Kolika je cena investicionog zlata?

Cena investicionog zlata

’’Kolika je cena investicionog zlata?’’ Ovo pitanje postaviće većina početnika kada je investiranje u plemenite metale u pitanju. Vrednost investicionog zlata nije ista u svakom trenutku, te je veoma važno informisati se iz proverenih izvora koji redovno ažuriraju cene zlata u skladu sa cenom investicionog zlata na berzi. Takav izvor je Insignitus GOLD kompanija.

Investiciono zlato dolazi nam u dva oblika – zlatne pločice i zlatni novčići.

Kada govorimo o investicionom zlatu, važno je napomenuti da se radi o čistom zlatu najveće finoće. Ulaganje u čisto zlato oduvek je imalo velikih prednosti u odnosu na druge načine investiranja slobodnog kapitala. Cena investicionog zlata jedna je od tih prednosti.

Zbog čega je cena investicionog zlata važan aspekt štednje ili ulaganja?

Ono što morate znati o čistom, investicionom zlatu pre nego što se odlučite da svoj novac na svetskoj berzi investirate upravo u ovaj plemeniti metal, jeste činjenica da njegova cena stalno raste. Vrednost zlata kroz vreme se menjala, ali je prosečna stopa rasta cene u proteklih nekoliko godina beležila porast za 10% na godišnjem nivou.

Cena investicionog zlata

Ukoliko se pitate kada je idealan trenutak za investiranje u zlato, niste jedini. Na ovo pitanje nije jednostavno dati pravi odgovor. Naime, kada god na raspolaganju imate dovoljno slobodnog kapitala, možete ga pretvoriti u zlato. Stručnjaci savetuju da bi u zlato uvek trebalo ulagati 10 do 40% slobodnog kapitala.

Osim toga, stručnjaci i eksperti za investiciono zlato saglasni su u jednom – cena investicionog zlata će i u budućnosti imati porast.

Kao dokaz porasta vrednosti zlata često se navodi podatak da je njegova cena od kraja 2013. godine do današnjeg dana porasla za 80%. Dakle, ovo je i više nego dovoljan podatak za svakoga ko želi da uloži svoj novac u plemeniti metal kao što je zlato.

U narednim godinama očekuje se još veći porast cene zlata, te je sada svakako pravi trenutak da barem 15 % svoje ušteđevine zamenite za opšte prihvaćenu ’’valutu’’ u svetu.

Kako se određuje cena investicionog zlata?

Cena zlatnih pločica i dukata određuje se na dnevnom nivou.

Trgovina čistim zlatom obavlja se u pet velikih gradova i velikih tržišnih lokacija – Njujorku, Cirihu, Londonu, Sidneju i Hong Kongu.

Na London Bullion Marketu okupljaju se najveće i najznačajnije banke. Upravo na ovom mestu svi učesnici zajedno formiraju i određuju cenu investicionog zlata.

Cena investicionog zlata

Cena investicionog zlata

Upravo iz tog razloga, prilikom kupovine investicionog zlata, trebalo bi voditi računa da su cene uvek ažurirane. Kompanija Insignitus GOLD redovno ažurira cene zlata na svom web shop-u, kako bi klijenti u svakom trenutku znali vrednost zlatnih pločica koje kupuju. Kupovinu čistog zlata uvek bi trebalo obavljati od proverenih i sigurnih izvora, kako biste u svakom trenutku bili sigurni u to što kupujete.

S obzirom na vrednost čistog zlata, investiranje u ovaj plemeniti metal zapravo znači investiranje u sigurnu budućnost. Zlato nikada ne bi trebalo da bude kratkoročna investicija. Naprotiv, investiranje u zlato je uvek motivisano željom za višegodišnjim projektima ulaganja slobodnog kapitala.

Gde možete kupiti čisto, investiciono zlato?

Kompanija Insignitus GOLD u svojoj ponudi ima investiciono zlato najveće finoće 999,9.

Kod nas možete dobiti zlatne pločice u različitim gramažama. Gramaže zlatnih pločica koje se nalaze u našoj ponudi kreću se od 1 grama do 1 kilograma. Pored toga, kod nas možete pronaći i investicione novčiće, kao što su mali i veliki Franc Jozef dukati. Posebna vrsta zlatnih novčića kakvi su i Wiener Philharmoniker dukati inspirisani slavnim bečkim orkestrom.

Za više informacija o kupovini, investiranju i štednji u plemenitim metalima u svakom trenutku možete nas kontaktirati. Stojimo vam na raspolaganju!

 

 

2.8/5 - (5 votes)
Precious Metals Data, Currency Data, Charts, and Widgets Powered by nFusion Solutions

Main Menu