Zlatne poločice od 50 grama – Najpopularniji izbor ulaganja

Zlatne poločice od 50 grama

Zlatne pločice od 50 grama predstavljaju jedan od najpopularnijih izbora, kako iskusnih, tako i manje iskusnih investitora u ovaj plemeniti metal.

Delimičan razlog popularnosti ovih pločica jeste što su sačinjene upravo od plemenitog metala koji zadržava svoju vrednost tokom dužeg vremenskog perioda. Ova vrsta pouzdanosti je od izuzetne važnosti za investitore.

Drugi razlog je sigurnost koju pruža. Naime, vrednost zlata obično raste u ekonomski neizvesnim vremenima, kada tenzije na svetskom tržištu roba, usluga i kapitala rastu. Prethodna godina, visoka inflacija uzrokovana krizom u Ukrajini i geopolitičke neizvesnosti dokaz su ovoj tvrdnji.

Zbog čega su upravo zlatne pločice od 50 grama veoma atraktivan izbor, otkrivamo vam u narednim redovima.

Zlatne pločice od 50 grama savršen su izbor za investitore koji ulažu na duže staze

Ukoliko vaši investicioni ciljevi podrazumevaju ulaganja na duže staze, zlatne pločice ove gramaže idealan su izbor za vas.

U zavisnosti od veličine vašeg investicionog budžeta, biraćete i gramažu zlatne pločice koju ćete kupiti. Na raspolaganju su vam pločice gramaže od 1g do 1 kg.

Manji, ne toliko iskusni investitori, obično se odlučuju za kupovinu manjih pločica, kao što su pločice od 5, 10 ili 20 grama. Odličan su izbor za kreiranje lako deljivog, diversifikovanog portfolija. Lako i jednostavno se mogu prodati, ukoliko za tim postoji potreba.

Zlatne poločice od 50 grama

Pločice srednje gramaže, kao što su  od 50 ili 100 grama, bolji su izbor za ulagače koji razmišljaju na duže staze. Investiranje u zlato najisplativije je kada se vrši na period ne kraći od 10 godina.

Veće zlatne pločice obično znače i nižu premiju

Manje pločice, uključujući i one od 1 i 5 grama, nose mnogo veće troškove proizvodnje. To znači da njihova prodaja i kreiranje cene obično znači i mnogo veću premiju.

Što je pločica, odnosno poluga veća (teža) to je i cena premije i cena iznad spot cene niža. Tako se investitorima sa srednjim budžetom savetuje kupovina pločica srednje gramaže. Zlatne pločice od 50 grama zlatna su sredina, i stoga, ne čudi činjenica da su veoma popularan izbor u našoj državi.

Veći investitori, koji žele da zaštite svoj kapital, odlučuju se za kupovinu većih pločica, kao što su pločice od 250, 500 ili 1000 grama, koje dolaze sa najnižom premijom, 1-2% u odnosu na spot cenu zlata.

Diversifikacija portfolija uz zlatne pločice od 50 grama

Većina investitora u plemenite metale svesna je koliku moć oni poseduju kada je u pitanju diversifikacija portfolija.

Trgovci plemenitim metalima obično savetuju svojim klijentima da izgrade portfolio plemenitih metala tokom vremena. Kupovinom zlatnih pločica od 50 grama ili bilo koje druge gramaže, tokom nekoliko godina, kreira balansiran i diversifikovan portfolio, koji vas štiti od potresa i neizvesnosti na finansijskom tržištu.

Portfolio plemenitih metala je zaštita od inflacije, recesije, padova na berzi i drugih događaja koji se ne mogu predvideti.

Diversifikacija podrazumeva kupovinu zlatnih pločica, ali i zlatnih novčića. Ukoliko ne posedujete dovoljno iskustva u investiranju u plemenite metale, odlučite se za kupovinu zlatnih pločica manje i srednje gramaže. Nakon toga, kada se osećate komforno u ulaganju u zlato, diversifikujte svoj portfolio i zlatnim novčićima. Među najpopularnijim zlatnim novčićima su svakako Wiener Philharmoniker i Franc Jozef dukati.

Gde kupiti zlatne poluge od 50 grama?

Ukoliko je vaš izbor upravo zlatna pločica od 50 grama, možete je pronaći u asortimanu kompanije Insignitus GOLD.

Zlatna pločica od 50 grama dolazi sa dokazanom specifikacijom čistoće, koja je utisnuta na prednjoj strani pločice. Osim toga, na prednjoj strani, utisnut je i naziv kompanije, logotip, serijski broj i težina. Isporučuju se u zaštitnoj foliji i omotaču, koji čini da su pločice zaštićene od tragova prstiju i drugih zagađivača, koji joj mogu naškoditi.

Zlatne poločice od 50 grama

Putem našeg web shop-a ili u prostorijama kompanije možete kupiti i pločice drugih gramaža, bilo da se radi o najmanjoj pločici od 1 grama ili najvećoj, koja teži čak 1 kilogram.

Za više informacija o kupovini investicionog zlata, u svakom trenutku stojimo vam na raspolaganju!

5/5 - (3 votes)
Precious Metals Data, Currency Data, Charts, and Widgets Powered by nFusion Solutions

Main Menu

investiciono zlato srbija prodaja