Gde možete pronaći osmijum u Srbiji?

Osmijum u Srbiji

Da li znate gde možete pronaći osmijum u Srbiji? Ukoliko niste sigurni u svoj odgovor, na pravom ste mestu.

Osmijum je poslednje otkriveni i najređi plemeniti metal na svetu. Osim toga, on poseduje još nekoliko veoma zanimljivih karakteristika, koje ga čine izuzetno atraktivnim, kako u svetu juvelirstva, tako i u investitorskom svetu.

Plemeniti metali, poput zlata, platine i srebra, oduvek su predstavljali pametnu investiciju, sa minimalnim rizicima od ulaganja. Za razliku od papirnog novca, oni ne gube na vrednosti i predstavljaju ’’spas’’ u kriznim vremenima, kada raste kamatna stopa, a samim tim i stopa inflacije. Međutim, globalna zlatna groznica dovela je do otežanog snabdevanja zlatom, najpopularnijim plemenitim metalom za investiranje. Sve veći broj investitora krenuo je u potragu za novom aktivom, novim metalom, koji bi mogao predstavljati pogodnu alternativu žutom plemenitom metalu. Čini se, upravo ovo je dovelo do neverovatnog porasta potražnje za najnovijom senzacijom – osmijumom.

Šta je osmijum?

Osmijum se može okarakterisati kao izuzetno sjajan, plavičasto-beli plemeniti metal, koji poseduje najveću gustinu od svih ostalih metala iz ove grupe. U sirovom obliku, on se ekstraktuje iz rude platine, te njegova proizvodnja zavisi direktno od platine.

Kao metalno crni prah, prvi put je bio otkriven 1803. godine od strane britanskog hemičara Smitsona Tenanta. Ovaj naučnik prvi je rastvorio sirovu platinu u carskoj vodi, mešavini azotne i hlorovodonične kiseline.

Sam naziv potiče od grčkog osme, što znači ’’miris’’. Mora se naglasiti da je, u sirovoj formi, osmijum veoma toksičan po ljude. Međutim, procesom kristalizacije on gubi toksična svojstva i pretvara se u neverovatnu i fascinantnu kristalnu strukturu, sa odsjajem koji prevazilazi čak i dijamantski.

Kristalizovana struktura osmijuma fascinira ljude širom sveta, uključujući i investitore u plemenite metale. Njegova retkost, takođe, predstavlja jedan od razloga porasta potražnje. Iako je cena grama ovog metala zaista visoka, ona je svakako opravdana retkošću, jedinstvenošću i statusom koji je osmijum stekao od trenutka kada je prvi put kristalizovan.

Zahvaljujući gustini jezgra i jedinstvenoj strukturi svakog komada osmijuma, praktično je nemoguće falsifikovati ga i krivotvoriti. Prema tome, ovo je samo još jedna od prednosti investiranja u osmijum, koju su prepoznali iskusni ulagači.

U kojim oblicima se može pronaći osmijum u Srbiji?

Najprodavaniji oblici osmijuma svakako su diskovi i pločice, kao što je slučaj i sa investicionim zlatom. Cena će zavisiti od veličine i debljine samih pločica i diskova. Logičan zaključak koji se izvodi jeste da cena skače porastom veličine i debljine pločica.

Ono po čemu se osmijum razlikuje od zlata jeste činjenica da se može pronaći i u raznim drugim oblicima. Dijamanti i zvezdice, odnosno zvezdane tračice, najčešće se koriste u izradi nakita, ali se mogu kupiti i kao investicija.

Osmijum u Srbiji

Na raspolaganju su vam i slova i brojevi, koji se kupuju uglavnom za poklon u specijalnim prilikama kao što su rođendani, godišnjice i slično. Osmijum vam je dostupan i u raznim 2D i 3D oblicima.

Posebna pogodnost kupovine osmijuma jeste što se pojedini komadi mogu nabaviti i u težini od svega 0.5 grama. Dakle, visoka cena nije prepreka kupovini osmijuma!

Kupovina osmijuma u Srbiji

Gde možete kupiti osmijum u Srbiji? Odgovor otkrivamo u narednim redovima.

Osmijum u Srbiji

Kompanija Insignitus GOLD potpisala je eksluzivni ugovor za jedinim proizvođačem osmijuma na svetu, Instututom za osmijum Nemačke i osnovala Osmijum institut Srbija.

Kupovina osmijuma u Srbiji obavlja se jedino putem Instituta, što je veoma važno znati. Radi se o sigurnom i bezbednom načinu kupovine ovog plemenitog metala, bez rizika od krivotvorenja.

U ponudi kompanije Insignitus GOLD možete pronaći i investiciono zlato, u vidu zlatnih pločica različitih gramaža i novčića, kao što su Franc Jozef ili Wiener Philharmoniker zlatnici.

Za više informacija o ulaganju u zlato i kupovinu osmijuma u Srbiji, u svakom trenutku možete nas kontaktirati!

3/5 - (1 vote)
Precious Metals Data, Currency Data, Charts, and Widgets Powered by nFusion Solutions

Main Menu