Šta je osmium?

Šta je osmium

Sigurni smo da ste barem jednom u svom životu čuli za osmium. Ipak, s obzirom na njegovu retkost, možda ne znate šta on zapravo predstavlja. Ukoliko se pitate šta je osmium, na pravom ste mestu.

Insignitus GOLD vam u sledećim redovima približava ovaj pojam i objašnjava šta je osmium zapravo.

Šta je osmium i koje su njegove osnovne osobine?

Kako bismo vam lakše objasnili šta je osmium moramo, pre svega, reći da on spada u grupu plemenitih metala.

Osmium je zapravo najređi i najdragoceniji plemeniti metal na svetu sa veoma neobičnim svojstvima i jedinstvenim izgledom!

Šta je osmium

Kada se uporedi sa ostalim plemenitim metalima, njega odlikuje izuzetna čistoća i najviša postojanost od svih drugih.

Ovaj plemeniti metal je veoma redak, što ga čini veoma poželjnim u svetu zlatara, draguljara, ali i investitorima. Veoma brzo je prepoznata njegova investiciona snaga, bilo u obliku nakita ili u nekom drugom obliku pogodnom za trgovinu.

Šta je osmium

Izgled osmiuma karakteriše plavo-srebrni ili plavo-beli sjaj koji se naročito ističe pod direktnim sunčevim zracima.

Pod LED svetlima njegova neverovatna paleta boja još više dolazi do izražaja. Osmium jednostavno očarava svojim izgledom i osobinama!

Čistoća osmiuma je 99,9995%, dok je njegova gustina 22,61 gr/cm3 što ga čini nepogodnim za falsifikovanje.

Retkost osmiuma ga čini odličnim investicionim metalom

Šta je osmium učinilo toliko popularnim za veoma kratak vremenski period? Njegova retkost, naravno.

Ovaj plemeniti metal je čak 1500 puta ređi od zlata, 2500 puta ređi od srebra i 1000 puta ređi od dijamanata! Sve ovo govori u korist njegove trenutne liderske pozicije najtraženijeg plemenitog metala na svetu!

Važno je napomenuti da je proizvodnja osmiuma direktno zavisna od proizvodnje platine. Na svakih 10 000 tona platine, dobije se svega 30 grama osmiuma.

Šta je osmium

Izuzetna retkost ovog plemenitog metala je opravdala i njegovu cenu na tržištu. Na tržištu plemenitih metala osmium je dostupan već 7 godina. Ne možemo, a da ne spomenemo da je 2019. godine njegova cena porasla za čak 34 odsto. Ne postoji sumnja da će ovaj metal sve više dobijati na ceni i vrednosti.

Njegova retkost i vrednost ga čine idealnim metalom u investicionom smislu.

Ono što ulaganje u osmium čini potpuno bezbednim jeste činjenica da ga je praktično nemoguće falsifikovati. Njegovo jezgro, zbog visoke gustine, nije moguće falsifikovati. Kada se odlučite za kupovinu osmiuma, uz njega dobijate i sertifikat Osmium Instituta, kao i identifikacioni kod. Ovo čini njegovu kupovinu100% sigurnom.

Za razliku od ulaganja ili štednje u papirnom novcu, ulaganje u plemenite metale je uvek sigurnija opcija. Papirni novac se dokazao kao veoma nestabilan vid ulaganja, s obzirom na to da su infacije i deflacije pokazale da njegova vrednost itekako pada. Nasuprot tome, vrednost plemenitih metala kao što su osmium i zlato godinama samo raste. Ukoliko želite da obezbedite sebi i svojim potomcima sigurnu budućnost, uvek je preporučljiviji ovakav način štednje!

Šta je osmium i sve dodatne informacije o njemu saznajte na Insignitus GOLD sajtu

Ukoliko vas je plemeniti metal osmium zaintrigirao, više dodatnih informacija uvek možete saznati na Insignitus GOLD sajtu. Mi vam dajemo detaljan uvid u sve što je važno za ovaj, ali i za druge plemenite metale.

Šta je osmium

Specijalizovali smo se za trgovinu plemenitim metalima, kako bi naši klijenti dobili samo najkvalitetnije i sertifikovane proizvode, proverene od strane eksperata u ovoj sferi. Nudimo vam najbolja, individualna rešenja za kupovinu zlata, srebra, osmiuma i drugih plemenitih metala.

Kod nas možete pronaći zlatne pločice i polugice Heraeus za sve specijalne prilike, kao i zlatnike i druge vidove čistog investicionog zlata, srebra ili paladijuma.

Od svog osnivanja do danas vodimo se samo jednom idejom – da budemo vaš partner u štednji i ulaganju u investicionom zlatu i plemenitim metalima!

Insignitus GOLD – Započnite investiranje u plemenite metale sa nama!

 

 

Ocenite post
Precious Metals Data, Currency Data, Charts, and Widgets Powered by nFusion Solutions

Main Menu