filmovi o greskama i slabostima naseg novcanog sistema

Zašto nijedna partija ne može da reši problem našeg javnog duga? Zašto naime sva preduzeća stoje  u odnosu međusobne konkurencije?

Razlog je  globalno stvaranje novca  kod privatnih banaka jednim bilansnim trikom (sistemskom prevarom čovečanstva). Novac se stvara niodkuda, međutim kamate uopšte ne postoje (one se ne stvaraju, te time nisu i opticaju), to znači  da su građani u međusobnoj konkurenciji da bi jedan drugom uzimali novac i platili kamate, koje uopšte ne postoje.
Rezultat: Više od polovine građana i preduzeća MORAJU da odu u stečaj (da postanu insolventni), pošto dabome nema tako puno novca, da bi svi mogli da plate kamate.

 

Zlatar Fabian – Daj mi svet plus 5 procenta

Kako funktioniše naš novčani sistem? Zašto svuda nedostaje novac? Ova i sledeća pitanja se objašnjavaju u videu. 50 pronicljivih minuta o osnovnim greškama u našem novčanom sistemu i osnovna tajna bankarstva i finansija.

Sadržaj: Šta je novac? Kako su nastale novčanice, čekovi itd. Osnovna greška u sistemu. Zašto svuda nedostaje novac. Zašto birokratija ikada izmiče kontroli. Zašto rastu operećenja za građane neprestano. Zašto dolazi do ratova. Zašto se gotovinski novac postepeno ukida. Uzrok globalizacije. Neotkrivena tajna bankarstva i finansija.

Plan od 10 tačaka za efiksanu eksploataciju jedne planete

Plan od 10 tačaka za efikasnu eksploataciju jedne planete, sa polu inteligentnim životnim formama! Naša forma ropstva preko novčanog sistema ne može se više od ovoga razjasniti.

U sledećem satiričnom filmu Max von Bock predstavlja svoj  „Plan od 10 tačaka za efikasnu eksploataciju jedne planete sa polu inteligentnim životnim formama“. Animirani infor­ma­ci­oni ­film pritom baca ništavan pogled  na naš novčani, bankarski i privredni ­sis­tem iz per­spek­tive vanzemaljskih osvajača i skida na jednostavno razumljiv način ludilo kamata odnosno sis­tema kamata na kamatu, kojim smo „dobrovoljno“ i većinom neznajući prekriveni. Aspekti kamatnog sistema su sa jedne strane, da uvek nedostaje novac za isplatu kamata, što dakle inspiriše sa jedne strane na konkurentsku borbu jednih protiv drugih, mora se dabome oteti potreban novac od drugih, ili alter­na­tivno neprestano ostvarivati veći učinak, zvani privredni rast, da bi mogle da se servisiraju kamate. Krajnji efekti su gubitak društvenih veza, gubitak životnog kvaliteta kroz stalnu 100% spremnost na učinak, neravnomernu raspodelu imovinskih vrednosti pošto sve više ljudi ne može da održi korak kao ni beskrupulozno razaranje prirode naše planete!

Prof. Dr. Franz Hörmann – Predavanje o
finansijskoj krizi: Simptomi jedne sistemske krize

Prof. Dr. Franz Hörmann je profesor na ekonomskom fakultetu u Beču i u svom predavanju osvetljava greške našeg novčanog sistema. Zašto nijedna partija ne može rešiti problem našeg javnog duga? Zašto jednostavno stoje sva preduzeća u međusobnoj konkurenciji)?

„Fiat Money – Stvaranje gotovine i stvaranje depozita
ni iz čega“

Rezime eksperata. Film izlaže sramno tačno, kako zaista nastaje novac. Postaje jasno, kako funkciniše stvaranje depozita kod banaka.

Prof. Dr. Hans J. Bocker o stečaju države,
eksproprijaciji, deflaciji, hiperinflaciji i ratu

Prof. Dr. Hans-Jürgen Bocker putuje po celom svetu kao finansijski i privredni novinar, kolumnista, manadžement konsultant i autor, ali on se posvećuje i razvoju mladih kao univerzitetski nastavnik. Njegovo dvostruko obrazovanje u oblastima tehnika i inžinjerstvo kao i  ekonomija lociraju se svuda tamo, gde se zahtevaju kako tehničke tako i ekonomske ekspertize. Prema njegovim sopstvenim navodima on je dostigao impozatni broj od 2.000 publikacija u novinama i časopisima.

Prof. Dr. Dr. Wolfgang Berger
Predavanje: „Novčani sistem iz Pandorine kutije“

Predavanje sa Kongresa o novcu u Köthen-u 2012. Prof. Dr. Dr. Wolfgang Berger je filozof i ekonomista obrazovan u Francuskoj i USA, bio je  Industrijski manadžer i univerzitetski učitelj. Radio je u Nemačkoj, Gani, Indiji, Italiji, Argentini i USA. Sada piše knjige o pitanjima preduzetništva i sarađuje u jednoj konsultantskoj firmi. Naučni je savetnik udruženja za manufakturu.

Andreas Popp – Predavanje: „Kako nastaje novac“

Andreas Popp objašnjava u svom predavanju na univerzitetu u  Manhajmu stvaranje depozita.
Andreas Popp, generacija 1961. , je preduzetnik i autor knjige i dugi niz godina je stvorio odlično ime kao docent za makroekonomiju, koji jasno i  razumljivo komunicira ključnu sistemsku grešku. Postao je poznat po svojoj jedinstvenoj retorici na svojim bezbrojnim predavanjima. Ekspert za finansijske sisteme i moneratnu politiku prepoznaje se posebno kroz to da opšte shvaćeno komunicira komplikovane kontekste ekonomije.

Izvor: Druge filmove o našem novčanom sistemu, zlatu i plemenitim metalima naći ćete na sledećem YouTube Kanal
http://www.youtube.com/user/edelmetallexperte

 

Precious Metals Data, Currency Data, Charts, and Widgets Powered by nFusion Solutions

Main Menu