Kako kupiti investiciono zlato?

Kako kupiti investiciono zlato

Zlato je kroz istoriju uvek predstavljalo statusni simbol i dragocenost, a u modernom dobu postavlja se glavno pitanje: kako kupiti investiciono zlato.

Neki od najranijih zapisa opisuju zlato kao oblik umetnosti, valute, a zlatom se čak i određivao status u društvenom položaju.

Zlatnici kao valute su prvi put iskovani oko 550. godine pre nove ere i činili su važnu osnovu za trenutni monetarni sistem.

Iako su zlatni novčići „zamenjeni“ papirnim novcem, zlato je i dalje zadržalo svoju vrednost. U modernom dobu se sve više ljudi odlučuje za kupovinu investicionog zlata, kako bi sačuvali svoje bogatstvo.

Zašto je kupovina investicionog zlata pametna ideja?

Svako ima svoje razloge za ulaganje u investiciono zlato, ali za mnoge ulaganje u zlato znači zaštitu i očuvanje kapitala. Za razliku od papirnog novca, zlato je opšteprihvaćena valuta, te ga možete bilo gde prodati.

Ulaganjem u investiciono zlato se vaš kapital čuva od gubitka, rizika i predstavlja sigurnu štednju u odnosu na papirni novac.

Vrednost zlata često raste kada druga tržišta padaju, što pokazuju dešavanja na berzi. Kada su tržišta nestabilna i vrednosti akcija padaju, zlato je sigurno utočište za sve investitore koji ne žele da rizikuju gubitak.

Određeni investitori biraju upravo zlato kao sredstvo ulaganja zbog osvedočenih finansijskih prihoda, posebno tokom dužeg vremenskog perioda. Ako uložite novac u kupovinu zlata i čuvate ga dok cena ne poraste, možete ga prodati i time steći prihod. Cena zlata je u  porastu u proteklih par godina. Stručnjaci kažu da je u proteklih 8 godina, cena porasla za čak 80%.

Početnicima stručnjaci preporučuju da u investiciono zlato ulože bar 40 % slobodnog kapitala.

Kako kupiti investiciono zlato

Glavni razlog kupovine investicionog zlata su svakako i visoka inflatorna očekivanja, problemi u snabdevanju koji su uzrokovani ne samo štampanjem novca, nego i geopolitičkom situacijom, krizom USA – Rusija, kao i energetskom krizom.

U kom obliku možete pronaći čisto zlato i kako ih čuvati?

Postoji mnogo načina kako kupiti investiciono zlato i ostale plemenite metale uvrstiti u svoje bogatstvo. Tradicionalna kupovina zlata podrazumeva zlatne pločice i novčiće Zlatne pločice i zlatni novčići su dva osnovna oblika najčistijeg zlata.

Uvođenjem digitalnih platformi za trgovanje omogućen je lakši pristup tržištima plemenitih metala.

Zlatni novčići su dostupni u različitim apoenima Insignitus GOLD nudi vam dukate Franc Jozef i Wiener Philharmoniker, dva zaista najpoznatija zlatna novčića u svetu. Manji novčići čine siguran korak za ulazak u svet investicionog zlata, jer za početnike predstavljaju manja ulaganja.

Zlatne pločice su takođe dostupne u različitim veličinama i težinama, od 1g sve do 1kg.

Naša kompanija nudi vam zlatne pločice najveće finoće, sa sertifikatom autentičnosti, kao garancijom kvaliteta.

Zbog velike vrednosti investicionog zlata, vlasnici često odlučuju da svoje zlato čuvaju u sefu kod kuće ili ga poveravaju banci. U trezoru Banca Intese investiciono zlato je obezbeđeno i nalazi se na potpuno sigurnom mestu. Kupovinom investicionog zlata u našoj kompaniji, ostvarujete i mogućnost čuvanja zlata u najsigurnijem sefu Banka Intese.

Kako kupiti investiciono zlato u Srbiji?

Investiciono zlato kao što su zlatne pločice i zlatni novčići se mogu kupiti u Insignitus GOLD web shopu. Osim toga, kupovina zlata može se obaviti i lično, u prostorijama naše kompanije u Beogradu.

Osim zlatnih pločica i novčića, u ponudi je i osmijum koji je najnoviji plemeniti metal na tržištu. Osmijumom se trguje od 2014. godine i dostupan je kao investicioni metal ili u vidu investicionih pločica različitih oblika. Ovaj plemeniti metal karakteriše blistav sjaj koji je za kratko vreme osvojio poverenje i pažnju investitora.

Kako kupiti investiciono zlato

Gde kupiti investiciono zlato?

Postoje dva glavna načina za kupovinu investicionog zlata u 2023. godini : kupovina fizičkog zlata ili ulaganje u akcije vezane za zlato, zajedničke fondove ili fondove kojima se trguje na berzi (ETF).

U zavisnosti od vaše investicione strategije, stručnosti i nivoa rizika koji ste spremni da preuzmete, možete da investirate u bilo koju od opcija ali ukoliko ste početnik i postavljate sebi pitanje gde kupiti investiciono zlato onda je jednostavan odgovor – naša online prodavnica investicionog zlata ili direktno kod nas u našim prostorijama.

Investiciono zlato je visoke čistoće — obično u obliku ingota, poluga, novčića ili krugova. (Okrugle se često mešaju sa kovanicama zbog njihovog kružnog oblika, ali su bliže zlatnim polugama po tome što nemaju zakonsko sredstvo plaćanja i ne razlikuju se po dizajnu iz godine u godinu).

Zlato dobija svoju vrednost iz sadržaja plemenitog metala, a ne iz oblika metala. Možete kupiti zlatne poluge različitih težina – od samo jednog grama do čak 1 kilogarama, identične onima koje drže vlade na mestima kao što je Fort Noks.

Zlatne poluge investicionog kvaliteta su 99,9% (999) čistog zlata, međunarodnog standarda. Legitimne zlatne pločice imaju pečat imena proizvođača, čistoće i težine.

Prednosti kupovine investicionog zlata

Neke od najvažnijih prednosti ako se odlučite za kupovinu investicionog zlata su:

    • Posedujete fizičku, vrednost koja se lako može preneti na drugi vid vrednosti
    • Stabilna vrednost
    • Ne morate da pazite na to kao na portfelj akcija i obveznica

Načini kupovine investicionog zlata

Investitorima, bilo iskusnim ili pak početnicima, omogućena je jednostavna, brza i laka kupovina investicionog zlata. Za informacije o tome kako kupiti investiciono zlato, o plaćanju i čuvanju investicionog zlata, kupci nas mogu kontaktirati za samo nekoliko trenutaka. Ulaganjem u plemenite metale donosite najbolju moguću odluku za sigurnost vašeg kapitala!

Posetite nas u našim kancelarijama i pogledajte ponudu investicionog zlata.

4.6/5 - (29 votes)
Precious Metals Data, Currency Data, Charts, and Widgets Powered by nFusion Solutions

Main Menu