Zašto je zlato dobra investicija?

Zašto je zlato dobra investicija

Da li je zlato dobra investicija?

Zlato se oduvek smatralo investicijom sa minimalnim rizicima od ulaganja. Naime, cena zlata porasla je u poslednjih 8 godina porasla za čak 80%, a stručnjaci savetuju da bi u zlato trebalo uložiti barem 40% slobodnog kapitala. Ovi podaci govore nam o investicionoj moći zlata, naročito na duže staze.

Da li ste se ikada zapitali zašto je zlato dobra investicija? Ako je vaš odgovor potvrdan – na pravom ste mestu.

Zlato postoji već hiljadama godina, a isto toliko godina smatra se vrednim i poželjnim ’’predmetom’’. U savremeno doba, zlato je i dalje plemeniti metal u koji se najviše investira. Investitori širom sveta ulažu svoj slobodni kapital upravo u zlato. Zbog čega je tako? Šta razlikuje zlato od ostalih plemenitih metala?

Kako bismo zaista shvatili njegovu investicionu moć, moramo razumeti odakle ona potiče. Prema tome, Insignitus GOLD vam predstavlja razlog zbog kojih je zlato zaista pametna investicija na duže staze.

Zlato je odlična potpora kupovnoj moći novca

Ako ste početnik u investiranju u zlato, verovatno ćete se zapitati zašto je zlato dobra investicija.

Zašto je zlato dobra investicija

Pre svega, ono se smatra odličnom potporom kupovnoj moći novca. Neretko, zlato se naziva sigurnom lukom investitorima. Ovo, svakako, nije bez razloga. Zlato je vekovima unazad pokazivalo i dokazivalo ovo svojstvo. U izuzetno teškim finansijskim vremenima i velikim ekonomskim krizama, zlato se pokazalo kao veoma stabilno sredstvo koje štiti vaš kapital. Dok je papirni novac podložan turbulentnim periodima inflacije i deflacije, vrednost zlata ne podlaže ovakvim promenama.

Činjenicu da je zlato veoma pametno sredstvo za ulaganje ili pak štednju, ali i odličan oslonac novcu dokazuje nam i to da veliki broj zemalja još uvek čuva svoje zlatne rezerve.

Ono što se nikako ne može osporiti jeste činjenica da je kupovna moć zlata ostala veoma postojana tokom prethodnih decenija i vekova. Tome u prilog govori i činjenica da se za istu količinu zlata može kupiti približno isto stvari danas koliko je moglo i pre više stotina godina.

Zašto je zlato dobra investicija, odnosno investicija sa minimalnim rizicima?

Zlato se oduvek smatralo investicijom sa minimalnim rizicima od ulaganja. Kao što smo ranije i naglasili, i danas se smatra sigurnom lukom ulagačima širom sveta.

Potražnja za zlatom je oduvek postojala, a postojaće i u budućnosti. Kada se svi aspekti štednje u zlatu ili investiranja u zlato uzmu u obzir, nije teško zaključiti zbog čega je tako.

Naime, cena zlata porasla je u poslednjih 8 godina porasla za čak 80%, a stručnjaci savetuju da bi u zlato trebalo uložiti barem 40% slobodnog kapitala. Ovi podaci govore nam o investicionoj moći zlata, naročito na duže staze.

Zlato je investicija na duže staze

Kada govorimo o investiranju u zlato, uvek mislimo na investiranje na duže staze. Svi iskusni ulagači u zlato rećiće vam isto – zlato nije kratkoročna investicija.

Zašto je zlato dobra investicija

Kada govorimo o dužem vremenskom periodu ulaganja (naprimer period od 10 ili 20 godina), zlato predstavlja daleko manje rizičnu investiciju od štednje u papirnom novcu. Pre svega, moramo uzeti u obzir činjenicu da je štednja u novcu podložna periodima inflacije i poskupljenja cena. Pre više od decenije, oročena štednja u bankama u evrima bila je prihvatljiva opcija, s obzirom da su kamate bile i do 13%. Danas to više nije slučaj. Visina kamatne stope za oročenu štednju u evrima iznosi do 0.3%. Prema tome, štednja u papirnom novcu sa sobom nosi daleko više rizika nego što to čini štednja u zlatu.

Čuvanje investicionog zlata u savremenom dobu je veoma jednostavno i sigurno

Još jedan razlog zašto je zlato dobra investicija jeste mogućnost čuvanja zlata u najsigurnijem sefu banke. Iako se mnogi ljudi odlučuju za čuvanje zlata kod kuće, to nije najbolja opcija.

Investiciono zlato u vidu zlatnih pločica i novčića koje kupite u kompaniji Insignitus GOLD možete čuvati, potpuno besplatno, u sefu banka Intese. Vaše zlato je potpuno sigurno, a vi ga možete preuzeti kada god poželite.

Ukoliko želite da započnete svoj put ka investiranju u zlato, kompanija Insignitus GOLD je vaš najbolji izbor. Kontaktirajte nas!

 

5/5 - (4 votes)
Precious Metals Data, Currency Data, Charts, and Widgets Powered by nFusion Solutions

Main Menu