3 razloga zašto kupovati zlato

3 razloga zašto kupovati zlato

Da li znate koja su 3 razloga zašto kupovati zlato najzastupljenija među investitorima u našoj državi? Ukoliko vas zanima odgovor na ovo pitanje, na pravom ste mestu.

U vremenima ekonomske neizvesnosti i visoke inflacija, mnogi građani odlučuje se da preispitaju svoja ulaganja. Bez obzira da li ste se do sada susreli sa određenim načinom ulaganja ili štednje, sasvim sigurno ćete se zapitati da li je to što radite dovoljno dobro za lični osećaj sigurnosti, ali i za sigurnost vašeg kapitala. Čak iako imate iskustva u investitorskom svetu, volatilnost berze i svetske promene ostavljaju dubok trag.

U ovom okruženju, investitori se okreću zlatu. Zlato se tradicionalno smatra zaštitom od inflacije jer njegova vrednost ima tendenciju da raste u neujednačenoj ekonomiji. Ako se pitate da li je sada pravo vreme za kupovinu zlata ili ako razmišljate o ulaganju u budućnost, reagujte odmah.

Kompanija Insignitus GOLD predstavlja vam 3 razloga zašto ulagati u zlato u vremenima u kojima živimo.

Zaštita od inflacije

Ovo može biti najblagovremenija korist od kupovine zlata. S obzirom da je inflacija nedavno dostigla najvišu stopu u decenijama unazad, sada je dobro vreme za ulaganje u nešto što može zadržati – i uvećati – njegovu vrednost.

„Porast inflacije povećava interesovanje investitora za kupovinu zlata i, stoga, podiže njegovu cenu; nasuprot tome, pad inflatornih očekivanja čini suprotno“, primetila je Banka federalnih rezervi Čikaga.

Ako kamata koju zarađujete od svojih drugih investicija (i vaših štednih računa) nije velika u poslednje vreme, istražite zlatne opcije da vidite kako možete početi da nadoknađujete razliku. I zapamtite – bolje je delovati pre, nego kasnije!

3 razloga zašto kupovati zlato

Nabavite svoje zlatne pločice i novčiće po dobroj ceni, i steknite priliku da ostvarite adekvatnu zaradu na godišnjem nivou.

Zlato je lako pretvoriti u novac

Drugi razlog zašto kupovati zlato svakako je podatak da ga u svakom trenutku možete zameniti za novac.

Za razliku od drugih investicionih sredstava, zlato je veoma likvidno. Uvek postoji potražnja za ovim plemenitim metalom – bilo da je u vidu kovanica, poluga ili nekom drugom obliku. Interes za čistim, investicionim zlatom je uvek prisutna i konstantna.

Vrednost zlata će varirati na osnovu brojnih faktora, kao što i sami možete da pretpostavite. Ali, ako tražite investiciju koju možete lako prodati ako vam zatreba gotovina, zlato je dobra alternativa.

Ono se smatra opšteprihvaćenom, svetskom valutom i u savremeno doba, te se veoma lako može pretvoriti u novac, ukoliko vam je to neophodno. Prema tome, ulaganje u zlato sa sobom nosi minimalne rizike, za razliku od nekih drugih investicija.

3 razloga zašto kupovati zlato – Ovaj plemeniti metal obogatiće i oplemeniti vaš ulagački portfolio

Ukoliko ste iskusan investitor koji želi stabilan, pouzdan prihod od štednje, kupovina zlata je svakako pametan potez. Takođe, za manje iskusne investitore koje žele da diverzifikuju i obogate svoj portfolio, ima smisla osloniti se na zlato.

Umesto da vežete sav svoj slobodni kapital i novac u akcije i obveznice, njegovo raspoređivanje između različitih vrsta ulaganja će vam pomoći da bolje upravljate rizikom i prinosom.

3 razloga zašto kupovati zlato

Prema tome, kupovina zlata povećava verovatnoću da vaš kapital raste.

Stručnjaci u ulaganju u zlato savetuju investiranje barem 40% slobodnog kapitala, koji vam je u datom trenutku na raspolaganju, u investiciono zlato. Investicione zlatne pločice i zlatni novčići oblik su čistog zlata, koji pomaže da sačuvate vaš kapital od propadanja, a ujedno pruža priliku da ostvarite određene prihode.

Kompanija Insignitus GOLD u svojoj ponudi ima najkvalitetnije i najčistije zlato u vidu zlatnih novčiča i pločica različitih gramaža, koje dolaze u originalnom pakovanju, a koje ujedno služi i kao garant autentičnosti. Za više informacija o kupovini čistog zlata, u svakom trenutku stojimo vam na raspolaganju!

Ocenite post
Precious Metals Data, Currency Data, Charts, and Widgets Powered by nFusion Solutions

Main Menu