Investiranje u plemenite metale

Investiranje u plemenite metale

Kada se spomene investiranje u plemenite metale, uglavnom se misli na zlato. Ipak, moguće je investirati određeni kapital i u druge plemenite metale poput srebra, platine ili osmiuma.

Insignitus GOLD vam otkriva kako teče proces investiranja u zlato i ostale plemenite metale, kao i koji su plemeniti metali najbolji za štednju ili ulaganja.

Šta su plemeniti metali i zbog čega su vredni?

Plemenitim metalima nazivaju se metali specifičnih osobina, koji se retko pronalaze u prirodi.

Iako su se ranije većinom koristili za izradu novca, danas se sreću kao legure, ali se koriste i za izradu nakita.

U grupu plemenitih metala svrstavaju se zlato, srebro, platina, ali i osmijum. Upravo u ove metale, a pre svega u zlato, stručnjaci predlažu da bi trebalo uložiti najviše slobodnog kapitala. Zbog čega je tako otkrivamo vam u narednim redovima.

Koji su plemeniti metali najbolji za investiranje?

Kao što smo već i naglasili, zlato je plemeniti metal koji se smatra najboljim za ulaganje, odnosno investiranje.

Investiranje u plemenite metale sa sobom donosi brojne prednosti. Ipak, investiranje u zlato ima i dodatnih prednosti u odnosu na druge plemenite metale.

Investiranje u plemenite metale

Pre svega, čisto zlato je oduvek predstavljalo utočište u finansijski teškim vremenima. Ono je bilo sredstvo za čuvanje monetarnih rezervi centralnih banaka, ali i glavna valuta za trgovinu. Ono beleži stabilan rast kroz vreme, pa ne čudi ni podatak da je sigurna luka ulagačima širom sveta.

Naime, smatra se da je upravo zlato investicija sa minimalnim rizicima. Ono je dokazalo i uvećavalo svoju vrednost kroz vekove, što pokazuje i Zlatni standard.

Pored toga, zlato je oslobođeno i poreza na dodatu vrednost (PDV-a), te pri kupovini ovog plemenitog metala nećete plaćati dodatnih 20 odsto. Samim tim, možete kupiti 20 odsto više zlata ili automatski uštedeti tu svotu novca.

Prema tome, kupovina čistog zlata zaista jeste investicija u sigurnu budućnost vas i vaših potomaka!

Osim investiranja u zlato, takođe možete i štedeti u njemu. Štednja u plemenitim metalima smatra se pametnim potezom za finansijski sigurnu i obezbeđenu budućnost.

Investiranje u plemenite metale – Da li investirati u osmium?

Pored zlata, još jedno pametno investiranje u plemenite metale je i investiranje u osmium.

Osmium je najređi i najdragoceniji plemeniti metal na svetu! Osim toga, on će vas privući i svojim unikatnim i jedinstvenim izgledom i svetlucavošću.

Šta je osmium

Odlikuje ga neverovatna čistoća i najviša postojanost od svih drugih metala, ali i retkost. Najređi od svih plemenitih metala, osmium predstavlja raj u svetu zlata i draguljara, ali i u svetu investiranja u plemenite metale.

S obzirom na jedinstvene karakteristike ovog plemenitog metala, ne čudi što su i investitori veoma brzo shvatili njegovu vrednost. Prema tome, sve popularnije je i investiranje u osmium. Prema procenama vodećih stručnjaka, ovo interesovanje će i u sledećoj godini biti još jače.

Investiranje u plemenite metale i njihovo bezbedno čuvanje

Ukoliko ste rešili da započnete sa investiranjem u neke od plemenitih metala dostupnih na našem tržištu, postavlja se i pitanje kako ih čuvati.

Dok neki smatraju da je sasvim bezbedno čuvati zlato, platinu, srebro ili drugi plemeniti metal kod kuće, drugi nisu saglasni sa tim. Stručnjaci se slažu u jednom – najbezbednije čuvanje ovih dragocenosti svakako je u sefu banke!

Insignitus GOLD nudi vam opciju čuvanja investicionog zlata u najbezbednijem sefu – sefu banka Intese, ukoliko ovaj plemeniti metal kupite kod nas! Kada god to poželite, možete podići određeni deo svog investicionog zlata. Ono vas uvek spremno čeka.

Bez obzira na to gde čuvate svoje plemenite metale, možete spavati mirno – napravili ste fantastičan izbor za sebe i svoju porodicu!

Plemeniti metali su investicija koja traje i koja nikada ne gubi svoju vrednost. Neretko, oni se prenose sa kolena na koleno, darivajući ovim metalima i sentimentalnu, kao i kulturološku vrednost!

 

Ocenite post
Precious Metals Data, Currency Data, Charts, and Widgets Powered by nFusion Solutions

Main Menu