Štednja u plemenitim metalima

Štednja u plemenitim metalima

Štednja u plemenitim metalima ima ogromnih prednosti u odnosu na neke drugačije vidove štednje, kao što je štednja u novcu.

Ono što čini štednju u plemenitim metalima atraktivnom jeste sigurnost koja vam je pružena na taj način. Naime, kada se uporedi sa štednjom u novcu, štednja u zlatu ili srebru je daleko stabilniji način uštede vašeg novca, pa i zarade i prinosa koji možete ostvariti.

Ulaganje u zlato i druge plemenite metale je odličan način da višak svog kapitala pretvorite u nešto održivo, stabilno, međunarodno prihvaćeno i sa tendencijom u porastu vrednosti kroz godine. Dakle, ukoliko posedujete slobodni kapital, umesto čuvanja novca u banci, odlučite se za štednju u zlatu ili srebru.

Štednja u zlatu, srebru ili nekim drugim plemenitim metalima, poput osmiuma, zapravo predstavlja sigurnu investiciju sa minimalnim rizicima ulaganja.

Nakit od osmiuma

Insignitus GOLD vam daje najvažnije razloge zbog kojih je upravo štednja u plemenitim metalima najbolji izbor za vas i vašu porodicu.

Štednja u plemenitim metalima predstavlja i investiciju sa minimalnim rizicima

Kao što smo već i naglasili, štednja u plemenitim metalima, a naročito u zlatu, predstavlja investiciju sa najmanje rizika.

Zlato se kroz vekove i decenije pokazalo kao veoma stabilno investiciono sredstvo. Cena zlata, tačnije cena zlatnih pločica kao oblika investicionog zlata, rasla je za prosečno 12 odsto godišnje u poslednjih deset godina.

U vremenima globalnih nesigurnosti, zlato uspeva da održava i povećava svoju vrednost kao sigurna i vredna investicija. To je jedna od osnovnih prednosti štednje u zlatu.

Štednja u plemenitim metalima

Zlato je jedna opšteprihvaćena ’’valuta’’. Gde god se našli u svetu, zlato možete zameniti za novac.

Osim toga, zlato ima i jednu posebnu sposobnost. Ono čuva vrednost kupovne moći i dugoročno je osigurava. Kada posedujete zlato, ono vam može poslužiti kao odlična potpora novcu.

Ovaj plemeniti metal oslobođen je poreza na dodatu vrednost, kao i poreza na kapitalnu dobit u praktično svim zemljama sveta. Dakle, zarada koju ostvarite štednjom u zlatu je samo vaša.

Koliko slobodnog kapitala bi trebalo pretvoriti u plemenite metale?

S obzirom na to da se radi o veoma stabilnoj investiciji, u zlato možete investirati onoliko novca koliko vam je na raspolaganju.

Ipak, stručnjaci savetuju da se u plemenite metale uloži između 10 i 40 odsto ušteđevine ili slobodnog kapitala. U zlato bi trebalo ulagati ili investirati postepeno, naročito ukoliko ste početnik u ovakvom vidu štednje.

Kako biste bili potpuno sigurni u to što radite, savetujemo da krenete sa manjim zlatnim pločicama. Kao idealna zlatna pločica za početnike u štednji u zlatu svakako se pokazala zlatna pločica od 10 grama.

Štednja u plemenitim metalima je savršen vid štednje za osobe koje nikada nisu ulagale svoj slobodni kapital u nešto. S obzirom na to da je ovo zaista investicija sa najmanje rizika, bićete potpuno mirni i sigurni da je vaš novac uložen u pravu stvar.

Štednja u plemenitim metalima kod kuće ili u sefu banke?

Kada započnete sa štednjom u plemenitim metalima, najverovatnije ćete se zapitati gde je najpamentije čuvati zlato ili srebro.

Većina ljudi odlučiće se za čuvanje u sefu banke, jer upravo to predstavlja najsigurniji način čuvanja plemenitih metala. Svoje zlatnike ili polugice možete čuvati u najsigurnijem sefu banka Intese, ukoliko svoj plemeniti metal kupite u Insignitus GOLD-u. Kada god budete poželeli da podignete određeni deo svog investicionog zlata, ono će vas spremno čekati.

Ipak, za druge ljude, bolja opcija je čuvanje u privatnom sefu u kućnim uslovima. Ukoliko vam je važno da svoje zlato možete da vidite i dodirnete kada god poželite, onda je ovakav vid čuvanja zlata najbolje rešenje.

Bez obzira na to da li se odlučite za štednju u plemenitim metalima kod kuće ili u sefu banke, možete biti sigurni da ste napravili najbolji izbor za vas, vašu porodicu i vaše potomke.

 

 

Precious Metals Data, Currency Data, Charts, and Widgets Powered by nFusion Solutions

Main Menu