Zlatna pločica od 10 grama – Savršen poklon za krštenje deteta!

Zlatna pločica od 10 grama

Zlatna pločica od 10 grama savršen je poklon za razne specijalne prilike, pa tako i za krštenje deteta.

Krštenje je jedan od najstarijih običaja u našem narodu, ali i u celom svetu. Smatra se da čin krštenja predstavlja svetu tajnu koja predstavlja uvođenje u hrišćanstvo. Iako je ranije bio običaj da se dete krsti pre nego što navrši četrdeset dana, danas to nije slučaj. Ipak, preporučuje se da se dete krsti do prvog rođendana.

I kada je darovanje u pitanju, u našem narodu postoje određeni običaji, koji donose sreću i svetlu budućnost detetu. Nije redak slučaj da se upravo zlato daruje deci prilikom krštenja.

Zašto je zlatna pločica od 10 grama savršen poklon za krštenje?

Krštenje deteta sa sobom nosi veoma pozitivnu simboliku i veru u duhovno i fizičko blagostanje deteta.

Zlatna pločica od 10 grama

Kada dobijete pozivnicu za krštenje deteta najbližeg člana porodice ili prijatelja, prvo što ćete pomisliti jeste da je neophodno odabrati adekvatan poklon. Iako se mnogi ljudi odlučuju za odeću, igračke ili nešto drugo, ovi pokloni ipak nemaju dublje značenje. Naravno, roditelji deteta svakako će ceniti svaki poklon koje dete dobije. Ipak, postoje pokloni koji imaju daleko dublje značenje i simboliku i koji se pamte celoga života. Takav poklon je i zlatna pločica od 10 grama.

Čisto zlato nema samo upotrebnu vrednost, ono sa sobom nosi još mnogo toga drugog. Pre svega, darovanje zlata u vidu zlatnih dukata ili pločica nosi pozitivnu simboliku. U našem narodu postoji verovanje da se zlato daruje u specijalnim prilikama kako bi osobi donelo blagostanje, zdravlje i ljubav. Osim toga, zlatom su se oduvek darovali i mladenci na venčanju, te je zlato savršen poklon i za svadbu.

Pored toga, zlatne pločice mogu vam poslužiti i kao poklon za rođenje deteta. Smatra se da će ono detetu doneti mir i učiniti da ono raste zdravo i srećno. Dakle, darovanjem zlatne pločice ili dukata, vi zapravo poklanjate detetu srećnu budućnost.

Čisto zlato kao poklon obezbeđuju sigurniju finansijsku budućnost deteta

S obzirom na to da živimo u veoma nestabilnim finansijskim vremenima, većina poklona koji se daruju u ovakvim prilikama upravo su i takvog karaktera. Ipak, darovanje papirnog novca ima određenih mana, koje se uočavaju prilikom duboljeg razmišljanja o tome. Naime, radi se o tome da je papirni novac izuzetno podložan promenama na globalnom nivou usled perioda inflacije i deflacije.

Osim toga, papirni novac ne poseduje nikakvu sentimentalnu vrednost, te će se isto tako brzo i potrošiti. Za razliku od toga, zlatna pločica od 10 grama mnogo je bolji izbor za krštenje deteta. Pre svega, ona će biti uz dete sve dok ono raste, i kao sentimentalni predmet, ali i kao simbol sigurne finansijske budućnosti. Ukoliko to ikada bude potrebno, zlatnu pločicu moguće je zameniti za novac bilo kada i bilo gde. Ovo je praktična strana poklanjanja čistog zlata za specijalne prilike. Ipak, veća je verovatnoća da će roditelji rado čuvati ovako pažljivo odabran poklon za krštenje svog deteta.

Zlatna pločica od 10 grama je univerzalan poklon i za dečake i za devojčice

Još jedna pogodnost darivanja zlatne pločice od 10 grama prilikom krštenja deteta jeste što ona zaista predstavlja univerzalan poklon.

Zlatna pločica od 10 grama

Bez obzira na to da li kupujete zlatni dukat ili zlatnu pločicu, ona je prikladan poklon i za dečake i za devojčice. Ukoliko vam je neophodan poklon za krštenje blizanaca, to mogu biti zlatne pločice Heraeus od 5 grama, za svako dete po jedna.

U širokoj ponudi Insignitus GOLD-a možete pronaći Heraeus zlatne pločice u različitim gramažama. U zavisnosti od toga da li vam je pločica potrebna za poklon ili za štednju u zlatu, odaberite i gramažu.

Ne zaboravite, darivanjem zlata zapravo darujete finansijsku sigurnost roditeljima i detetu. Iz tog razloga zlatna pločica od 10 grama savršen je poklon za krštenje deteta!

 

1/5 - (1 vote)
Precious Metals Data, Currency Data, Charts, and Widgets Powered by nFusion Solutions

Main Menu