Kupovina osmijuma – Investicija u sigurniju i stabilniju budućnost

Kupovina osmijuma

Kupovina osmijuma i ulaganje u ovaj plemeniti metal zapravo predstavljaju investiciju u sigurniju i stabilniju budućnost.

Osmijum je najređi plemeniti metal na svetu. U Zemljinoj kori ima ga čak 2500 puta manje od zlata. Sirovi osmijum mora se kristalizovati, s obzirom da je u ovoj formi izuzetno toksičan.

Proces kristalizacije omogućava investitorima da kupe ovaj plemeniti metal i dodaju ga svom portfoliju. Kristalizovana struktura daje poseban, jedinstveni odsjaj i plavičastu svetlost.

Važno je naglasiti da svaki proizvedeni komad osmijuma ima svoj serijski broj, ali i unikatnu površinu, koja je poput biološkog otiska prsta.

Kada govorimo o kupovini osmijuma, pre svega mislimo na pločice i diskove, iako se kristalizovani osmijum može pronaći i u raznim drugim formama, poput zvezdica, brojeva i slova, kao i u 3D ili 2D oblicima.

Zbog čega je investiranje u osmijum najbolji izbor?

Ovaj plemeniti metal zapravo je najnoviji, ali za njim vlada veliko interesovanje, naročito u kriznim vremenima sa kojima se suočava čitava planeta. Trenutno je osmijum najvredniji i najskuplji plemeniti metal na svetu! Njegova vrednost je čak 30 puta veća od zlata, zahvaljujući njegovoj retkosti i jedinstvenosti.

Najzanimljivije činjenice o osmijumu

Iako je na tržište plasiran pre svega nekoliko godina, danas se smatra i odličnom alternativom za investicionim zlatom. Investiranje u kriznim vremenima dovelo je do nestašice i otežanog snabdevanja čistim zlatom. Sve to navelo je investitore da se okrenu drugom plemenitom metalu, čija cena već nekoliko godina beleži konstantan i stabilan rast – osmijumu.

 

Činjenica je da je porast prodaje osmijuma u prošloj godini u odnosu na 2020. skočio za čak 500 %. Stručnjaci predviđaju da će se ovakav trend nastaviti i u budućnosti, te savetuju da je upravo sada idealan trenutak za investiranje.

Još jedan od razloga zbog čega bi svoj kapital trebalo da pretvorite upravo u ovaj plemeniti metal jeste nemogućnost krivotvorenja. Kristalna struktura osmijuma se, zahvaljujući njegovom izuzetno gustom jezgru, nikako ne može falsifikovati. Za razliku od zlata, ovo vam pruža dodatnu sigurnost pri kupovini.

Kako se formira cena osmijuma?

Sirovog osmijuma najviše ima u Rusiji, Južnoj Africi i Južnoj Americi. Ipak, jedini proizvođač kristalizovanog osmijuma je Institut za osmijum Nemačka, koji sarađuje sa jednom jedinom laboratorijom na svetu, laboratorijom u Švajcarskoj. Ceo koncept je delo direktora Instituta Inga Volfa, koji je osnovao ovaj institut pre osam godina.

Cena osmijuma formira se na osnovu cene nabavke sirovog osmijuma, ali i na osnovu procesa izrade različitih komada i od samog procesa kristalizacije, koji može potrajati i do nekoliko meseca.

Za razliku od investicionog zlata, osmijum se još uvek ne nalazi na berzi, iako stručnjaci smatraju da će se i to verovatno dogoditi u budućnosti. Ipak, važno je napomenuti da je cena osmijuma izuzetno stabilna i konstantno u porastu. Za razliku od zlata, čija cena beleži stalne oscilacije, osmijum ima stalni rast.

Kako se može obaviti kupovina osmijuma?

Ukoliko želite da pretvorite svoj novac i slobodni kapital u ovaj plemeniti metal, to možete obaviti i u Srbiji.

Kupovina osmijuma može se obaviti putem Instituta za osmijum Srbije. Kompanija Insignitus GOLD potpisala je ekskluzivni ugovor za jedinim proizvođačem osmijuma na svetu i osnovala institut u Srbiji.

Kupovina osmijuma

Svoj osmijum možete kupiti u obliku manjih ili većih pločica i diskova, različite gramaže, kao što to činite sa investicionim zlatom. Pored toga, možete ga kupiti i u obliku trouglova, zvezdica (red zvezdica) ili simbola, brojeva, slova i slično. Pločice osmijuma dostupne su i u veoma malim gramažama, te možete kupiti i svega 0.5 grama.

S obzirom na nestašicu investicionog zlata, osmijum može biti najbolji izbor za vašu sledeću investiciju i sigurnu budućnost u finansijski nestabilnim i nesigurnim vremenima!

Ukoliko želite da kupite svoj prvi komad osmijuma, u svakom trenutku možete nas kontaktirati.

Ocenite post
Precious Metals Data, Currency Data, Charts, and Widgets Powered by nFusion Solutions

Main Menu