Zlatne poluge ili dukati?

Zlatne poluge ili dukati

Zlatne poluge ili dukati? Pitanje koje postavljaju mnogi kada odluče da kupe zlato.

Zlato je vekovima bilo pouzdana investicija među investitorima, koja pruža stabilnost portfoliju. Ulaganje u ovaj plemeniti metal u odnosu na papirne valute znači da ćete biti zaštićeni od inflacije i devalvacije valute. Ne samo da će zlato sačuvati vaše bogatstvo, već vam može doneti i profit, jer tokom vremena cena zlata raste.

Ipak, pre nego što odlučite da uložite svoj novac u investiciono zlato morate da razmotrite određene stvari. Glavna jeste pronalazak renomiranog prodavca, koji ima dobru reputaciju i iskustvo. Jedino na taj način možete biti sigurni da ste ostvarili dobro ulaganje i, zaista, kupili zlato koje nosi naznačenu vrednost. Druga je vezana za čuvanje zlata u sefu u banci ili kod kuće kako biste zaštitili svoju investiciju od krađe, ali i od oštećenja. Razumevanje spot cene, takođe, ima važnu ulogu pri razmatranju budžeta. Morate znati da je spot trenutna cena zlata koje je određena različitim faktorima. Na osnovu nje prodavci formiraju prodajnu cenu.

Tek kada razmotrite ove 3 ključne stvari možete da donesete odluku da li vam više odgovaraju zlatne poluge ili dukati.

Prednosti ulaganja u zlatne dukate

Ukoliko želite da vaša investicija ima i istorijsku vrednost onda su zlatni dukati pravi izbor. Krasi ih zanimljivi dizajn koji predstavlja određenu znamenitu ličnost, zdanje, događaj, nacionalni simbol… Imajte u vidu da je zbog složenosti dizajna njihova izrada zahtevnija, te i cena po unci može biti viša. Upravo zbog zanimljivog dizajna veoma su popularni ne samo među investitorima, već i kolekcionarima, čime je zagarantovan visok nivo likvidnosti i brza zarada kada poželite da ih prodate.

Zlatne poluge ili dukati

Dukati se izrađuju u kontinuiranim godišnjim serijama. To znači da im se vrednost često povećava tokom vremena, jer su kolekcionari spremni da plate više novca za starije varijante kako bi kompletirali seriju. S obzirom da je na njima naznačena godina proizvodnje idealni su i kao poklon za venčanja, godišnjice, rođenje deteta i druge važne datume.

Veća fleksibilnost je još jedna prednost koju treba uzeti u obzir prilikom traženja odgovara na pitanje da su bolje zlatne poluge ili dukati. Za razliku od velikih zlatnih poluga gde ćete morati da prodate celu imovinu u svom portfoliju odjednom, kupovinom dukata izbeći ćete taj problem. Kada odlučite da prodate investiciono zlato dovoljno je da izdvojite deo dukata, a ostatak ćete zadržati kao sredstvo za diversifikaciju.

Prednosti ulaganja u zlatne poluge

Glavna prednost kupovine zlatnih poluga jeste raznolikost ponude. Naime, pločice dolaze u različitim veličinama, počev od 1 grama, pa do 1 kilograma, tako da ćete lako pronaći one koje odgovaraju vašim finansijskim mogućnostima.

Zlatne poluge ili dukati

Ulaganje u njih ne zahteva veliko znanje i iskustvo, kao kod zlatnih dukata. Upravo iz tog razloga su poluge idealne i za početnike u investiranju. Vrlo lako možete odrediti vrednost zlatne poluge, jer su ekvivalentna težina i čistoća na njoj naznačeni, a vrednost zlata je regulisana spot cenama.

Za one investitore koji žele da ulažu isključivo u vrednost zlata, a ne i u njegovu kulturnu i istorijsku tradiciju, zlatne pločice su odličan izbor. Kako su jednostavnijeg dizajna prodaju se često po nižim premijama. Ova karakteristika je naročito važna za velike investitore, koji odjednom žele da kupe veliku količinu investicionog zlata, jer mogu doneti značajnu uštedu.

Bez obzira da li su vaš izbor zlatne poluge ili dukati kompanija Insignitus GOLD ima bogatu ponudu investicionog zlata. Kupovinu možete obaviti u prostorijama naše kompanije ili putem našeg web shop-a.

 

 

 

4.5/5 - (2 votes)
Precious Metals Data, Currency Data, Charts, and Widgets Powered by nFusion Solutions

Main Menu