Cena zlatnih pločica – Od čega zavisi?

cena-zlatnih-pločica-insignitus-gold-beograd-2

Cena zlatnih pločica je pitanje koje se prvo postavlja kada je u pitanju kupovina investicionog zlata.

Pre svega, važno je napomenuti da se cene investicionog zlata u vidu pločica ili polugica konstantno ažuriraju u odnosu na cenu zlata u datom trenutku.

U Insignitus GOLD web shop-u možete kupiti zlatne pločice različite gramaže, a cena zlatnih pločica zavisi, između ostalog, i od njihove gramaže.

Cena zlatnih pločica beleži kontinuirani rast

Zlato je jedno od najboljih sredstava plaćanja na svetu. U isto vreme, ono je takođe i jedno od najstarijih vidova plaćanja na našoj planeti. Zlatni standard je dokaz stabilnosti zlata kao međunarodne valute. Do pre svega nekoliko decenija, većina svetskih valuta imala je čvrstu podlogu u vidu zlata.

Ulaganje u zlato je jedan od najstabilnijih vidova štednje, jer su ulagači zaštićeni od inflacija i velikih krahova na finansijskim tržištima.

Cena zlatnih pločica

Cena čistog zlata na gram beleži kontinuirani rast, a time privlači sve više investitora i kolekcionara. Zlatne pločice koriste se kao odličan način za osiguravanje kupovne moći u veoma nestabilnim finansijskim vremenima. Njihova vrednost ne opada, za razliku od papirnog novca, koji je izuzetno podložan inflacijama.

Cena zlatnih pločica kao čistog zlata finoće 999,9

Investiciono zlato u vidu zlatnih pločica, polugica ili zlatnika je odličan način da osigurate svoju budućnost i budućnost svoje porodice.

Cena zlata se određuje na dnevnom nivou, a trgovina zlatom se na globalnom nivou odvija na pet velikih tržišnih lokacija – Njujork, London, Cirih, Sidnej i Hong Kong. Sama cena zlata se određuje u Londonu, na London Bullion marketu. Tu se okupljaju najznačajnije banke, proizvođači i prerađivači zlata, kao i trgovci i formiraju, odnosno određuju cenu zlata. Cena zlata zavisi od mnogo različitih faktora.

Zlatne pločice su najčešće najveće finoće od 999, 9, što ih čini savršenim investicionim sredstvom za štednju u ovom plemenitom metalu.

Zlatne pločice Heraeus možete kupiti u našem web shop-u u različitim gramažama. Što je gramaža veća, to je veća i cena same pločice.

Heraeus pločice možete kupiti u gramažama od jednog do stotinu grama. U našem širokom asortimanu možete pronaći i druge sertifikovane zlatne pločice većih gramaža (od 250 grama do jednog kilograma).

Cene zlata se u Insignutus GOLD-u redovno ažuriraju, kako bi bile u skladu sa cenama na svetskom tržištu zlata.

Cena čistog zlata u odnosu na papirni novac

Kao što smo već naglasili, cena i vrednost papirnog novca podložna je velikim promenama i potresima, kao što su inflacije. Novac stalno gubi na vrednosti zbog inflacije po stopi od barem 3% godišnje. Nažalost, ovo ga čini veoma nepogodnim vidom štednje. Pad vrednosti novca se direktno može povezati sa njegovim stalnim štampanjem, te se predviđa da će ona još više padati u narednim godinama.

Za razliku od novca, zlato je stalno na vrednosti. Prosečna stopa rasta cene zlata je u proteklih nekoliko godina beležila porast za 10% godišnje. Važno je naglasiti da je cena zlata od kraja 2013. godine do ove godine porasla za čak 70%. Ovaj trend će se nastaviti usled daljeg obezvređivanja novca.

U narednom periodu očekuje se mnogo veći porast cene zlata, te je upravo sad idealan trenutak da započnete sa štednjom u zlatu. Savetujemo vam da barem 15% svoje ušteđevine zamenite za svetski prihvaćenu ’’valutu’’ – zlato.

Kupovina zlatnih pločica

Zlato je sigurna investicija sa minimalnim rizikom od ulaganja, što vam pruža dodatnu sigurnost kada prvi put počnete sa kupovinom investicionog zlata.

Insignitus GOLD je vaš najsigurniji partner kada je u pitanju trgovina plemenitim metalima i investicionim zlatom. Svoje poslovanje podređujemo kupcu, a naše stručno mišljenje vam je uvek na raspolaganju. Upravo iz tog razloga, ukažite nama vaše poverenje kada je u pitanju kupovina zlata.

 Kod nas možete kupiti samo najčistije zlato. Naše zlatne pločice dolaze sa međunarodnim sertifikatom, koji garantuje autentičnost proizvoda.

Precious Metals Data, Currency Data, Charts, and Widgets Powered by nFusion Solutions

Main Menu