Zašto investirati u osmijum?

Zašto investirati u osmijum

Zašto investirati u osmijum? Ovo pitanje postalo je jedno od gorućih pitanja u svetu investitora, ali i među građanima naše države, koji su se nedavno upoznali sa poslednje otkrivenim plemenitim metalom.

Osmium je metal koji je poslednji uveden na tržište investicionih metala, a dobija se pri obradi platine. Proces dobijanja osmijuma sastoji se od čak 160 različitih operacija. Na kraju procesa transformacije metal dobija svoju karakterističnu, kristalizovanu strukturu.

U svom sirovom stanju, on je zaista otrov za ljudska bića. Ovaj metal je otkriven u 19. veku, ali je njegova komercijalna eksploatacija mogla da počne tek 2013. godine, kada je proces kristalizacije usavršen. Proizvodi se u laboratoriji u Švajcarskoj, a zatim se plasira na tržište od strane Instituta za osmijum Nemačke i njegove međunarodne mreže partnera, uključujući i Srbiju.

Ukupna zaliha ovog plemenitog metala dostupna u zemljinoj kori procenjuje se na 22.000 kilograma. Do danas je izvađeno oko 1.000 kilograma. Mali deo ovog metala je korišćen za istraživanja, a ostatak je kristalizovan. U kristalizovanom obliku, koristi se u nakitu (3% proizvodnje) i kao investicioni metal (97% proizvodnje).

U čemu je draž investiranja u najređi plemeniti metal? Zašto se odlučiti upravo za osmijum? Kakve pogodnosti donosi ovakva vrsta ulaganja? Da li je pametno uložiti slobodan kapital u njega, u vreme krize?

Odgovore na ova pitanja, ali i mnoga druga donosi vam kompanija Insignitus GOLD u narednim redovima.

Zašto investirati u osmijum u kriznim vremenima?

Pandemija koronavirusa i geo-politička situacija u Istočnoj Evropi, koja utiče i na ostatak sveta, pokazali su nam koliko je štednja u papirnom novcu loša zamisao. Naime, novac se štampa nezapamćenom brzinom, a samim tim gubi na svojoj vrednosti. Sigurni smo da ste se sa posledicama visoke inflacije suočili i sami. S obzirom na visoke cene potrošačkih proizvoda, gubi se smisao čuvanja novca ’’sa strane’’, jer njegova vrednost opada svakim danom, sve više i više.

Zašto investirati u osmijum

Umesto toga, ljudi se okreću ulaganjem u određene aktive, kakve su investiciono zlato ili neki drugi plemeniti metal. Ukrajinsko-ruski rat doveo je i do otežanog snabdevanja investicionog zlata. Ovo je samo jedna od posledica koju su iskusni investitori osetili na globalnom tržištu investicionih sredstava. Samim tim, oni se sve više okreću poslednjem i najređem plemenitom metalu – osmijumu.

On predstavlja odličnu alternativu investicionom zlatu, naročito sada, kada vlada nestašica žutog plemenitog metala.

Osmijum se pokazao kao zaista odlično investiciono sredstvo, te je potražnja za ovim plemenitim metalom drastično porasla. Kada uporedimo i njegovu vrednost, primećuje se da cena osmijuma raste čak tri puta brže od cene investicionog zlata. Ovo je samo jedan od odgovora na pitanje zašto investirati u osmijum.

Kada se suočavamo sa finansijskom neizvesnošću, plemeniti metali su tu da nam pruže određeni stepen sigurnosti i budu potpora kupovnoj moći našeg novca.

Posebne pogodnosti ulaganja u osmijum

Prednosti ulaganja u osmijum zaista su višestruke, a mi vam predstavljamo nekoliko najvažnijih.

Pre svega, njegova cena stabilno i neprestano raste. Stručnjaci u investicionom svetu predviđaju da će se ovaj trend nastaviti i u bližoj i daljoj budućnosti. U 2018. godini osmijum se mogao nabaviti po ceni od 400 američkih dolara za jednu uncu, a svega tri godine kasnije, za istu gramažu osmijuma morali biste izdvojiti trostruko više novca. Samim tim, savršen trenutak za ulaganje u osmijum je upravo sada!

Osmijum raste tri puta brže od zlata

Osmijum se smatra nemogućim za falsifikovanje, zahvaljujući njegovoj neverovatnoj gustini. Svaki komad osmijuma poseduje jedinstvenu kristalizovanu strukturu i svaki se razlikuje od ostalog. Isto tako, svaki poseduje personalizovani identifikacioni kod, koji se menja i pri promeni vlasnika.

Retkost osmijuma još jedna je od pogodnosti koja diktira i njegovu cenu. Isto tako, njegova proizvodnja zavisi direktno od proizvodnje platine. Kada se ona smanji, smanjuje se i proizvodnja, a samim tim i proces kristalizacije osmijuma, i obrnuto.

Ukoliko želite sigurnu finansijsku budućnost za vas, vašu porodicu i potomke, osmijum predstavlja najbolje rešenje.

Za više informacija o kupovini osmijuma i drugih plemenitih metala, kontaktirajte kompaniju Insignitus GOLD. Stojimo vam na raspolaganju!

Ocenite post
Precious Metals Data, Currency Data, Charts, and Widgets Powered by nFusion Solutions

Main Menu