Zlatne pločice kao idealan poklon za svadbu

Poklon za svadbu

Zlatne pločice su idealan poklon za svadbu svim mladim parovima koji su odlučili da krunišu i ozvaniče svoju ljubav.

Zlato se vekovima darivalo upravo u ovakvim, specijalnim prilikama, kao znak pažnje, ali i kao podstrek mladima za sigurniju i finansijski stabilniju budućnost. Upravo zato ne čudi činjenica da je i u današnje vreme upravo zlato u vidu zlatnih pločica ili dukata savršen poklon za svadbu.

Zašto je zlato savršeno poklon za svadbu?

Bez obzira na to da li u pitanju venčanje vašeg člana porodice ili rodbine u pitanju ili bliskog prijatelja, važno je pronaći savršen poklon za svadbu.

Kada je vaš odnos za primaocem poklona poseban, sigurni smo da želite da i poklon bude isto tako poseban i da prenese poruku kakvu želite. Pokloni u vidu zlata tada su savršeno rešenje. Ono će preneti sve emocije koje imate prema srećnom paru i dubinu dobrih želja koje imate za njihovu budućnost.

Poklon za svadbu

U današnje vreme sve češće smo svedoci darivanja papirnog novca u koverti umesto poklona na svadbama i proslavama venčanja. Međutim, papirni novac nema nikakvu simboličnu vrednost, te mladencima neće ostati u pamćenju. Zlato, sa druge strane predstavlja originalan poklon za svadbu koji će mladenci čuvati i ceniti dugi niz godina. Ono je takođe prenosivo, sa kolena na koleno, te predstavlja pravo porodično bogatstvo.

Vaš poklon u vidu zlatne pločice ili polugice na venčanju sigurno će se istaći u masi drugih, manje originalnih poklona. Upravo zato će biti upamćen zauvek!

Osim toga, čisto zlato ima ogromnu investicionu vrednost, što ga čini pogodnim za štednju. Dakle, darivanjem zlatne pločice podstičete mladi par da ulaže u svoju finansijsku budućnost.

Stara srpska verovanja u vezi sa darivanjem zlata za svadbeni dan

Zlatne pločice darivane su od davnina za razne specijalne prilike, kao što su rođenje deteta, krštenje, proslave venčanja i slično.

Ovaj običaj je u srpskom narodu jedan od najlepših, s obzirom na to da sa sobom nosi mnogo pozitivne simbolike i verovanja.

Naime, jedan stari srpski običaj kazuje nam da zlato daruje svekrva novoj devojci koja dolazi u njen dom, kao simbol dobrodošlice i blagostanja porodice. Nekada je svekrva morala da pokloni izabranici svog sina zlatan nakit ili dukate, a danas se sve češće u te svrhe daruju zlatne pločice.

Ne smemo zaboraviti i na jedan veoma interesantan običaj srpskog naroda na svadbama. Ovaj običaj podrazumeva to da mladoženja ne sme uzeti nijedan zalogaj sa tanjira ukoliko ga tast ili tašta prethodno ne daruju zlatnim poklonom. Ovo još više govori u prilog zlatu kao opšteprihvaćenom poklonu za svadbu!

Nije retkost da i sami mladenci daruju svoje kumove na svadbi zlatnicima ili zlatnim polugicama. Ovo se smatra kao znak zahvalnosti za večno prijateljstvo koje garantuje kumstvo!

Gde kupiti zlatne pločice za poklon za svadbu?

Zlatne pločice raznih težina možete kupiti na našem web shop-u.

Naša najmanja pločica od čistog zlata težine je od svega jednog grama i odličan je poklon najboljem prijatelju za njegov najlepši dan u životu. Pločica od 1g je takođe odličan izbor i za druge prilike, ali i kao početni korak u štednji u zlatu.

Poklon za svadbu

Sertifikovana Heraeus pločica od 10 grama odličan je izbor za venčanje bližeg člana porodice. Osim što predstavlja originalan poklon, ona će itekako osigurati mladi bračni par ukoliko im ikada bude zatrebalo finansijska potpora. Zlato je opšteprihvaćeno kao valuta plaćanja u celom svetu. Gde god da se zadese, svoju zlatnu pločicu će moći da zamene za novac. Ovo pruža mladima dodatnu sigurnost u izuzetno nesigurnim vremenima.

U našoj ponudi možete pronaći zlatne pločice od 1 grama do čak 500 grama. Na vama je samo da odlučite koju težinu želite!

Za sve dodatne informacije o zlatu kao investiciji za ceo život, uvek nas možete kontaktirati.

 

Precious Metals Data, Currency Data, Charts, and Widgets Powered by nFusion Solutions

Main Menu