Ulaganje u zlato – Investicija sa najmanje rizika

Ulaganje u zlato

Ulaganje u zlato predstavlja stabilnu investiciju koja će vam tokom godina doneti mnogo prinosa. Cena zlata nikada ne pada.

Cena zlata kao i svih drugih berzanskih proizvoda ima svoje fluktuacije i menja se i ka plusu i ka minusu, ali je trgovina zlatom svakako posao sa najmanje rizika.

Investiciono zlato u vidu pločica, poluga ili zlatnika smatra se najčistijim zlatom na svetu. Iz tog razloga ono je idealan način za štednju u zlatu.

Kupovinom pločica ili zlatnika vi zapravo obezbeđujete sebi i svojoj porodici sigurniju budućnost. Složićete se – to nema cenu!

Insignitus GOLD može biti vaš najbolji saveznik kada su ulaganje u zlato i štednja na ovakav način u pitanju.

Ulaganje u zlato – Koje osobine ovog metala čine ulaganje u zlato isplativim?

Ono što zlato čini posebnim u odnosu na neke druge vrednosne stvari ili dragocenosti jesu njegove osobine. Zlato je po želji deljivo i spojivo. Ono se može proizvoljno pretapati i ponovo spajati. Postoji u ograničenim količinama, a do sada je iskopano preko sto šezdeset hiljada tona ovog metala.

Ulaganje u zlato

Zlato se vekovima smatralo luksuznim predmetom i statusnim simbolom, upravo iz razloga što je relativno retko. Ipak, ono je i dalje svetski priznato i prihvaćeno, a u pojedinim religijama ima i visoko sakralno značenje.

Važno je naglasiti da zlato i danas važi kao novac, ali je ono oslobođeno poreza na dodatu vrednost u slučajevima ulaganja.

Ulaganje u zlato kao pametno rešenje?

Pre svega, važno je napomenuti da je zlato postalo opšteprihvaćena ’’valuta’’ na globalnom nivou. Osim što se vekovima smatralo statusnim simbolom, ono se dokazalo i kao neverovatno praktično osiguranje kupovne moći.

Za razliku od papirnog novca, koji je podložan iflacijama i deflacijama, sa zlatom ovakvi problemi ne postoje. Rizik od ulaganja praktično ne postoji ili je sveden na minimum.

Ulaganje u zlato naročito se preporučuje toku perioda inflacije, kada je štednja u papirnom novcu izuzetno nestabilna i nepredvidiva. I u periodima deflacije važno je posedovati zlatne zalihe. Smatra se da je zlato likvidnost u deflaciji, a substanca u inflaciji.

Još jedna od prednosti štednje u zlatu jeste ta što za zlato postoji svetsko globalno tržište. Njegova cena se određuje na nedeljnom nivou, jer se zlatom trguje sve do vikenda, tokom 24 časa. Cena se utvrđuje na otvorenom tržištu na London Bullion Market-u.

Zlato ima još jednu važnu prednost. Ono ne isplaćuje kamate! Iako vam se na prvu loptu može učiniti kao mana, na duže staze ovo znači očuvanje vrednosti i kupovne moći, odnosno porast cene. Time se nadoknađuje nepostojanje kamate.

Osim gore navedenih prednosti, nameće se i njegov mali volatilitet. S obzirom na to da je zlato, u odnosu na akcije, naftu ili druge metale, sredstvo sa najmanjim volatilitetom, to znači da je i rizik od ulaganja najmanji.

Ulaganje u zlato je prioritet u nestabilnim finansijskim vremenima

Ukoliko želite da priuštite svojoj porodici i potomcima sigurniju budućnost, na vreme krenite da razmišljate o načinima štednje. Zlato zaista jeste najbolji vid štednje i ulaganja. Naročito na duži vremenski period. Zato je važno da krenete već danas!

U Insignitus GOLD-u možete kupiti najčistije zlato u vidu pločica različitih gramaža ili zlatnih dukata.

Nudimo vam sertifikovane zlatne pločice u težinama od jednog do hiljadu grama. Za početak, zlatna pločica od 5 grama biće najbolji izbor! Svim početnicima u štednji u zlatu savetuje se započinjanje sa manjom gramažom, što pruža mogućnost za dalje napredovanje.

Ulaganje u zlato

Osim štednje, investiciono fizičko zlato može vam poslužiti i kao poklon za specijalne prilike.

Za sve dodatne informacije u svakom trenutku možete nas kontaktirati!

Precious Metals Data, Currency Data, Charts, and Widgets Powered by nFusion Solutions

Main Menu