Investiranje u zlato – 5 razloga ZA!

Investiranje u zlato

Investiranje u zlato sa sobom donosi čitav niz prednosti i pogodnosti.

Zlato predstavlja veoma jako i stabilno investiciono sredstvo, koje vam na duži vremenski rok može doneti ogromne prihode. Zato je važno razumeti zbog čega je investiranje u zlato mogućnost koja vam uvek stoji na raspolaganju.

Insignitus GOLD vam u današnjem tekstu predstavlja 5 prednosti i razloga za investiranje, odnosno ulaganje u zlato.

Investiranje u zlato pruža sigurnost

Ono što je možda i najvažniji razlog popularnosti investiranja u zlato jeste određena sigurnost koju ono pruža.

Vrednost zlata ima stabilnu stopu rasta već nekoliko decenija unazad. Ovom trendu rasta ne vidi se kraj. Kada se uporedi sa bilo kojom drugom ’’valutom’’ na svetu, zlato je zaista jedno od najstabilnijih investicionih sredstava.

Investiranje u zlato

Za razliku od novca, koji je podložan promenama na globalnom nivou, štednja u zlatu je mnogo sigurniji izbor. Vrednost papirnog novca sklona je opadanju (inflacijama i deflacijama), dok je prosečna stopa rasta vrednosti zlata na godišnjem nivou oko 9%.

Investiranje u zlato itekako pruža sigurnost investitorima da će se njihovo ulaganje višestruko isplatiti. Ulaganje u zlato može podrazumevati ulaganje u fizičko zlato, ali i kupovinu akcija u rudnicima i slično. Većina investitora ipak se odlučuje za fizičko zlato, koje je opipljivo, deljivo i spojivo.

Zlato je odlična potpora kupovnoj moći novca

Razlog za investiranje u zlato leži i u tome da je zlato uspešno čuvalo bogatstvo ljudi kroz hiljade generacija. Isto se, međutim, nikako ne može reći za paprine valute, odnosno papirni novac.

Kako bismo stvari stavili u perspektivu, daćemo vam jedan primer. Početkom sedamdesetih godina prošlog veka, jedna unca zlata iznosila je oko 35 dolara. Recimo da ste u to vreme imali izbor da zadržite jednu uncu čistog zlata ili ga prodate i za to dobijete 35 dolara. Za taj novac mogli biste da kupite bicikl ili poslovno odelo. Međutim, da ste uncu zlata zadržali do dana današnjeg, imali biste mnogo više od običnog poslovnog odela. Za 35 dolara više ne biste mogli kupiti kvalitetno biciklo ili odelo. Ukratko, izgubili biste značajnu količinu bogatstva ukoliko biste se odlučili da zadržite papirni novac, a ne uncu zlata.

Na ovom primeru jasno se vidi nadmoć investiranja u zlato. Iako više ne postoji Zlatni standard, zlato i dalje ostaje ogromna potpora kupovnoj moći novca.

Ne postoji loš momenat za investiranje u zlato

Još jedna od prednosti investiranja u zlato jeste što ne postoji pravi momenat za početak gradnje portfolia. Dakle, sa štednjom u zlatu ili ulaganjem u zlato možete početi kada god osetite da je pravi trenutak za to.

Ovo čini zlato investicijom sa najmanje rizika.

Investiciono zlato u vidu zlatnih pločica, polugica ili dukata možete kupiti kada god poželite u web shop-u Insignitus GOLD-a.

Štednja u zlatu

Ulaganje u zlato je isplativo, bez obzira na to kada odlučite da započnete sa ovakvim načinom investiranja. Ovome u prilog govori činjenica da kada se jednom krene sa štednjom u zlatu, gotovo nikada se ona i ne prekida. Naprotiv, zlato se u porodicama prenosi sa generacije na generaciju.

Zlato je moguće prodati uvek i svuda u svetu

Četrvta, ali ne i manje važna, prednost kupovine čistog zlata jeste ta što ga u svakom trenutku možete prodati.

Gde god da se nađete u svetu, svoje zlatne pločice ili dukate možete zameniti za bilo koju valutu.

Ova činjenica govori u prilog nadmoći zlata u odnosu na većinu drugih investicionih sredstava.

Posedovanje fizičkog zlata je preporučljivo upravo iz ovog razloga. U finansijski nesigurnim situacijama, koje se mogu dogoditi svakome od nas, važno je imati „rezervni plan“. Svoje zlato uvek možete „zameniti“ za papirni novac.

Kupovina zlata ne mora podrazumevati izdvajanje ogromne svote novca odjednom

Investiranje u zlato je pogodno za svakog i svačiji budžet.

Zlatne pločice dostupne su vam u raznim gramažama, gde najlakša pločica teži svega jedan gram. Za ovu pločicu nije neophodno izdvojiti veliku sumu novca. Ona je idealan način da započnete štednju u zlatu ili ulaganje u isto, ukoliko ne želite da odvojite veću svotu novca iz svog budžeta za ovakav poduhvat.

Kupovinom manjih pločica takođe se može, vremenom i polako, na siguran način, izgraditi odličan portfolio u zlatu.

Investiranje u zlato

Kupovinu zlatnih pločica i dukata možete obaviti putem web shop-a Insignitus GOLD

U asortimanu web shop-a Insignitus GOLD možete pronaći sertifikovane zlatne pločice i dukate.

Ukoliko želite da započnete investiranje u zlato, ovo je pravi i najsigurniji način da to i učinite.

Ocenite post
Precious Metals Data, Currency Data, Charts, and Widgets Powered by nFusion Solutions

Main Menu