Argor-Heraeus rafinerija – Vodeći proizvođač investicionog zlata u svetu!

Argor-Heraeus rafinerija

Argor-Heraeus rafinerija je jedan od vodećih proizvođača investicionog zlata. Nalazi se u Mendriziju, gradu kantona Tičino, u južnoj Švajcarskoj. Mada svoje poslovanje obavlja u čitavom svetu.

Od 2004. godine rafinerija ima predstavništvo u Nemačkoj. „Argor-Heraeus Deutschland“ se bavi trgovinom plemenitim metalima, nabavkom plemenitih metala iz otpada, ispitivanjem i logističkim funkcijama. Isti vek postojanja ima i „Argor-Heraeus America Latina“. Ova podružnica sa sedištem u glavnom gradu Čilea, Santijagu, orijentisana je na nabavku rude, ispitivanje metala i trgovinu plemenitim metalima.

Predstavništvo kompanije od 2006. godine nalazi se i u Italiji, u blizini Milana. Argor-Heraeus rafinerija, takođe, upravlja zajedničkom kompanijom pod nazivom „Argor-Aljba“, koja je švajcarsko-rusko zajedničko preduzeće.

Višedecenijska tradicija proizvodnje 

Sve je počelo 1951. godine osnivanjem rafinerije Argor SA. Dve decenije kasnije švajcarska banka, Union Bank of Switzerland (UBS) dobila je vlasništvo nad rafinerijom sa udelom od 100%. Zahvaljujući tome mogla je u potpunosti da odlučuje o poslovanju.

Argor-Heraeus rafinerija

Godine 1986. UBS je prodala 25% udela nemačkoj rafineriji metala, Heraeus. Tako je nastala danas čuvena Argor-Heraeus rafinerija.

Međutim, zajedničko osnivanje nije značilo i kraj nad vlasništvom. Union Bank of Switzerland se 1999. godine spojila sa švajcarskim bankarskim gigantom Swiss Bank Corporation (SBC). Zatim je aprila meseca Commerzbank International kupila 35% udela u rafineriji. Krajnji rezultat jeste da Heraeus drži 35% udela, Commerzbank 35%, a menadžment Argor-Heraeus kontroliše 30% udela u rafineriji.

Sa godišnjim kapacitetom prerade zlata od 350 do 400 tona i bazom klijenata iz preko 50 zemalja, Argor-Heraeus rafinerija se opravdano svrstava među 10 najvećih na svetu.

Proizvodi jedinstvenog kvaliteta

Argor-Heraeus rafinerija je fokusirana na besprekorni nivo kvaliteta za sve svoje proizvode. Glavnu liniju čine zlatne poluge. Najvećim delom se izrađuju procesom kovanja.

Na vrhu svake poluge nalazi se logo rafinerije. Ispod su naznačene težina i čistoća, dok je na dnu jedinstven serijski broj, kojim se potvrđuje autentičnost.

Sve Argor-Heraeus zlatne poluge su 99,99% i 99,999% čistoće, što je najviši standard dostupan na tržištu zlata.

Pored kovanih zlatnih poluga, rafinerija proizvodi i livene poluge. One su jednostavnijeg dizajna, sa ne toliko finom završnom obradom. Ipak, na njima su naznačene sve karakteristike kao i kod kovanih.

Ono po čemu se Argor-Heraeus rafinerija izdvaja od drugih jeste specijalno razvijena tehnologija koja se koristi za proveru autentičnosti zlatnih poluga. U pitanju je Kinegram tehnologija koja ispisuje jedinstveni hologram. Njegov dizajn je nemoguće ponoviti. Time je zagarantovana dodatna bezbednost investiranja u zlato.

Rafinerija prerađuje i srebro do 99,9% čistoće, kao i platinu i paladijum 99,95% čistoće.

Zašto kupiti zlato Argor-Heraeus rafinerije?

Argor-Heraeus zlatne poluge su idealan izbor za svakog ko želi da uloži u plemenite metale. Procesi rafiniranja se sprovode najnovijom tehnologijom, uz poštovanje strogih strandarda. Na taj način svojim klijentima obezbeđuje visok kvalitet uz odličan odnos sa cenom zlata.

Zapravo, poluge ove rafinerije su povoljnije u odnosu na iste gramaže drugih proizvođača. Razlog leži u činjenici da Argor-Heraeus nabavlja sirovine za proizvodnju jeftinije od ostalih, te su troškovi proizvodnje niži. Samim tim se ova ušteda prenosi i na kupce, jer su cene proizvoda niže.

Visok kvalitet potvrđuju i najviše titule akreditacije u industriji plemenitih metala, uključujući „licencu za trgovinu, topljenje i ispitivanje od Švajcarske centralne kancelarije za kontrolu plemenitih metala“ i akreditacije od strane LBMA (London Bullion Market Association), TOCOM i NIMEKS/COMEX tržišta.

Argor-Heraeus rafinerija

Posvećenost tehnološkim inovacijama ogleda se i u zalaganju za zaštitu životne sredine. Naime, Argor-Heraeus rafinerija koristi 50% recikliranih metala u svojim procesima. Reciklirani materijal dobija se iz sekundarnih izvora, kao što su industrijski otpad i stari nakit. Pri čemu prolazi kroz niz procesa kako bi se postigao najviši nivo čistoće, koji karakteriše zlatne poluge ove rafinerije.

Kompanija Insignitus GOLD je zvanični distributer Argor-Heraeus zlatnih poluga. Možete nas lično posetiti ili pogledati ponudu na našem web shop-u.

 

 

5/5 - (1 vote)
Precious Metals Data, Currency Data, Charts, and Widgets Powered by nFusion Solutions

Main Menu