Kupovina osmijuma kao investicija

Kupovina osmijuma kao investicija

Kupovina osmijuma kao investicija ima ogromnih prednosti na druge vidove ulaganja. Investiranje u osmijum zaista predstavlja ulaganje u budućnost, ne samo vašu, već i vaših potomaka.

Na tržištu od 2014. godine, osmijum predstavlja važan ’’dodatak’’ portfoliju investitora u plemenite metale. Osim što se radi o najređem plemenitom metalu na svetu, osmijum poseduje i druge karakteristike, koje ga čine veoma uzbudljivom i atraktivnom inovacijom u svetu investiranja.

Zalihe sirovog osmijuma nisu velike, što znači da bi njihovo trošenje imali dalekosežnih posledica po kretanje cena ovog plemenitog metala. Otprilike 44 tone osmijuma može se izdvojiti iz zemljine kore, a njegovo iskopavanje zavisi direktno od iskopavanja ruda platine. Moramo naglasiti da je sirovi osmijum zapravo nusproizvod platine. Sa gustinom od 22,61 grama po kubnom centimetru, dostupno je manje od dva kubna metra osmijuma.

Njegova fascinantna svojstva, izuzetna retkost i gustina čine ga metalom sledeće generacije. Ukoliko želite da maksimizirate svoj profit, ali i sačuvate postojeći kapital, ne propustite kupovinu poslednje otkrivenog plemenitog metala.

Kupovina osmijuma kao investicija – Osmium BigBang efekat

S obzirom na to da je kupovina osmijuma kao investicija savršeno rešenje za sve osobe koje uviđaju važnost plemenitih metala u svom investitorskom portfoliju, važno je znati nekoliko bitnih stvari.

Kupovina osmijuma kao investicija

Pre svega, prema procenama nemačkog Insituta za osmijum, čak i uz umeren rast, ukupno tržište ovog plemenitog metala iznosi preko 200 milijardi evra. Međutim, efekat koji stručnjaci nazivaju Osmium BigBang može se desiti u bilo kom trenutku. Ako nestane zaliha osmijuma u zemljinoj kori, svašta se može dogoditi sa nivoom cena, jer nikada ranije u istoriji čovečanstva sirovina nije potpuno nestala. Ovaj efekat moguć je u roku od 5 do 20 godina.

Sam ovaj podatak dovoljan je da već sada obavite kupovinu osmijuma i osigurate svoju finansijsku budućnost. Ovo je naročito važno u kriznim vremenima, sa kojima se i sada susrećemo. Pandemija koronavirusa i kriza u Ukrajini umnogome su promenile sadašnjost u kojoj živimo. Porast referentne kamatne stope i cena dobara doveo je do visoke inflacije, sa kojom se suočava većina evropskih zemalja, ali i SAD. Samim tim, sve više fizičkih lica okreće se alternativnim načinima štednje i čuvanja stečenog kapitala. Ulaganje u plemenite metale, poput investicionog zlata i osmijuma, predstavlja najbolji način da se to postigne.

Kupovina osmijuma u Srbiji je potpuno bezbedna

Osim retkosti osmijuma i njegove rastuće cene, još jedan razlog za posedovanje ovog plemenitog metala jeste sigurnost kupovine.

Naime, osmijum se u Srbiji može kupiti jedino putem Instituta za osmijum Srbija, osnovanog od strane kompanije Insignitus GOLD, sklapanjem ekskluzivnog ugovora sa jedinim proizvođačem osmijuma na svetu – Insitutom za osmijum Nemačke.

Ono što osmijum čini posebno interesantnim i poželjnim jeste nemogućnost krivotvorenja. Procesom kristalizacije sirovi osmijum dobija fascinantnu kristalnu strukturu, a svaki komad je specifičan i poseban na svoj način. Ne postoje dva identična komada osmijuma na svetu, kao što ne postoje dva ista otiska prsta.

Sigurnost se ogleda i u tome da pri kupovini osmijuma, vlasnik dobija personalizovani kod, koji se, ukoliko dođe do preprodaje, prenosi na novog vlasnika. Ovaj lični identifikacioni kod garant je bezbednosti pri kupovini.

Porast potražnje za osmijumom uzrokovan globalnom krizom

Iako potražnja za osmijumom postoji uvek, čini se da je globalna kriza samo doprinela bržem porastu. Isto je i sa investicionim zlatom.

Zašto investirati u osmijum

Potražnja za plemenitim metalima, koji ne zavise od kamatnih stopa i promena na berzama, itekako je opravdana u kriznim vremenima. Ljudi, fizička i pravna lica, vide sigurnost u plemenitim metalima i zaštitu od inflacije. Investiranjem u osmijum i zlato možete sačuvati svoj kapital od propadanja, i sačuvati svoju kupovnu moć. Samim tim, krizna vremena se lakše prevazilaze, a vi iz perioda visoke inflacije izlazite sa istom kupovnom moći kakvu ste imali i pre.

Ukoliko želite da obavite kupovinu osmijuma, u svakom trenutku možete kontaktirati kompaniju Insignitus GOLD i Institut za osmijum Srbije.

5/5 - (1 vote)
Precious Metals Data, Currency Data, Charts, and Widgets Powered by nFusion Solutions

Main Menu

investiciono zlato srbija prodaja