Zlato kao štednja za penziju – Idealan način da obezbedite svoju budućnost

Zlato kao štednja za penziju

Zlato kao štednja za penziju obezbediće vam sigurnu starost.

Baš kao početak karijere, tako i odlazak u penziju predstavlja veliku promenu u životu. Nakon više godina radnih obaveza čeka vas zasluženi odmor. Konačno ćete moći da uživate u svakom danu, svom miru i imaćete dovoljno vremena za sve one sitnice koje ste ostavljali po strani dok ste jurili za karijerom.

Međutim, za mnoge penzionere ovaj ključni korak predstavlja pravi izazov. Razlog za to jeste nepovoljna situacija u pogledu visine primanja. Iako je izvesno da penzije nikada neće biti ukinute penzioni sistem u našoj zemlji je preopterećen tako da visina primanja koju ostvaruje većina penzionera teško pokriva i osnovne životne potrebe.

Imajući ovo u vidu ne čudi što svaki odgovoran čovek na vreme razmišlja kako da obezbedi veće prihode kada ode u penziju.

Zašto izabrati investiciono zlato za dugoročno ulaganje?

Postoje različiti načini za dodatne prihode u trećem dobu. Jedan od njih jeste oročena štednja u bankama. U pitanju je novac koji ima deponovan karakter, koji svom vlasniku donosi određenu kamatu u zavisnosti od oročenog iznosa. Upravo je kamata doprinela velikoj popularnosti štednih računa u proteklih decenija. Ipak, morate znati da su kamatne stope niske. U pojedinim zemljama ne prelaze 1%, te je visina dobijene kamate zanemarljiva ako se uzme u obzir inflacija.

Zlato kao štednja za penziju

Štednja na računu nikako nije preporučljiva kao dugoročna investicija, jer sa porastom inflacije vrednost papirne valute se smanjuje. Samim tim se smanjuje i količina robe koju možete da kupite za oročeni novac.

Drugi način obezbeđivanja boljih prihoda u penziji jeste kupovina nekretnine. Njeno izdavanje donosi mesečnu zaradu, ali zahteva održavanje i renoviranje kako bi bila privlačna potencijalnim stanarima. Složićete se, u poznim godinama poslovi oko održavanja nekretnina mogu biti dodatno opterećenje, a postoji opasnost i da naruše vaše zdravlje.

Za razliku od oročenog novca u banci i kupovine nekretnina, zlato kao štednja za penziju donosi brojne prednosti. Pre svega, cena zlata se kreće u istom smeru sa inflacijom, te se ono smatra sigurnim sredstvom za očuvanje kapitala. Bez obzira što ne donosi stalni prihod, konstantno povećava svoju vrednost. Statistički podaci pokazuju da je u poslednjih 20 godina cena zlata povećena 4 puta, odnosno prosečno godišnje više od 9% i nema razloga da se ovaj trend ne nastavi i ubuduće.

Zahvaljujući dobrim prognozama, zlato kao štednja za penziju doneće vam akumulaciju uloženog kapitala tako što ćete u budućnosti moći da ga prodate po znatno višoj ceni od one po kojoj ste kupili zlatne poluge i zlatne dukate.

 Zlato kao štednja za penziju oslobađa vas poreza

Prema Zakonu o porezu na dohodak građana, deo vašeg bruto primanja se umanjuje za iznos poreza. Dugoročno gledano to nije mali iznos, naročito ako se zna da veći deo tog iznosa ide za trenutne penzije, te da vi od toga nemate apsolutno ništa.

Prema istom Zakonu propisuje se i porez na prihode od nepokretnosti. To znači da ste u obavezi da plaćate porez ukoliko ostvarujete prihod izdavanjem u zakup nekretnine. Takođe, pri kupovini ove nekretnine morate da platite porez na prenos apsolutnih prava ili porez na dodatu vrednost (PDV).

Ulaganje u investiciono zlato ne zahteva plaćanje poreza, jer je zahvaljujući kompaniji Insignitus GOLD Ministarstvo finansija 2018. godine ukinulo PDV na ovu vrstu imovine. Investitor može sav budžet koji je izdvojio za kupovinu zlata da uloži u odgovarajuće zlatne poluge i dukate. Moći će da raspolaže slobodno i celokupnim prinosom koji ostvari od prodaje.

Zlato kao štednja za penziju ne zahteva stručno znanje

Da li znate da prepoznate vrednost pravog dijamanta? Ili, pak, da vidite razliku između prave slike i njene kopije?

Kupovina ove i druge vredne imovine zahteva znanje ili angažovanje stručnjaka. U protivnom, postoji opasnost da dobijete predmet koji ne vredi onoliko koliko ste za njega platili. Ovih rizika oslobađa vas investiranje u čisto zlato, jer za to vam nisu potrebne posebne veštine, obuka ili oprema. Ne morate biti ni profesionalac na berzi.

Zlato kao štednja za penziju

Mislite na vreme na sigurnu budućnost, uložite u investiciono zlato. Kupovinu zlatnih novčića ili zlatnih pločica možete obaviti u prostorijama kompanije Insignitus GOLD ili putem našeg web shop-a.

 

Ocenite post
Precious Metals Data, Currency Data, Charts, and Widgets Powered by nFusion Solutions

Main Menu