Kako kupiti investicione zlatne pločice?

Kako kupiti investicione zlatne pločice

Kada je pravi trenutak za kupovinu investicionog zlata?

Krizna i teška vremena, periodi visoke inflacije, kada kupovna moć slabi, mogu se smatrati optimalnim dobom kada bi od kupovine zlata imali većih koristi. Svet se i danas suočava sa ovakvim periodom. Kriza uzrokovana situacijom u Ukrajini, geo-politička situacija u svetu i Evropi, kao i pandemija koronavirusa dovele su do povećane potražnje za investicionim zlatom.

Kako kupiti investicione zlatne pločice u vremenima kada je otežano snabdevanje, sa kakvim se i danas suočavamo?

Čisto zlato se odavno nalazi na samom vrhu liste investicionih sredstava u odnosu na neke druge vrste ulaganja. Ovo je naročito tačno u finansijski i ekonomski nestabilnim vremenima i tržištima. Stoga, može se reći da je upravo sada savršen trenutak da započnete investiranje u zlato ili štednju u ovom plemenitom metalu.

Meseci iza nas, prepuni neizvesnosti, naveli su investitore da se okrenu tradicionalnim načinima ulaganja, koji su, ujedno, i najsigurniji način očuvanja novca i kapitala. Samim tim, zlato je predstavljalo, i dalje predstavlja, prvi izbor.

Analize i predviđanja stručnjaka u vezi sa sigurnim načinima štednje i ulaganja su se obistinila – jedino fizičko zlato i plemeniti metali pružaju vam neprikosnoveni osećaj sigurnosti u prilično nesigurnim vremenima.

Kada, kako i zašto kupiti investiciono zlato u vidu pločica ili dukata otkrivamo vam u narednim redovima.

Kada kupiti investiciono zlato?

Pre nego što odgovorimo na ovo pitanje, moramo objasniti šta se podrazumeva pod investicionim zlatom.

Kako kupiti investicione zlatne pločice

 

Radi se o zlatnim pločicama, polugama najmanje finoće od 995/100 i zlatnim novčićima minimalne finoće 900/1000. Dukati moraju biti iskovani posle 1800. godine i biti zakonsko sredstvo plaćanja u državi porekla, da bi se smatrali investicionim zlatom.

Sada, kada to znate, možemo odgovoriti na pitanje kada je pravi trenutak za kupovinu investicionog zlata.

Činjenica je da savršeni trenutak ne postoji. Naime, radi se o tome da bi zlato trebalo kupovati onog trenutka kada za to osetite potrebu i kada imate dovoljno slobodnog kapitala na raspolaganju. Stručnjaci savetuju da bi u zlato trebalo uložiti barem 40% slobodnog novca kojeg ste u datom trenutku spremni da se odreknete zarad ulaganja u ovaj plemeniti metal.

Međutim, krizna i teška vremena, periodi visoke inflacije, kada kupovna moć slabi, mogu se smatrati optimalnim dobom kada bi od kupovine zlata imali većih koristi. Svet se i danas suočava sa ovakvim periodom. Kriza uzrokovana situacijom u Ukrajini, geo-politička situacija u svetu i Evropi, kao i pandemija koronavirusa dovele su do povećane potražnje za investicionim zlatom. Zašto je tako?

Zašto kupiti investiciono zlato, zlatne pločice i novčiće u finansijski nestabilnim vremenima?

Jedan od najvažnijih razloga za kupovinu ovog plemenitog metala u kriznim i finansijski teškim vremenima jeste njegova sigurnost. Sigurnost koju ovakav vid ulaganja donosi sa sobom nema cenu!

Ne kaže se uzalud da je zlato sigurna luka ulagačima širom sveta. Ono štiti vašu kupovnu moć i vaš novac od propadanja na računima. Ukoliko želite da zaštitite sebe i svoju porodicu u nestabilnim vremenima, odlučite se za kupovinu čistog, fizičkog zlata.

Vrednost žutog metala ima stabilan rast već decenijama, a čini se da u periodima visoke inflacije najbrže raste. Samim tim, ovo predstavlja i više nego dovoljan razlog da svoj novac uložite u čisto zlato.

Isto tako, pri kupovini investicionog zlata nećete platiti porez na dodatu vrednost. Ono je oslobođeno plaćanja PDV-a, te je daleko isplativiji oblik zlata, nego što je to, recimo, zlatni nakit.

Ukoliko je vaš cilj dugoročno ulaganje, koje služi kao zaleđina i sigurnost, onda je čisto zlato najbolji izbor za vas!

Kako kupiti investicione zlatne pločice i dukate u našoj državi?

Na kraju, donosimo vam i odogovor na pitanje kako kupiti investicione zlatne pločice i dukate.

Investiranje u plemenite metale

Pre nego što kupite svoj prvi gram čistog zlata, morate se uveriti da je ono uvezeno legalno, po zakonom propisanim uslovima i dozvolama. To možete učiniti tako što ćete svoje zlatne pločice kupovati isključivo od proverenih trgovaca. Kompanija kod koje kupujete zlato mora imati dobru reputaciju i ugled, ali mora održavati i kontinuitet u snabdevanju. U ovom trenutku, snabdevanje zlatom jeste otežano, a na isporuku se čeka više nego ranije. Ipak, to nije razlog da svoje zlato ne naručite već danas.

Kompanija Insignitus GOLD omogućila vam je i opciju online kupovine zlatnih pločica i dukata na veoma jednostavan način. Osim toga, dostupna vam je i kupovina zlata na licu mesta, u prostorijama naše kompanije. Kod nas možete pronaći zlatne pločice različitih gramaža od 1 do 1000 grama, kao i popularne zlatne novčiće, poput Wiener Philharmoniker dukata.

Za više informacija, naša kompanija vam u svakom trenutku stoji na raspolaganju!

 

 

4.6/5 - (8 votes)
Precious Metals Data, Currency Data, Charts, and Widgets Powered by nFusion Solutions

Main Menu