Wiener Philharmoniker 1/4 unca

74.293,00 рсд

Nema na zalihama

Kovnica: Münze Österreich

Poreklo: Austrija

Tip: Oznaka

Finoća: 999,9

Težina: 7,77 g

Kategorija: , Tagovi: , ,

Zašto naručiti ovaj dukat od 1/4 unce zlata austrijske filharmonije? Ovaj zlatni dukat Bečke filharmonije fantastičan je izbor za ljubitelje muzike, kao i one koji vole novčiće koji sa sobom donose kulturu i istoriju. Kovanica je izrađena od 1/4 unce finog zlata, 9999 u austrijskoj kovnici, staroj više od 800 godina.

Kreirao ga je u dvanaestom veku vojvoda Leopold V otkupom od 15 tona srebra koji mu je platio kralj Ričard Lavlje Srce za njegovo oslobađanje. Novčić proslavlja legendarnu Bečku filharmoniju, koja je globalno prepoznata kao jedan od najboljih svetskih simfonijskih orkestara. Zapanjujući dizajni instrumenata Tomasa Pesendorfera je za debi 1989. godine dizajnirao oba lica Filharmonije, a ona su ostala nepromenjena trideset godina. Orgulje cevi Zlatne dvorane Musikverein stoje na aversu. Musikverein je dom čuvenog orkestra.

Ime zemlje izdavaoca ispisano je na nemačkom jeziku „REPUBLIK OSTERREICH“, uz rub na vrhu, dok je na dnu navedena nominalna vrednost novčića „25 EURA“. Reversni dizajn usredsređuje se na violončelo i uključuje druge instrumente iz orkestra. Ovi instrumenti uključuju četiri violine, bečki rog, fagot i harfu. Ime novčića – i orkestar („WEINER PHILHARMONIKER“) – ispisano je nemačkim jezikom duž gornje polovine oboda.

4.5/5 - (2 votes)

Dodatne informacije

Apoen

1/4 Unca

Budite prvi da ostavite komentar “Wiener Philharmoniker 1/4 unca”

Recenzije

Još uvek nema recenzija

Precious Metals Data, Currency Data, Charts, and Widgets Powered by nFusion Solutions

Main Menu