Otkup investicionog zlata

Otkup investicionog zlata

Otkup investicionog zlata samo je jedna od mogućnosti koje vam pruža kompanija Insignitus GOLD.

Kada govorimo o investicionom zlatu, pre svega mislimo na zlatne pločice ili dukate, odnosno na čisto zlato.

Kupovina investicionog zlata zapravo predstavlja ulaganje u stabilniju finansijsku budućnost vas i vaše porodice. Ako ipak odlučite da zamenite svoje čisto zlato za novac, otkup investicionog zlata je najbolje rešenje za vas.

Otkup investicionog zlata vrši se uz dokaz o poreklu

Ukoliko se pitate kako funkcioniše otkup investicionog zlata, na pravom ste mestu.

Kompanija Insignitus GOLD drži se visokih standarda kada je u pitanju otkup, ali i prodaja plementih metala.

Kao što bi trebalo voditi računa o autentičnosti zlata prilikom kupovine, isto tako kompanija kojoj želite da prodate svoje zlato vodi računa o autentičnosti zlata prilikom otkupa.

Otkup investicionog zlata

Prilikom otkupa zlata, neophodno je doneti i dokaz o poreklu. Ovo znači da ćete uz svoje zlato, na uvid doneti račun, Ugovor o poklonu ili drugi dokument. Ovi dokumenti predstavljaju dokaz da ste vi vlasnik zlatne pločice ili zlatnog dukata. Ukoliko ne posedujete nijedan dokument svoje zlatne pločice, ili ako se ona ne nalazi u originalnom pakovanju, otkup investicionog zlata neće biti moguć.

Naime, radi se o tome da se prilikom otkupa zlata prihvataju samo pločice koje se nalaze u neoštećenom, originalnom fabričkom pakovanju. Oštećene poluge ne mogu se smatrati investicionim već “lomljenim zlatom“.

Insignitus GOLD vrši otkup zlatnih pločica koje su kupljene u našoj kompaniji ili u nekom od prodajnih centara kovnica Argor Heraeus, Heareus, Chafner ili Munze Osterreich.

Otkup investicionog zlata – Kako se računa cena otkupa čistog zlata?

Ukoliko želite da zamenite svoju zlatnu pločicu ili dukat za papirni novac, prvo pitanje koje ćete postaviti biće – koja je cena zlata po gramu?

Prilikom otkupa investicionog zlata računa se trenutna otkupna tržišna cena zlata.

Cena zlata se određuje na dnevnom niovu. Insignitus GOLD redovno ažurira svoje cene u skladu sa promenama na globalnom tržištu.

Sama trgovina zlatom odvija se na pet velikih tržišnih lokacija u svetu, koje uključuju Njujork, London, Cirih, Sidnej i Hong Kong, a cena zlata se formira u Londonu. Na London Bullion marketu okupljaju se najznačajnije banke, proizvođači zlata, ali i trgovci koji formiraju i određuju cenu zlata. Ova cena zavisiće od mnogo različitih faktora. Tako će i otkupna cena vaše zlatne pločice zavisiti od raznih faktora.

Pre svega, od gramaže pločice zavisi i iznos koji možete dobiti za nju. Što je gramaža zlatne pločice veća, veća je i njena otkupna cena.

Najveća finoća zlatnih pločica od 999,9 garantuje i najveću otkupnu cenu u našoj kompaniji.

Veoma je važno napomenuti da će otkupna cena investicionog zlata  prevashodno zavisi od berzanske cene, s tim da se svuda u svetu otkupna cena izračunava tako što se prodajna cena smanjuje nekoliko procenata. Gledajte na to kao na kurs Evra u menjačnici, kurs propisuje Narodna banka, a menjačnica zaradjuje na razlici u odnosu na srednju kurs i prilikom prodaje i prilikom otkupa deviza. Za zlato je samo karakteristicno da su znatno veće razlike u procentu izmedju prodajne i kupovne cene u odnosu na veličinu apoena. Što je manji apoen razlika je veća, što je veći apoen razlika je manja.

Ostale usluge koje vam nudi Insignitus GOLD

Pored otkupa investicionog zlata, u Insignitus GOLD-u možete i kupiti zlatne pločice u raznim gramažama – od jednog grama do poluge od jednog kilograma. Za velike i iskusne investitore dostupni su i zlatni dukati Wiener Philharmoniker ili Franc Jozef dukati.

Osim toga, ako to želite, svoje zlato koje ste kupili kod nas možete čuvati i u sefu banke Intese. Smatra se daleko bezbednijom opcijom, a pritom vas lišava i dodatnog stresa oko čuvanja zlata kod kuće. Naročito ukoliko su u pitanju veće količine.

Otkup investicionog zlata

Procedura deponovanja investicionog zlata u sefu je sasvim jednostavna i podrazumeva potpisivanje ugovora. Ukoliko već posedujete određene količine čistog zlata u sefu, a želite da deponujete još, sve što je potrebno jeste da se najavite. Preuzimanje zlata je takođe jednostavno, i isto tako podrazumeva prethodnu najavu.

Insignitus GOLD kompanija može biti vaš najbolji saveznik u investiranju u čisto zlato, štednji u zlatu ili za kupovinu zlata kao poklona za specijalne prilike. Kontaktirajte nas!

Precious Metals Data, Currency Data, Charts, and Widgets Powered by nFusion Solutions

Main Menu