Ulaganje u čisto zlato – Vodič za početnike

Ulaganje u čisto zlato

Ulaganje u čisto zlato oduvek se smatralo pametnom i vrednom investicijom.

Zlato je najstarija valuta na svetu. Ono je, takođe, i najsigurnija imovina koju možete posedovati. Čisto zlato u obliku zlatnih pločica ili novčića se lako prenosi, a može se i unovčiti u svakom trenutku, gde god se u svetu nalazili.

Zlato je kroz vreme zadržalo svoju vrednost

Zlato je kroz vreme zadržalo svoju vrednost, što ga čini savršenim za ulaganje.

Ulaganje u čisto zlato

Može se reći da je zlato idealna investicija upravo iz razloga što se pokazalo da je najbolja zaštita vašem kapitalu u slučaju velikih ekonomskih kriza i inflacija.

Svedoci smo sve većeg porasta cene zlata u savremenom dobu. U poslednjih 8 godina, cena čistog zlata porasla je za čak 80%. Stručnjaci kažu da će se ovaj trend nastaviti i u budućnosti.

S obzirom na to da se svetska ekonomija u ovom trenutku suočava sa posledicama visoke stope inflacije, papirni novac vredi sve manje. Ukoliko svoju ušteđevinu čuvate u ovoj formi, sigurni smo da ćete i na svojoj koži osetiti velike gubitke. Kako se to ne bi dogodilo, svoj slobodni kapital možete pretvoriti upravo u zlato. Ako ste početnik i niste sigurni kako i koliko slobodnog kapitala bi trebalo uložiti u čisto zlato, na pravom ste mestu.

Insignitus GOLD vam predstavlja vodič za početnike kada je ulaganje u čisto zlato u pitanju.

Vodič za ulaganje u zlato

Barem 40% slobodnog kapitala odvojite za ulaganje u čisto zlato

S obzirom na to da je količina zlata u svetu ograničena, njegova cena konstantno raste. Osim toga, neprekidno raste i potražnja za zlatom.

Cena zlata je dostigla rekordnu vrednost, a činjenica je da i dalje nastavlja da raste. U svetu se dešavaju promene koje potresaju svetsku ekonomiju i stvaraju inflaciju i velike promene na berzi. Upravo iz tog razloga, investitori se okreću čistom zlatu.

Investiciono zlato oduvek je predstavljalo mirnu i sigurnu luku investitorima. Takav je slučaj i sada, kada se svet suočava sa finansijskom krizom uzrokovanom pandemijom koronavirusa i trenutnom situacijom u Istočnoj Evropi.

Investiciono zlato je savršen način da sačuvate svoj kapital od svih potresa, talasanja na berzi i perioda inflacije. Ono vam pomaže da osigurate svoju budućnost i budućnost svojih potomaka. Plemeniti metali čuvaju vrednost vašeg kapitala i pomažu vam da prebrodite ekonomske krize koje tek predstoje.

Prema tome, stručnjaci u investiranju u plemenite metale savetuju da odvojite barem 40% slobodnog kapitala i uložite ga u zlato. Ovakav vid ulaganja sačuvaće vrednost vašeg kapitala i postaraće se za to da spavate mirno u finansijski nestabilnim vremenima.

Zlatne pločice kupujte isključivo od proverenih trgovaca

Ono što početnici u ulaganju u čisto zlato moraju znati jeste da je izuzetno važno i od koga kupujete vaše investiciono zlato.

Kupovinu investicionog zlata možete obaviti po najpovoljnijim uslovima u kompaniji Insignitus GOLD. Ono što je posebna pogodnost jeste kupovina online putem, veoma jednostavno i lako.

Investiciono zlato možete kupiti u dva oblika. Dostupne su vam zlatne pločice različitih gramaža – od 1gr do 1kg. Početnicima se savetuje kupovina zlatnih pločica manjih gramaža, kao što su zlatne pločice od 5, 10 ili 20 grama.

Pločice se uvoze sa sertifikatom koji garantuje autentičnost, a na njoj se nalaze žig livnice, utisnuti serijski broj i specifikacija čistoće. Zlatna pločica će vam biti isporučena u originalnom fabričkom pakovanju sa zaštitnom folijom.

Drugi oblik čistog zlata su zlatni novčići, koji dolaze u različitim apoenima.

Kada kupujete čisto zlato, važno je da znate da je ono oslobođeno plaćanja PDV-a, te ćete uštedeti 20% novca.

Čuvajte svoje zlato na sigurnom mestu, u sefu banke

Kada kupite svoje investiciono zlato, nameće se i pitanje – gde ga čuvati?

Dok se neki investitori odlučuju da čuvaju svoje zalihe zlata kod kuće, drugi smatraju ovaj postupak veoma stresnim i napornim. Ovo je naročito slučaj ukoliko se radi o većem akumuliranom kapitalu.

Ukoliko svoje zlatne pločice ili novčiće kupite u kompaniji Insignitus GOLD ostvarujete pravo na besplatno čuvanje zlata u sefu banke Intesa. Na ovaj način, vaše poluge se nalaze u najbezbednijem sefu.

Važno je da znate da svoje zlato možete preuzeti kada god poželite. Sve što je neophodno jeste da se prethodno najavite. Vaši investicioni proizvodi biće spremni za preuzimanje.

Ulaganje u čisto zlato – Razmislite i o drugim plemenitim metalima

S obzirom na to da je trenutna situacija u Istočnoj Evropi i pandemija dovela do većeg štampanja novca u svetu, do inflacije i povećane potražnje za zlatom, mnogi investitori okrenuli su se novom plemenitom metaluosmijumu.

Ulaganje u čisto zlato

Sigurni smo da ste barem jednom u svom životu čuli za ovaj plemeniti metal. Radi se o najnovijem, najskupljem i najređem plemenitom metalu na svetu. Predstavlja novi hit u svetu investiranja i odličnu alternativu investicionom zlatu. Može se kupiti u obliku diskova ili pločica.

Prosečna stopa rasta vrednosti osmijuma je tri puta veća nego investicionog zlata u prethodnih osam godina, otkako se ovaj plemeniti metal pojavio. Isto tako, porast prodaje osmijuma u 2021. godini bio je čak 500% viši u odnosu na 2020. godinu. Prema tome, ukoliko razmišljate o investiranju u plemenite metale, osmijum može biti vaš prvi izbor.

Bez obzira na to da li investirate svoj slobodni kapital u zlato ili u osmijum, kompanija Insignitus GOLD je tu za vas.

Za više informacija o investicionom zlatu i osmijumu, u svakom trenutku možete nas kontaktirati.

 

Precious Metals Data, Currency Data, Charts, and Widgets Powered by nFusion Solutions

Main Menu