Zašto investirati u osmijum?

Zašto investirati u osmijum

Ukoliko se pitate zašto investirati u osmijum, na pravom ste mestu. Pre nego što dublje objasnimo zbog čega je investiranje u osmijum odlično rešenje, moramo spomenuti njegove fascinantne odlike i svojstva.

Osmijum je najređi plemeniti metal na svetu. Njegova retkost čini ga veoma poželjnim u svetu investitora, ali i među zlatarima i draguljarima.

Osim toga, on se smatra i poslednjim od osam plemenitih metala. Zbog svojih jedinstvenih karakteristika i svog unikatnog blistavog, plavo-srebrnog odsjaja, smatra se i najlepšim od svih. Njegov sjaj se naročito ističe pod direktnim sunčevim zracima, a pod LED svetlima paleta boja osmijuma još više dolazi do izražaja.

Zašto investirati u osmijum

Kompanija Insignitus GOLD vam predstavlja nekoliko najvažnijih razloga zašto investirati u osmijum.

Osmijum čuva vrednost vašeg kapitala

Investiranje u plemenite metale kao što su zlato i osmijum ima velikih prednosti u odnosu na investiranje ili štednju u papirnom novcu.

Jedna prednost posebno se ističe u odnosu na ostale. Ta prednost je činjenica da plemeniti metali čuvaju vrednost vašeg kapitala. Za investitore koji žele da ulažu u nešto održivo, sa jedinstvenom cenom, plemeniti metali su savršeno rešenje.

Kupovinom osmijuma zapravo ulažete svoj novac u sigurnu budućnost vas i vaših potomaka. U finansijski nestabilnim vremenima, najvažnije je sačuvati kapital od drastičnih promena, naročito u periodima inflacije. Tada na scenu stupaju plemeniti metali, a među njima i osmijum. Štednja u plemenitim metalima je odličan način da se kapital sačuva od svih nepredviđenih situacija i burnih perioda oscilacija u vrednosti papirnog novca.

Zašto investirati u osmijum – Vrednost osmijuma beleži stabilan porast

Još jedan važan razlog za investiranje u osmijum je svakako podatak da njegova vrednost beleži stabilan porast.

O tome svedoči i činjenica da je vrednost osmijuma u poslednjih 8 godina rasla po stopi 3 puta većoj od investicionog zlata. Stoga, ne bi trebalo da začuđava ni to da se osmijum smatra novom alternativom čistom, investicionom zlatu.

S obzirom na to da je potražnja za zlatom porasla, došlo je i do njegovog otežanog i usporenog snabdevanja. Nasuprot tome, rast prodaje osmijuma je 2021. godine iznosio više od 500% u odnosu na 2020. godinu. Stručnjaci govore da će se ovakav trend nastaviti i u budućnosti.

Zašto investirati u osmijum – Osmijum se ne može krivotvoriti

Ono što je posebno važno znati kada je u pitanju kupovina osmijuma, jeste činjenica da se on nikako ne može krivotvoriti. Ovaj podatak veoma je važan investitorima širom sveta. Jedinstvena, kristalna struktura osmijuma ne može se krivotvoriti, što čini ulaganje u osmijum izuzetno bezbednim.

Zašto investirati u osmijum

Čistoća osmijuma je čak 99,9995%, a njegova gustina je 22.61 gr/cm3. Ovo ga čini nepogodnim za falsifikovanje.

Svaki komad osmijuma poseduje svoj PERSONAL IDENTIFICATION CODE, kojim je sertifikovan i vodi se u bazi podataka na Institutu za osmijum u Nemačkoj. Prilikom prodaje, kod se prenosi na novog vlasnika. Upravo ovo čini kupovinu osmijuma i investiranje u ovaj plemeniti metal 100% sigurnim!

O vrednosti osmijuma svedoči i Netflix-ov megahit ’’Don’t Look Up’’

Da je osmijum ’’plemeniti metal sledeće generacije’’ govori i megahit na Netflix-u pod nazivom ’’Don’t Look Up’’.

Film ’’Don’t Look Up’’ je američki naučnofantastični film iz prošle godine i ostvarenje reditelja Adama Makaja. Film je za veoma kratko vreme doživeo veliku popularnost, a tome je svakako doprineo i fenomen kojem se niko nije nadao. Naime, za razliku od ostalih filmova sa sličnom temom, u ovom se zapravo priželjkuje da kometa ne zaobiđe našu planetu. Ukoliko se pitate koji je razlog za to, niste sami. Kometa koja bi trebalo da stigne na našu planetu zapravo bi donela osmijum.

Upravo ovaj podatak svedoči nam o vrednosti osmijuma, kao i o vrednosti koju će ovaj plemeniti metal dostići u budućnosti.

Još jedan podatak koji nam govori o vrednosti osmijuma jeste taj da je Putin u Rusiji, za jedan veliki projekat, ponudio upravo osmijum kao garanciju.

Dakle, ukoliko se pitate da li je investiranje u osmijum pravo rešenje za vas, odgovor je vrlo jednostavan – naravno da jeste!

Zašto investirati u osmijum

Kupovinu osmijuma omogućila vam je kompanija Insignitus GOLD, koja je osnovala Institut za Osmijum Srbije i potpisala ekskluzivni ugovor za tržište naše države sa jedinim proizvođaćem osmijuma na svetu – Institutom za Osmijum Nemačka.

Za više informacija o kupovini osmijuma i ulaganju u ovaj plemeniti metal, možete nas kontaktirati.

Ocenite post
Precious Metals Data, Currency Data, Charts, and Widgets Powered by nFusion Solutions

Main Menu