Wiener Philharmoniker zlatni dukat

Wiener Philharmoniker zlatni dukat

Wiener Philharmoniker zlatni dukat posvećen je svetski poznatom, slavnom bečkom orkestru. Kao takav, svrstava se u investiciono zlato, odnosno investicione dukate.

Austrijski zlatni dukat od jedne unce savršen je izbor za osobe koje vole ulaganje u zlato, ali i muziku i kulturu. Kao što smo i naglasili, ovaj dukat iskovan u austrijskoj kovnici posvećen je Bečkoj filharmoniji, što ga čini i savršenim poklonom za ljubitelje muzike.

Osim što ima ogromnu upotrebnu vrednost, on sa sobom nosi još veću, kulturološku i istorijsku vrednost. Složićete se sa nama, upravo to čini ovaj dukat predmetom vrednim pažnje.

Zašto se odlučiti za Wiener Philharmoniker zlatni dukat?

Wiener Philharmoniker zlatni dukat odličan je početak štednje u zlatu za sve osobe koje uživaju u klasičnoj muzici i osećaju koji izaziva slušanje ovog legendarnog orkestra.

Ukoliko želite da obradujete blisku osobu koja je ljubitelj muzike, onda je ovaj zlatni dukat savršeno rešenje i poklon.

Poklanjanje zlata za specijalne prilike oduvek se smatralo simbolom ljubavi, pažnje i privrženosti. Zlato, a naročito zlatni dukati, od davnina se poklanjaju na svadbama, krštenjima ili rođenjima dece. To nije bez razloga. Naime, smatra se da zlatni dukati sa sobom nose pozitivnu simboliku i da će novorođenom detetu ili mladom bračnom paru doneti mnogo radosti i svetliju budućnost života.

Osim toga, kupovina zlata u svrhe poklona osiguraće i finansijsku budućnost osobi koja je primaoc ovog dara.

Austrijski zlatni dukat zaista je specifičan, jer na svetu ne postoji ni približno sličan.

Dakle, kada ga poklonite nekome, poklanjate unikatan poklon koji će se, u najvećem broju slučajeva, prenositi sa kolena na koleno. Svesni vrednosti ovakvog poklona, ljudi ga čuvaju kao porodično blago, prenoseći ga sa generacije na generaciju. Naravno, svi zlatni dukati, pa tako i Franc Jozef dukati imaju veliku vrednost, kako kupovnu i upotrebu, tako i simboličnu i kulturološku.

Izgled i veličina austrijskog zlatnog dukata

Kada govorimo o Wiener Philharmoniker dukatu, ne možemo a da ne primetimo njegov jedinstveni izgled.

Wiener Philharmoniker zlatni dukat

Naime, na reversnoj strani austrijskog zlatnog dukata od jedne unce nalaze se violončelo i drugi instrumenti ovog orkestra – četiri violine, bečki rog, fagot i harfa. Naziv „Wiener Philharmoniker“ ispisan je duž gornjeg oboda novčića. Na samom dnu ispisana je nominalna vrednost od 100 eura.

Orgulje cevi Zlatne dvorane Musikverein krase njegov avers.

Wiener Philharmoniker zlatni dukat kreirao je vojvoda Leopold V u dvanaestom veku, koristeći za to otkup koji mu je platio kralj Ričard Lavlje Srce za njegovo oslobađanje. Ovo ga čini i istorijski vrednim.

Sam dizajn intrumenata kreirao je Tomas Pesendorfer 1989. godine, a on je ostao nepromenjen trideset godina. Zapanjujući dizan Wiener Philharmoniker dukata oduševljava ljude širom sveta, te ne čudi podatak da je upravo on jedan od najpoznatijih u svetu.

Gde kupiti Wiener Philharmoniker zlatni dukat?

Ukoliko želite da poklonite dragoj osobi ovaj dukat ili da on bude vaš početak investiranja u zlato, sigurno se pitate i gde ga možete nabaviti.

Kako biste izbegli neproverenu kupovinu, najbolje je da to učinite kod sertifikovanih trgovaca plemenitim metalima kao što su zlato, srebro i osmium.

Insignitus GOLD je pravo mesto da nabavite svoj prvi zlatni austrijski dukat. Posebna pogodnost koju vam nudimo jeste mogućnost online kupovine, preko online shop-a. Ovo je potpuno siguran i bezbedan način kupovine investicionog zlata.

Osim austrijskog dukata, kod nas možete pronaći i Franc Jozef dukate, ali i zlatne pločice različite gramaže – od jednog grama do jednog kilograma čistog zlata.

Insignutus GOLD vam može dati i savete za uspešnu štednju u zlatu, naročito ako ste početnik u tome. Investiranje u zlato uvek je pametna ideja. Ne postoji idealan trenutak za početak ulaganja u ovaj plemeniti metal – to možete učiniti kad god vam se ukaže prilika ili kada imate dovoljno slobodnog kapitala.

Wiener Philharmoniker zlatni dukat

Nabavite jedinstveni Wiener Philharmoniker zlatni dukat kod nas i poklonite ga dragoj osobi već danas!

Ocenite post
Precious Metals Data, Currency Data, Charts, and Widgets Powered by nFusion Solutions

Main Menu