prodaja zlatnih plocica

Dobrodošli na sajt Insignitus GOLD

Specijalizovali smo se kao eksperti u oblasti trgovine plemenitim metalima, da bismo omogućili našim klijentima povoljna, individualna rešenja za kupovinu zlata, srebra i drugih plemenitih metala.

Konstantno cena zlata ide uzlaznom putanjom. Od kraja 2013. godine do 2021. godine, cena zlata je porasla za 70%, i ovaj trend se nastavlja zbog daljeg obezvređivanja novca.
kvalitet firme za prodaju investricionog zlata

Insignitus GOLD spada u red najozbiljnijih poslovnih partnera i trgovaca investicionim zlatom i plemenitim metalima na tržištu Srbije, jer, ne samo da svoje poslovanje podređuje kupcu, već postavlja i standarde u ovom segmentu poslovanja i tako postaje sinonim za stručnost, profesionalnost, pouzdanost i najvažnije – poverenje.

Svesni činjenice da odluka o kupovini zlata i plemenitih metala nije uvek jednostavna i da nameće mnoga pitanja, i neki put ozbiljne investicije, stručni tim Insignitus gold je svoje znaje i iskustvo stavio na raspolaganje ne samo krajnjem kupcu, investitoru, već i državi. Da je to zaista tako, potvrđuje i činjenica da je osnivač Insignitus GOLD, uticao na odluku da država ukine porez na dodatnu vrednost za trgovinu investicionim zlatom i na taj način je omogućeno kupcima u Srbiji da ne samo povoljnije kupuju zlato i plemenite metale, već i da budu sigurni u svoje ulaganje.

Od osnivanja, 2016. rukovodimo se istom idejom, istom željom-da budemo i ostanemo VAŠ ZLATNI OSLONAC u svakom vremenu. Naši klijenti su to prepoznali i prihvatili i na tome smo im zahvalni.

prodaja investicionog zlata

Uspešno godinama sarađujemo sa velikim kovnicama i stalno unapređujemo poslovanje

Timeline

2013
2013

Osnovana u partnerstvu sa austrijskim osnivačima, firma čini prve korake na tržištu koje ne postoji jer ništa nije bilo definisano zakonima, ali ni zabranjeno. Zato smo se hrabro odlučili da idemo napred i prokrčimo put ovom sjajnom proizvodu. Održali smo veliki broj edukativnih prezentacija na temu “Šta je to investiciono zlato”. Ubrzo se ispostavilo da je postojanje PDV-a bila velika barijera za prodaju ovog proizvoda.

2014
2014

Naš poslovni koncept koji je podrazumevao kako direktnu prodaju tako i prodaju preko mrežnog marketinga predstavljen je Ministrastvu trgovine i odobren je potpisom ministra Rasima Ljajića, čime su se stvorili uslovi da potpuno legalno nastavimo našu viziju. U to vreme zabeležen je porast krijumčarenja zlata preko granice jer je vrednost „ideje o zlatu” dobila veoma na značaju.

2015
2015

Podneli smo inicijativu u Ministrastvu finansija za ukidanje PDV-a na investiciono zlato verujući da će se time stvoriti uslovi za razvoj naše delatnosti I povećanje prodaje. Našu inicijativu zasnivali smo na više čvrstih argumenata kao što su: usklađivanje sa direktivom EU 2006/112 o zajedničkom sistemu poreza na dodatu vrednost, uporednoj regulativi u regionu, značaju razvoja ovog oblika investicionog ulaganja za domaće subjekte i razvoj finansijskog tržišta i konačno na potencijalnim mogućnostima za otvaranje novih radnih mesta dolaskom stranih kompanija koje se bave plemenitim metalima na naše tržište.

2016
2016

Nastavili smo da radimo na izvorima snabdevanja iz evropskih zemalja, Austrije, Švajcarske i Nemačke i uspešno dođemo do prvih većih kupaca. Tada smo radili na otkupu i izvozu pretopljenog lomljenog zlata u Austriju, koje je tamo prerađivano i vraćano nam u obliku pločica i polugica investicionog zlata.

2017
2017

U novembru smo učestvovali u pripremi podloga za promenu zakona o PDV-u u koji je unešen potpuno novi član 36 b kojim se definiše trgovina investicionim zlatom. Ova promena usvojena je odlukom Skupštine Republike Srbije u decembru mesecu.

2018
2018

Nakon izrade podzakonskih akata Ministarstva finasija tržište je otvoreno. Carina se „muči“ da razume naš biznis pa zahteva dodatne informacije i potvrde u vezi nabavke I uvoza. Ubrzo se i ova procedura uhodava i funkcioniše. Pojavljuje se i prva konkurencija.

2019
2019

Pokrenuli smo on – line shop kako bismo našim kupcima omogućili poručivanje i kupovinu investicionog zlata preko interneta.

2020
2020

Pokrenuli smo inicijativu da se omogući trgovina i plaćanje investicionog zlata kripto valutama. Konkurencija se uvećava I pritiska cene. Razmišljamo o novim proizvodima I proširenju tržišta.

2021
2021

U stabilnom partnerstvu sa finasijskom podrškom još jednom prvi pokrećemo opciju za kupovinu i plaćanje investicionog zlata kripto valutama. Naši kupci će moći da od 30.6.2021 kada stupa Zakon na snagu u celosti nesmetano kupuju investiciono zlato kod nas. Tada ćemo lansirati I najunosniji plemeniti metal kao potpuno novi proizvod – OSMIJUM koji ima istovetnu svrhu kao I zlato da sačuva kapital od obezvređivanja. On raste po stopi tri puta bržoj od zlata, skuplji je 30 puta od zlata i prodaja mu je u porastu u celoj Evropi.

2022
2022

2022. godinu karakteriše izuzetan skok tražnje za investicionim zlatom od 500 do 800% zbog rata u Ukrajini kada je berzanska cena dostigla svoj istorijski maksimum u martu od 60.000 €/kg zlata. Održali smo simpozijume internacionalnog karaktera o investicionom zlatu u Beogradu u aprilu mesecu kao i u Istri u oktobru. Učestvovali smo u novembru na predavanju u Subotici na Ekonomskom fakultetu sa temom „Kako i gde investirati u Srbiji“. I pored jake konkurencije ostvarili smo dobar rezultat zahvaljujući reputaciji, poziciji koju imamo na tržištu i stečenom poverenju klijenata.

Upoznajte naš tim

ljuba jakic insignitus gold srbija

LJUBA JAKIĆ

Managing Director
filip ribarovic insignitus gold

FILIP RIBAROVIĆ

Sales & Logistic Manager
vera milicevic insignitus gold

VERA MILIĆEVIĆ

Administrator manager
insignitus gold kancelarija

Jedino na sajtu Insignitus Gold možete kupiti zlato i platiti kriptovalutama

Usvajanjem zakona o digitalnoj imovini (Sluzbeni Glasnik Republike Srbije br 153/2020) Srbija je postala jedna od prvih drzava koje su zakonski regulisale oblast digitalne imovine.

Insignitus GOLD, kao pionir na trzistu trgovine plemenitih metala u Srbiji, prvi je prepoznao potrebu trzista da obezbedi svojim kupcima kupovinu investicionog zlata direktno za kriptovalute u skladu sa svim regulativama i okvirima Narodne Banke Srbije i Komisije za hartije od vrednosti. ‘’

plaćanje kriptovaluta zlato
Precious Metals Data, Currency Data, Charts, and Widgets Powered by nFusion Solutions

Main Menu