Zlatne pločice – Savršeni dar za svaku priliku

Zlatne pločice

Šta su to zlatne pločice?

Sama pomisao na zlato i zlatne pločice asocira nas na luksuz i bogatstvo. Iako su ranije samo vladari i moćnici imali pristup zlatu u bilo kom obliku, danas to nije slučaj. Danas zlatne pločice predstavljaju investiciono zlato i najbolji način štednje.

Sama pomisao na zlato i zlatne pločice asocira nas na luksuz i bogatstvo. Iako su ranije samo vladari i moćnici imali pristup zlatu u bilo kom obliku, danas to nije slučaj. Danas je moguće, ukoliko to želite, kupiti fizičko zlato u obliku polugica, dukata ili zlatnika, ali i obliku zlatnih pločica.

Zlatne pločice su savršen dar za svaku priliku, jer sa sobom nose izuzetno pozitivnu simboliku, ali i upotrebnu i kulturološku vrednost.

Zbog čega su zlatne pločice odličan poklon?

Za razliku od drugih poklona, zlatne pločice nikada ne gube svoju vrednost. Ostali pokloni vremenom gube svoju funkcionalnost, a samim tim i vrednost. Kada nekome poklonite čisto zlato, zapravo mu poklanjate pravu dragocenost čija vrednost može samo rasti s vremenom.

Pored toga, darovanje zlatnih pločica ima i element kulturološke vrednosti. Zlato je priznata valuta širom sveta. Tokom istorije, darovanje zlata oduvek je bilo poželjno i sa sobom nosilo pozitivnu simboliku.

Zlatne pločice

Upravo iz tog razloga su pločice od čistog zlata odlično rešenje za poklon. Iako ih možete darovati kada god to poželite, postoje određene prilike kada je i više nego prikladno pokloniti ih.

U kojim prilikama možete pokloniti zlatne pločice?

Kao što smo već naglasili, zlato se u obliku pločica može darovati u svakoj prilici. Ipak, prema određenim starim, srpskim običajima, neke prilike su pogodnije za darovanje zlata.

Možda ćete prvo pomisliti da je najbolja ideja pokloniti zlatan nakit u prilikama kao što su krštenja ili rođendani. Ipak, to nije najbolje rešenje. Nikada ne možete biti potpuno sigurni da će se slavljeniku dopasti nakit koji odaberete.

Drugi razlog zbog čega je poklanjanje zlatnih pločica poželjnije jeste taj što one predstavljaju investiciono zlato. Dakle, poklanjanjem čistog zlata vi zapravo poklanjate nekome dugoročnu investiciju u njihovu budućnost. Čisto zlato ne gubi svoju vrednost, za razliku od nakita ili nekih drugih vrsta poklona.

U srpskom narodu postoji verovanje da je poklanjanje zlatne pločice za dan venčanja veoma dobar znak. Kada nevesta dolazi u novi dom, običaji nalažu da joj buduća svekrva pokloni zlato u vidu dukata, polugica ili pločica. Prema tom običaju, darivanjem zlata predviđa se dobra budućnost braka i sloge u kući.

Darivanje zlatne pločice poželjno je i u prilikama kao što su rođenje ili krštenje deteta. Umesto stavljanja papirnog novca u krevetac, svoju radost možete iskazati i na bolji način. Papirni novac vremenom gubi na vrednosti, što su periodi inflacije nebrojano mnogo puta i dokazali. Zlato, sa druge strane, tokom istorije nikada nije izgubilo vrednost. Naprotiv, vrednost zlata je tokom decenija i vekova neprestano rasla.

investiciono zlato

Zlatna pločica savršen je poklon i prilikom odlaska u penziju. Ukoliko želite da svom dedi ili svojoj baki poklonite čisto zlato, pločice su idealan oblik. Osim što time iskazujete svoju ljubav i naklonost prema najstarijim članovima porodice, poklanjate im i sigurnu budućnost. Ukoliko to budu želeli, zlatnu pločicu će uvek moći unovčiti po odličnoj ceni.

Gde možete kupiti pločice od čistog zlata?

Pločice od čistog zlata možete kupiti u  Shop-u Insignitus GOLD prodavnice.

Pločice koje možete kupiti u Insignitus GOLD  Shopu su od čistog zlata finoće 99,99, različite gramaže: 1g, 5g, 10g, 20g, 50g, 100g ,250g i u zavisnosti od povoda kupovine, lako ćete odabrati savršeni poklon

 Zlatnu pločicu ne morate kupovati samo kao poklon. Možete je kupiti i sebi i time ulagati u svoju budućnost. Insignitus GOLD uvek preporučuje štednju u zlatu. Kao što smo i ranije naglasili, papirni novac nije sigurna investicija,dok zlato itekako jeste.

Osim zlatnih pločica, u našoj prodavnici možete pronaći i zlatne dukate ili polugice.

Zlatne pločice

Ulaganje u zlato je uvek pametna ideja. Razloga za to je mnogo – ono je statusni simbol, predmet luksuza, opšte je prihvaćeno širom sveta i najvažnije, ne gubi na vrednosti.

Zato, za koji god oblik investicionog zlata se odlučite – polugu, zlatnik ili pločicu – budite sigurni da nećete pogrešiti!

5/5 - (43 votes)

Ostavite odgovor

Precious Metals Data, Currency Data, Charts, and Widgets Powered by nFusion Solutions

Main Menu