Zašto investirati u zlatne dukate?

Zašto investirati u zlatne dukate

Da li se pitate zašto investirati u zlatne dukate? Ukoliko je vaš odgovor potvrdan, na pravom ste mestu.

Investiranje u zlato oduvek se smatralo pametnom odlukom. I u savremenom dobu, u kakvom živimo, zlato ostaje investicija koja čuva vaš kapital i štiti vas od ekonomskih potresa na tržištu. Stoga, veoma je važno znati zašto i na koji način ulagati svoj novac u ovaj plemeniti metal.

Plemeniti metali poput zlata, srebra i platine (i poslednje otkrivenog – osmijuma) imaju tendenciju porasta cene u kriznim vremenima. S obzirom na to da se svet trenutno suočava sa visokom inflacijom, uzrokovanom situacijom u Ukrajini, vrednost zlata ostaje na visokom nivou. Sve više ljudi odlučuje se da svoj novac investira upravo u zlato.

Međutim, neretko će sebi postaviti pitanje – zlatne pločice ili zlatni dukati?

Insignitus GOLD donosi vam odgovor na pitanje zašto investirati u zlatne dukate.

Koji zlatni dukati se smatraju investicionim zlatom?

Investiciono zlato dolazi u dva oblika – zlatne pločice i zlatni novčići (dukati).

Zašto investirati u zlatne dukate

Kao drugi vid investicionog zlata, dukati pripadaju ovoj kategoriji ako su iskovani posle 1800. godine, i stepena su finoće jednakog ili većeg od 900/1000. Još jedan uslov je da su ili su bili zakonsko sredstvo plaćanja u državi iz koje potiču, a prodaju se po ceni koja nije viša od 80% vrednosti zlata na otvorenom tržištu.

Renomirane kovnice u kojima se proizvode investicioni dukati garantuju kvalitet i pružaju sigurnost kupovine. Iako se ovi dukati ne smatraju kolekcionarskim dobrima, oni itekako poseduju ogromnu upotrebnu, ali i istorijsku vrednost.

Koji su zlatni dukati najpopularniji u našoj državi?

Kada govorimo o zlatnim dukatima, ne možemo a da ne spomenemo i najpopularniji novčić među domaćim stanovništvom, a to je Wiener Philharmoniker dukat.

Iskovan u čast bečkog orkestra, čini savršen poklon za specijalne prilike, ali i odličan način da započnete štednju u zlatu ili investiranje u ovaj plemeniti metal.

Kako bi izjednačili standard čistoće 999 na dukate u ponudi imamo Wiener Philharmoniker različitih veličina.

Tako da, ukoliko se odlučite da invetirste u zlatne dukate, jedno je sigurno – nećete pogrešiti!

Zašto investirati u zlatne dukate u kriznim vremenima?

Zlatni dukati predstavljaju odličan vid zaštite vašeg kapitala u kriznim vremenima.

Umesto da čuvate novac na računu u banci i gledate kako polako nestaje, pretvorite ga u plemeniti metal. Zlato je sigurna luka ulagačima širom sveta, s obzirom na stabilan rast njegove vrednosti tokom decenija.

Zašto investirati u zlatne dukate

Period visoke inflacije, sa kakvim se i trenutno suočavamo, navodi ljude da razmišljaju o alternativnom načinu štednje. Ukoliko želite da sačuvate vaš kapital od propadanja, pretvorite ga u zlato. Ovaj žuti plemeniti metal će učiniti da se osećate sigurno u nestabilnim vremenima.

Zlatni dukati su savršen izbor za sve osobe koje žele da započnu štednju u zlatu, ali i za iskusne ulagače, koji su odavno prepoznali vrednost ovog metala.

Osim zlatnih dukata, na raspolaganju su vam i zlatne pločice različitih gramaža. Zlatne pločice dolaze u originalnom pakovanju, koje služe i kao garant kvaliteta i sigurnost.

Kompanija Insignitus GOLD u svom asortimanu nudi vam najveći izbor zlatnih pločica i zlatnih novčića renomiranih proizvođača. Osim toga, kod nas možete kupiti i srebrne pločice, kao i paladijum pločice ili platinaste dukate.

Posetite naš web shop ili prostorije naše kompanine i započnite investiranje u zlato ili štednju u plemenitim metalima već danas.

 

Ocenite post
Precious Metals Data, Currency Data, Charts, and Widgets Powered by nFusion Solutions

Main Menu

investiciono zlato srbija prodaja