Zlato – Zašto je bitno ulagati u njega?

Zlato 2

Investiranje u zlato je zapravo dugoročno ulaganje u vašu budućnost i materijalnu sigurnost vaše porodice. Štednja u zlatu umesto u valutama postaje sve popularniji izbor, s obzirom na to da zlato godinama ne gubi na vrednosti. Ovo je glavna prednost zlata u odnosu na papirni novac.

Zlato je siguran način da sačuvate vrednost onog što ste stekli sopstvenim radom i trudom. Zato ne čekajte više ni trena, nabavite svoje pločice zlata već danas.

Šta je zapravo zlato?

Zlato je mekani metal, koji se zbog male tvrdoće veoma lako obrađuje. Smatra se jednim od najrastegljivijih metala, te se jedna unca zlata može izvući u konac dužine čak 56 kilometara.

Hemijski simbol zlata je ‘Au’, a gustina mu je 19,32 g/cm3. Zatezna čvrstoća ovog metala je 131 N/nm2 i tačka topljenja mu je 1064,43 stepeni celzijusa.

Važno je naglasiti da je zlato veoma otporno na većinu hemikalija i može se rastvoriti samo sa pojedinim huminskim kiselinama, hlorom, cijanidima, živom, selenskom kiselinom i kraljevskom vodicom. Ono je odličan toplotni i električni provodnik. Ovom metalu moguće je menjati svojstva i osobine uz pomoć legiranja sa drugim metalima. Moguće je promeniti mu boju, tvrdoću, gustinu i čvrstoću.

Zlato

Prema određenim procenama ukupna izvađena količina zlata na svetu iznosi oko 163 000 tona. Više od polovine te količine pretočeno je u nakit ili korišćeno u industriji. Ostatak izvađenog banka koristi se u investicione svrhe. Drugu polovinu koriste centralne banke, ali i fizička lica u vidu novčića, polugica i pločica.

Zašto je važno ulaganje u zlato i koje su njegove glavne prednosti?

Ono što čini ovaj metal specifičnim i posebnim jeste njegova održiva vrednost. Ovo je osnovna prednost investicionog zlata. Vrednost zlata je već decenijama na istom nivou, za razliku od papirnog novca. Iz tog razloga, uvek preporučujemo štednju u zlatu umesto štednju papirnog novca i čuvanje istog kod kuće.

Zlato postoji više od 6000 godina, a više od 2000 godina ne gubi na vrednosti. Papirni novac i valute su se menjale kroz istoriju i gubile na vrednosti. Svake godine novac gubi svoju vrednost, a eksperti najavljuju da će ovo biti još izraženije u budućnosti.

Ono je vekovima poznato i opšte prihvaćeno u celom svetu, ali ga ima u ograničenim količinama i stoga se smatra luksuznim predmetom. Zato je važno na vreme obezbediti svoje fizičko zlato. Ono je relativno retko.

Zlato

Investiciono zlato je internacionalna valuta koju možete zameniti za novac kada god to poželite. To je još jedan od razloga zbog kojeg je uvek pametno ulaganje u ovaj metal.

U ostale posebne osobine zlata spada i to što je po želji deljivo ili spojivo. Ono se može po želji pretapati i ponovo spajati. Kada kupite zlatne pločice, u budućnosti ih svakako možete pretopiti u određeni oblik nakita i čuvati ga na taj način.

U kom fizičkom obliku se može pronaći?

Investiciono zlato najpribližnije je čistom zlatu, minimalne zagarantovane čistoće 900/1000.

Ono se može pronaći u vidu pločica, poluga, kovanica ili dukata. Fizička lica često se opredeljuju za kupovinu pločica ili polugica. Zlatne poluge mogu se pronaći u sledećim težinama: 0.5gr, 1gr, 2.5gr, 5gr, 10gr, 20gr, 50gr, 100gr, 250gr i slično.

Na Insignitus GOLD online shop-u možete kupiti zlatne pločice Heraeus od 1 grama do 20 grama. Münze Österreich pločice od 50 grama do 250 grama takođe možete kupiti u našoj online prodavnici ili u lokalu u Beogradu.

Specijalizovani smo se kao stručnjaci u sferi trgovine plemenitim metalima, a naročito zlatom. Našim klijentima omogućavamo mogućnost kupovine i posedovanja fizičkog zlata po veoma povoljnim cenama. Na tržištu uspešno poslujemo već osam godina – od 2013. godine.

Kupujući čisto zlato, u našoj on line prodavnici ili u našem lokalu, obezbeđujete sigurnu budućnost.

Insignitus GOLD – Dobrodošli u svet zlata!

Ocenite post

Ostavite odgovor

Precious Metals Data, Currency Data, Charts, and Widgets Powered by nFusion Solutions

Main Menu