Investicioni dukati – U kojim prilikama se poklanjaju?

Investicioni dukati

Investicioni dukati predstavljaju jedan od dva osnovna oblika u kojem možete kupiti investiciono zlato.

Dukati su zlatni novčići nastali u srednjem veku, u Veneciji. Osim što predstavljaju savršen način štednje u zlatu, oni sa sobom nose i kulturološke vrednosti. Kao takvi, dukati mogu biti i idealan poklon za specijalne prilike.

Investicioni dukati kao sredstvo plaćanja

Dukati su prvi put kovani pod duždom Jovanom Dandolom, a u upotrebi su od kraja trinaestog veka. Veoma brzo nakon toga dukat je priznat i kao zvanično sredstvo plaćanja u zemljama širom sveta.

Vrednost zlata kao plemenitog metala shvaćena je veoma rano, što dokazuje i period Zlatnog standarda. Čisto zlato srećemo u dva oblika – zlatne pločice i zlatni dukati.

Iako su zlatne pločice u savremenom svetu popularniji oblik čistog zlata, kada je u pitanju investiranje i štednja, to ne čini zlatnike ništa manje vrednim. Naprotiv, oni sa sobom imaju i duboko kulturno zaleđe.

Dukati su korišteni i kao sredstvo plaćanja, ali i kao nakit na svadbama širom Srbije ili na narodnim nošnjama. Oni se i dalje prenose sa generacije na generaciju, prenoseći time i svu pozitivnu simboliku dukata.

U kojim prilikama pokloniti zlatnike?

Zlatne investicione dukate možete pokloniti u raznim prilikama i time iskazati svoju naklonost i privrženost datoj osobi.

Investicioni dukati

U našem narodu postoji verovanje da će čuvanje dukata u kući značiti mir i spokoj u porodici. Kako je za ovo vezana duga tradicija, ova simbolika dukata održala se do dana današnjeg.

Osim ovog verovanja, još jedno se posebno ističe. Naime, radi se o tome da je običaj staviti dukat novorođenom detetu u kolevku ili krevetac. Ovim činom iskazujete svoju ljubav i donosite blagostanje i dobro zdravlje bebi i roditeljima.

Još jedna od specijalnih prilika u kojima se poklanjaju investicioni dukati jesu svadbe i venčanja. Nije retka situacija da mlada od svekrve dobije upravo dukat na poklon. Da li ste se ikada zapitali šta to zapravo znači? Ovaj običaj datira iz davnih vremena, a označava dobrodošlicu mladi u novi dom.

Zbog čega su investicioni dukati savršen poklon?

Dukati su savršen poklon za specijalne prilike iz više različitih razloga.

Pre svega, poštovanje duge tradicije jedan je od tih razloga. Tradicija je sa razlogom postala tradicija. Dakle, neke stvari su dobre, jer su se pokazale kao takve kroz vreme. Stoga, poklanjanje zlatnih dukata u specijalnim prilikama je zaista tradicionalan poklon, koji će se dopasti svima.

Pored toga, investicioni dukati su jedinstven poklon, kakav bi i trebalo darovati u specijalnim prilikama. Darivanje papirnog novca nije personalna stvar, niti je pametan izbor. Dukati, sa druge strane, predstavljaju poklon koji će primalac čuvati dugi niz godina. Velika je verovatnoća da će se dukat u toj porodici prenositi sa kolena na koleno, sa generacije na generaciju.

Dukati kao investiranje u sigurnu budućnost

Možda i najbolji razlog za poklanjanje investicionih dukata u posebnim prilikama jeste osiguravanje finansijske budućnosti primaoca.

Investicioni dukati

Vrednost zlata kroz vreme beleži kontinuirani rast. Stoga, dukati su investicija koja će tek u budućnosti pokazati svoj pun potencijal.

S obzirom na to da dukate možete kupovati i za investiranje u sopstvenu budućnost, kao i za budućnost svoje porodice, ne postoji pravi trenutak da započnete sa time. Kada god imate na raspolaganju dovoljno slobodnog kapitala, taj kapital možete uložiti upravo u čisto zlato. Kad god to učinite, nećete pogrešiti.

U ponudi Insignitus GOLD-a možete pronaći svetski poznate Franc Jozef dukata, kao i Wiener Philharmoniker dukate. Dukati bečke filharmonije predstavljaju jedinstveni dukat, osmišljen i kreiran u čast ove globalno priznate filharmonije.

Investicioni dukati

Za više informacija o investicionim dukatima, zlatnim pločicama i polugicama, kao i o drugim plemenitim metalima u našoj ponudi, u svakom trenutku možete nas kontaktirati.

Precious Metals Data, Currency Data, Charts, and Widgets Powered by nFusion Solutions

Main Menu