Zašto je preporučljiva štednja u zlatu?

Štednja u zlatu

U savremeno doba sve veći broj ljudi, kako u inostranstvu tako i u našoj državi, shvata koliko je štednja u zlatu zapravo pametan izbor. Drugim rečima, sve više ljudi se okreće ka ulaganju u investiciono zlato.

Postoji mnogo razloga za to, a neki od najvažniji jesu isplativost na duže staze i stabilnost zlata kao valute prihvaćene na globalnom nivou.

Štednja u zlatu kao isplativija opcija od oročene štednje u banci

Oročena štednja u banci podrazumeva oročavanje sredstava na određeni vremenski period i uz određenu kamatnu stopu. Štediša može raspolagati sredstvima tek nakon isteka vremena oročenja, odnosno po isteku ugovora.

Štednja u zlatu

Za razliku od oročene štednje u banci u novcu, štednja u zlatu je daleko isplativiji izbor. Cena zlata je tokom godina i decenija neprestano rasla, dok je vrednost novca itekako imala padova. Ovo dokazuju periodi inflacije novca. Inflacija se pokazala kao najveći neprijatelj štednje u papirnom novcu.

Važno je napomenuti da štednja u zlatu sa sobom nosi velike dobitke. Naime, u poslednjih dvadesetak godina prosećan rast cene zlata kretao se oko 9% godišnje.

Još jedna pogodnost štednje u zlatu nasuprot nekim drugim vidovima ulaganja jeste ta što ne postoji obaveza plaćanja naknada niti poreza.

Zlatne pločice ili dukati kao investiciono zlato

Pod pojmom investiciono zlato smatramo fizičko, čisto zlato u vidu zlatnih pločica ili polugica, kao i zlatne dukate.

Jedan od najsigurnijih vidova štednje u zlatu svakako jeste kupovina zlatnih pločica ili dukata. Ovakav način ulaganja podrazumeva minimalne rizike investicije, jer ih u svakom trenutku i bilo gde u svetu možete prodati. Zlato ima najveći stepen nezavisnosti od finansijskih tržišta, što ga čini izuzetno stabilnim za štednju i investicije.

Zlato u vidu pločica može biti idealan poklon za specijalne prilike, ali i odličan način štednje. Štednjom u zlatu obezbeđujete sebi i svojoj porodici sigurnu i bezbednu finansijsku budućnost.

Zlatne pločice Heraeus možete kupiti u web shop-u Insignitus GOLD-a u težinama od 1g, 2g, 5g, 10g, 20g, 50g i 100g. U našoj ponudi možete pronaći i sertifikovane zlatne pločice u većim gramažama od 250g, 500g, kao i od 1000 grama.

Insignitus GOLD u svom asortimanu od čistog zlata, poseduje i zlatni dukat od 1 unce  poznati Philharmoniker „. Ukoliko ste ljubitelj muzike i strastveni kolekcionar dukata, onda je ovaj zlatni dukat Bečke filharmonije odličan izbor za vas, jer osim užitka za oko, predstavlja i stabilnu investiciju za budućnost.

Kako funkcioniše štednja u zlatu?

Ukoliko ste početnik u štednji u zlatu, verovatno želite da započnete sa kupovinom malih zaliha zlata. To možete učiniti tako što ćete prvo kupiti zlatnu pločicu ili polugicu od jednog grama, a kasnije polako graditi svoju kolekciju i većim gramažama.

Iskusni ulagači u zlato znaju da je kupovina većih gramaža najbolji izbor. Veće poluge su praktičnije za skladištenje i čuvanje, kako u kućnim uslovima tako i u sefovima.

Štednja u zlatu

Važno je naglasiti da ne postoji idealan trenutak za kupovinu zlata i početak štednje u istom. To možete učiniti kada god želite!

Zlato se tokom više decenija i vekova formiralo kao veoma stabilan vid štednje, a njegova vrednost neprestano raste. Smatra se da će u budućnosti zlato još više ceniti i još više dobijati na vrednosti. Iz tog razloga, sa kupovinom investicionog zlata možete započeti kada god osetite potrebu za tim.

Ukoliko imate oročen novac u banci, nakon isteka ugovora možete uložiti ušteđevinu upravo u zlato! Budite sigurni da ćete biti i više nego zadovoljni takvom odlukom.

 

 

Ocenite post
Precious Metals Data, Currency Data, Charts, and Widgets Powered by nFusion Solutions

Main Menu

investiciono zlato srbija prodaja