5 razloga za investiranje u zlato u 2022. godini

Investiranje u zlato

Investiranje u zlato sa sobom je oduvek nosilo ogromne prednosti. Izuzetak neće biti ni 2022. godina.

Ovaj plemeniti metal se kroz istoriju i vreme dokazao kao jedan od najsigurnijih za investicije i štednju. Štednja u zlatu je odličan način da osigurate finansijsku budućnost, date potporu kupovnoj moći novca i imate ’’plan B’’ u ekstremnim situacijama i promenama na globalnom tržištu.

Insignitus GOLD vam predstavlja 5 najboljih razloga za investiranje u zlato u 2022. godini!

Investiranje u zlato je investiranje sa minimalnim rizikom

Ulaganje u zlato svakako je investicija sa minimalnim rizicima.

Zlato je imalo veoma stabilan rast kroz vreme. Stoga nije čudna činjenica da je upravo zlato ’’sigurna luka za ulagače’’.

Ono je oduvek predstavljalo sigurnost, a bilo je i glavna valuta za trgovinu, ali i za čuvanje monetarnih rezervi centralnih banaka.

Investiranje u zlato

Potražnja za zlatom uvek je postojala i postojaće i dalje. S obzirom na to, ne postoji pravi trenutak za početak štednje ili ulaganja u zlato. To možete učiniti kada god poželite.

Stručnjaci savetuju da bi trebalo odvojiti od 10 do 40 odsto slobodnog kapitala i uložiti ga u zlato, onog trenutka kada ga imate najviše na raspolaganju. Dakle, kada vam finansijske mogućnosti to dozvole, kupovina zlatne pločice ili zlatnog dukata neka bude vaš prioritet.

Zlato je održalo i dokazalo svoju vrednost kroz vekove

Da je zlato zaista vredno sredstvo ulaganja dokazuje istorija i vreme. Ono je svakako održalo, povećalo i dokazalo svoju vrednost kroz vekove.

Ovu činjenicu pokazuje nam i period Zlatnog standarda, kada su sve svetske valute bile vezane upravo za cenu i količinu zlata. Može se reći da je upravo u Zlatnom standardu ovaj metal dokazao svoju stvarnu moć.

Činjenica da vrednost zlata nikada nije beležila drastične padove čini ga savršenim za ulaganje.

Zlato je potpora kupovnoj moći novca

Kao što smo ranije i naglasili, zlato je postalo određeno ’’utočište’’ za investitore. Ono je svojevrsna garancija sigurnosti u finansijski nestabilnim i nemirnim vremenima.

Cena zlata je u proteklih petnaest godina porasla gotovo četiri puta. Stoga, i kupovina čistog zlata je doživela procvat i takođe porasla.

I građani naše države uvideli su ogromnu snagu zlata, kao potpore kupovnoj moći novca. Kao dokaz za ovo moraju se navesti česti periodi inflacije i manje česti periodi deflacije papirnog novca.

S obzirom na to da je cena zlata direktno vezana za američki dolar, investitori na ovo obraćaju najviše pažnje. Što je dolar slabiji, cena zlata raste. Dakle, zlato zaista jeste potpora novcu, te je ulagačima jasno da ove dve stvari ne isključuju jedna drugu. Neophodno je štedeti i u papirnom novcu, ali uvek imati i ’’rezerve’’ u zlatu.

Zlato je oslobođeno poreza na dodatu vrednost

Još jedna od pogodnosti koje investiciono zlato nosi sa sobom jeste to što je ono oslobođeno od poreza na dodatu vrednost.

Pri svakoj kupovini čistog zlata nećete plaćati PDV, kao što biste to činili kod kupovine drugih proizvoda. Samim tim, automatski štedite 20 odsto ili kupujete 20 odsto više zlata.

S obzirom na to da stručnjaci očekuju dalji rast cene zlata, ovo je odlična pogodnost za investitore. U trenutku kada dođe do prekomerne količine štampanja papirnog novca na svetskom tržištu, svetska potražnja za zlatom će porasti. Ipak, količina zlata koja postoji u svetu i dalje ga čini relativno retkim plemenitim metalom, što je dobar znak za dalji porast vrednosti i cene zlata.

Investiranje u zlato je investiranje u budućnost vaše porodice

Na kraju, investiranjem u zlato zapravo investirate u sigurnu finansijsku budućnost vaše porodice.

Kupovinom zlatnih pločica ili zlatnih dukata i čuvanjem zlata u sefu banke obezbeđujete sigurnost porodici u nemirnim vremenima.

Investiranje u zlato

Svi navedeni razlozi za ulaganje u zlato u 2022. godini doprineće boljem razumevanju zlata, kao odličnog investicionog sredstva. Na vama je da odlučite kada ćete započeti sa ovim načinom investiranja. Insignitus GOLD stoji vam na raspolaganju za sve dodatne informacije koje možete imati u vezi sa investiranjem u ovaj plemeniti metal.

Ocenite post
Precious Metals Data, Currency Data, Charts, and Widgets Powered by nFusion Solutions

Main Menu