Platinasti investicioni dukati

Platinasti investicioni dukati

Platinasti investicioni dukati su veoma redak i dragocen investicioni instrument. S obzirom na retkost platine u svetu, njihova cena je uglavnom veća od cene zlatnih dukata.

Ovaj plemeniti metal ima zanimljivu istoriju i interesantan, moderan izgled. Platina je srebrno-bele boje i odlikuje se neverovatnom trajnošću. Ona nije sklona grebanju i habanju, što je čini savršenom za izradu skupocenog nakita, ali i za izradu platinastih dukata.

Platinasti investicioni dukati

Dukati od platine predstavljaju atrakciju i predmet želje, kako za kolekcionare, tako i za iskusne ulagače u plemenite metale. Jedan od najpopularnijih platinastih dukata svakako je platinasti Wiener Philharmoniker od 1 unce.

Zašto su platinasti investicioni dukati veoma traženi?

Pre nekoliko stotina godina platina nije bila značajan metal, niti se smatrala plemenitim metalom. Kako bismo vam bliže dočarali činjenicu da se nije smatrala važnim industrijskim, a ni investicionim, metalom, daćemo vam jedan primer. U sedamnaestom veku u Južnoj Americi, španski osvajači smatrali su platinu smetnjom. Kako je zlato i tada bilo na ceni, platina koja se mešala sa nađenim zlatom smatrala se nepotrebnim metalom.

Ipak, platina je izborila, zasluženo, svoje mesto među plemenitim metalima. Danas ovaj plemeniti metal nalazi svoje mesto u proizvodnji nakita, ali i u drugim industrijama, poput automobilske.

S obzirom na to da se sva pronađena platina do sada može smestiti u kocku manju od deset kubnih metara, ona je izuzetno dragocena. Stoga, ne čudi podatak da su i platinasti investicioni dukati na ceni i veoma traženi. Smatraju se relativno retkima, te i njihova cena i investicioni potencijal to odražavaju.

Platinasti Wiener Philharmoniker dukat kao savršen poklon

Kao i zlatni Wiener Philharmoniker dukat, tako i platinasta verzija, odaje počast slavnom bečkom orkestru.

Ovaj investicioni dukat od jedne unce je savršen izbor za sve zaljubljenike u muziku i kulturu, ali i za ulagače u plemenite metale. Iskovan je u austrijskoj kovnici, a sa sobom nosi kulturološku, umetničku, upotrebnu i istorijsku vrednost. Dakle, on može biti vaš prvi korak u štednji u plemenitim metalima ili ulaganju u iste.

Ovaj platinasti dukat zaista je specifičan – na svetu ne postoji nijedan sličan njemu. Dakle, kada ga kupite, kupujete nešto zaista jedinstveno i unikatno.

Wiener Philharmoniker platinasti investicioni dukati savršen su poklon za sve osobe koje cene klasičnu muziku i samim tim Bečku filharmoniju. Ovakav poklon možete pokloniti voljenoj osobi za specijalne prilike ili praznike, ali ga iskoristiti i kao poklon za krštenje ili venčanje.

Izgled Wiener Philharmoniker platinastog dukata je zaista specifičan

Kada spominjemo ovaj specifični platinasti dukat, ne možemo a da ne spomenemo njegov izgled. Upravo to je ono što oduševljava ulagače u plemenite metale i ljubitelje muzike.

Platinasti investicioni dukati

Kao i kod zlatnog dukata, tako i kod platinastog, na reversnoj strani nalaze se violončelo i instrumenti orkestra kao što su violine, bečki rog, fagot i harfa.

Naziv ’’Wiener Philharmoniker’’ nalazi se na gornjem obodu novčića, dok se na dnu nalazi nominalna vrednost od 100 evra.

Avers platinastog novčića krase orgulje cevi Zlatne dvorane Musikverein, doma čuvenog orkestra.

Njegov izgled dizajnirao je vojvoda Leopold V u dvanaestom veku. Upravo ovo čini Wiener Philharmoniker istorijski vrednim investicionim instrumentom i predmetom.

U ponudi Insignitus GOLD-a možete pronaći i zlatni i platinasti Wiener Philharmoniker dukat. Oba dukata nose izuzetnu vrednost, kako u investicionom smislu, tako i u kulturološkom. Dakle, ne možete pogrešiti ukoliko se odlučite da upravo ovaj dukat bude vaš prvi izbor.

Osim toga, kod nas možete pronaći i druge investicione dukate, kao što su zlatni, mali i veliki Franc Jozef dukati. Nudimo vam i zlatne pločice u različitim gramažama, od jednog grama do jednog kilograma težine. Započnite štednju u zlatu ili drugim plemenitim metalima i dopustite nam da vam budemo veran partner na tom putu! Za više informacija o ulaganju u plemenite metale, u svakom trenutku možete nas kontaktirati.

Precious Metals Data, Currency Data, Charts, and Widgets Powered by nFusion Solutions

Main Menu