Prodaja investicionog zlata

Prodaja investicionog zlata

Prodaja investicionog zlata omogućava vam da na jednostavan način obogatite svoj portfolio ovim plemenitim metalom.

Zlato se vekovima smatra vrednom robom i luksuznim predmetom. Kroz istoriju, ono se koristilo kao valuta i kao simbol bogatstva i moći. Ova dugogodišnja vrednost pokazuje stabilnost zlata i njegovu privlačnost tokom vremena. Investitori smatraju zlato jednom od najsigurnijih investicija, koja brzo vraća svoju vrednost kroz ekonomske krize. Njegova cena se često kreće u suprotnosti sa berzama i ekonomskim promenama i turbulentnim vremenima.

Kada je poverenje investitora u sve ostale aktive narušeno, cena ovog plemenitog metala često raste, a samim tim i potražnja i prodaja investicionog zlata. Dok nesigurni investitori traže bezbedno utočište za svoj kapital, cena zlata raste. Ovo je naročito slučaj u vremenima inflacije, sa kojima se i danas suočavamo, jer zlato zadržava svoju vrednost mnogo bolje od drugih aktiva na berzi.

Ukoliko vam kupovina investicionog zlata zvuči kao sjajna ideja, kompanija Insignitus GOLD donosi vam nekoliko razloga da već danas kupite svoju prvu zlatnu pločicu ili dukat.

Prodaja investicionog zlata – Zbog čega je pametno uložiti kapital u fizičko zlato?

Ulaganje u zlato nije ni nalik kupovini akcija ili obveznica. Naime, najpopularniji vid ulaganja u ovaj plemeniti metal jeste kupovina fizičkog zlata.

Prodaja investicionog zlata

Fizičko zlato dolazi u obliku pločica ili novčića (dukata). Tako su vam pri kupovini dostupne zlatne pločice različite gramaže, od jednog do hiljadu grama. Isto tako, svoje fizičko zlato možete kupiti i u obliku novčića, a neki od najpopularnijih su svakako Wiener Philharmoniker i Franc Jozef dukati. Na svakoj zlatnoj pločici naznačena je finoća, odnosno nivo čistoće i količina zlata sadržanog u njoj. Vrednost poluga ili novčića potiče od sadržaja plemenitog metala u njoj, a ne od retkosti, i može se menjati tokom dana.

Kao i svaka druga investicija, tako je i fizičko zlato podložno pritiscima ponude i potražnje, koji mogu imati uticaja na fluktuaciju cene. Ipak, ono se smatra investicijom sa minimalnim rizicima, što se više puta i dokazalo kao istinita tvrdnja. Cena zlata, posmatrana na godišnjem nivou, itekako ima stabilan rast, za razliku od drugih investicionih sredstava.

Jedan od najvažnijih razloga da već danas kupite svoje fizičko zlato jeste činjenica da će vas ono sačuvati od kriznih i teških vremena. Kada globalno ekonomsko tržište potresaju svakodnevne promene, cena zlata obično raste. Upravo iz tog razloga, investiciono zlato bi trebalo da bude deo vašeg portfolija.

Takođe, zlato je odličan način da štedite svoj novac. Ukoliko ga pretvorite u zlato, ono će očuvati svoju vrednost, a na godišnjem nivou može doneti i određenu zaradu. Štednja u zlatu je jedan od najpametnijih načina da zaštitite svoj kapital od propadanja usled delovanja eksternih sila.

Kada raste prodaja investicionog zlata?

Stručnjaci se slažu u jednom – zlato je odlična zaštita od inflacije i porasta cena dobara.

Kao što se može i videti, zlato je često najbolja zaštita od finansijskih kriza, ali i od inflacije. U ovakvim vremenima, njegova cena ima tendenciju rasta. Ukoliko je recesija na horizontu, nije loša ideja kupiti fizičko zlato.

Upravo u ovakvim periodima raste prodaja investicionog zlata. Čini se kao logična posledica porasta cene i potražnje.

Isto tako, kada želite da ulažete svoj novac, potrebna vam je investicija koja ili generiše trenutni prihod ili se razumno može očekivati da će biti na vrednosti i u budućnosti. Zlato je jedna od ovakvih investicija. Odlučite se za kupovinu zlata, kako biste obezbedili sigurnu finansijsku budućnost sebe i svojih najbližih.

Gde kupiti investiciono zlato?

Ukoliko ste rešili da pretvorite svoj papirni novac u fizičko zlato u vidu pločica i dukata, na pravom ste mestu.

Prodaja investicionog zlata

Kompanija Insignitus GOLD već dugi niz godina posluje u ovoj sferi i svojim klijentima obezbeđuje potpuno sigurnu kupovinu plemenitih metala. Među najpopularnijim svakako je investiciono zlato.

U našem asortimanu možete pronaći zlatne pločice najpoznatijih kovnica u svetu, kao i najatraktivnije zlatne novčiće. Kako u Srbiji, tako investiciono zlato u vidu pločica i novčića, ali i osmijum možete kupiti i u Crnoj Gori, putem naše kompanije. Čekamo vas!

5/5 - (4 votes)
Precious Metals Data, Currency Data, Charts, and Widgets Powered by nFusion Solutions

Main Menu