Online kupovina zlata – Prednosti kupovine preko interneta

Online kupovina zlata

Online kupovina zlata poslednjih godina postala je čest izbor investitora.

Živimo u digitalnom dobu. Mobilni telefoni, računari i internet postali su sastavni deo naših života. Osim praktičnosti i dostupnosti, oni nam olakšavaju svakodnevno funkcionisanje, uključujući i nabavku. Zapravo, online prodaja zauzima veliki deo tržišta, potiskujući polako u drugi plan klasičnu kupovinu.

Ovu činjenicu potvrđuju i statistički podaci. Prošle godine online prodaja je donela preko 5,5 biliona dolara, dok se za narednu godinu predviđa da će taj iznos premašiti vrednost od 7 biliona dolara.

Imajući to u vidu ne čudi što je započela i prodaja investicionog zlata putem web shopova.

Koje prednosti donosi online kupovina zlata?

Jedna od značajnih prednosti kupovine zlata na internetu jeste pogodnost. Za razliku od tradicionalnih prodavnica, onlajn platforme vam omogućavaju da iz udobnosti svog doma pregledate ponude mnogih kompanija koje se bave prodajom zlatnih poluga i zlatnih kovanica.

U samo nekoliko klikova možete istražiti različite opcije, uporediti cene zlata i pronaći komade koji odgovaraju vašim finansijskim sposobnostima i ciljevima.

Online kupovina zlata

Onlinu prodaju zlata karakteriše i širok izbor. Naime, zbog povećane konkurencije na onlajn tržištu zlata, prodavci često nude konkurentne cene, osiguravajući da dobijete najbolju vrednost za svoj novac.

Osim uštede u novcu, online kupovina zlata štedi i vaše vreme. Web shopovi rade 24 časa dnevno, 7 dana u nedelji. To znači da možete poručiti i u večernjim satima, tj. kada su prodavnice zvanično zatvorene.

Sigurnost kupovine, takođe, je obezbeđena. Renomirane kompanije primenjuju sisteme zaštite najvišeg nivoa. Sve transakcije su šifrovane tako da je zagarantovana ne samo bezbednost vaših podataka, već i plaćanje.

Kako trgovati zlatom na internetu?

Izbor pouzdanog distributera sa jakom reputacijom je ključan faktor kada je u pitanju online kupovina zlata. Potražite kompanije koje se dugo godina bave investicionim zlatom. Obavezno proverite njihove recenzije na internetu.

Stručnjaci savetuju da obratite pažnju i na zasluge kompanije. Odnosno, da li je dobila neko priznanje ili nagradu u ovoj oblasti ili se zalagala za unapređivanje ulaganja u zlato. Veća je verovatnoća da će takve kompanije dati prioritet zadovoljstvu kupaca i održavati stroge standarde autentičnosti i transparentnosti.

Kada kupujete zlatne poluge ili zlatne kovanice na internetu neophodno je da imate pristup detaljnim opisima i specifikacijama proizvoda. Ugledne kompanije nastoje da pruže što više informacija investitorima. Samim tim, na njihovim web shopovima možete pronaći sveobuhvatne podatke o težini, čistoći, dimenzijama, kao i druge oznake.

Prilikom online kupovine trebate uzeti u obzir i autentičnost. Postojanje odgovarajućih sertifikata donosi garanciju da proizvod, zaista, ima karakteristike koje su na njemu naznačene. Upravo je takav  LBMA (London Bullion Market Asocciations) sertifikat. Njime se potvrđuje da su ispunjena stroga pravila proizvodnje u pogledu finoće, težine, dimenzija, izgleda i oznaka i on se nalazi na pakovanju svakog proizvoda.

Gde kupiti zlato na internetu?

Kompanija Insignitus GOLD ima višegodišnje iskustvo u prodaji investicionog zlata. Osim zlatnih poluga i zlatnih kovanica najvišeg stepena čistoće, možemo se pohvaliti i vrhunskim timom profesionalaca koji konstantno rade na poboljšanju uslova kupovine zlata. Zbog toga smo pokrenuli inicijativu za ukidanje PDV-a na investiciono zlato, koju je Skupština Republike Srbije usvojila. Na taj način učinili smo kupovinu zlata pristupačnijim, čak i malim investitorima.

Online kupovina zlata

Celokupnu ponudu možete pogledati na našem web shopu.

3.3/5 - (3 votes)
Precious Metals Data, Currency Data, Charts, and Widgets Powered by nFusion Solutions

Main Menu