Zašto investirati u zlato?

Zašto investirati u zlato

Investiranje u zlato oduvek je izazivalo radoznalost kod ljudi. U narednim redovima objasnićemo vam zašto investirati u zlato.

Naime, zlato je plemeniti metal koji mnogi ljudi biraju kao broj jedan kada je u pitanju štednja. Zbog čega je tako? Zlato ima mnoge poželjne osobine, koje ga čine veoma pogodnim za investicije, ulaganja i štednju.

Pre svega, čisto zlato je i dalje relativno retko. Ovo ga čini predmetom i simbolom moći. Za vreme trajanja Zlatnog standarda, ovaj plemeniti metal važio je za osnovnu valutu. Tradicionalna upotrebna vrednost zlata sada ne važi, ali ono i dalje igra ogromnu ulogu u finansijskom smislu – kao potpora kupovnoj moći novca.

Pitanje ’’zašto investirati u zlato’’ ne bi trebalo ignorisati. Upravo se zlato može pokazati kao najbolje sredstvo očuvanja vašeg kapitala. Insignitus GOLD donosi vam nekoliko razloga zbog čega bi vaša sledeća investicija trebalo da bude upravo čisto zlato u vidu zlatnih pločica ili dukata.

Kupovina zlata osiguraće vašu finansijsku budućnost

Jedna od osnovnih prednosti kupovine zlata u vidu pločica, polugica ili dukata jeste upravo ta što će ono osigurati vašu budućnost. Ne samo to, osiguraćete i budućnost svojih naraštaja!

Ukoliko rešite da određeni deo svoje mesečne zarade ili slobodnog kapitala pretvorite u zlato, nećete pogrešiti. Nasuprot tome, učinićete ga daleko sigurnijim nego da ga čuvate u sefu ili banci.

Moć novca pokazala se daleko inferiornijom od moći zlata, kao međunarodno priznate ’’valute’’. Iako nije tradicionalna valuta, zlato se ponaša kao prava valuta.

Istraživanja su pokazala da će više od 90 odsto početnika u investiranju u zlato nastaviti sa ovim ’’hobijem’’. Najvažniji razlog za to je stabilnost rasta cene zlata. Zlato je investicija sa najmanje rizika!

Ukoliko se do sada niste susreli sa kupovinom zlatnih pločica ili dukata, savetujemo da počnete sa čistim zlatom manje gramaže. Na taj način, nećete odvojiti previše svog slobodnog kapitala, te ćete se osećati sigurno u neistraženim vodama.

Svoje zlato možete zameniti za novac kada god i gde god se nađete!

Kada pokušavamo da damo odgovor na pitanje ’’zašto investirati u zlato’’, on se i sam nameće.

Investiranje u zlato je jedna od najsigurnijih investicija koje možete započeti. Prilikom kupovine čistog zlata, nećete morati da brinete o tome da li ćete imati poteškoća da ga prodate, ukoliko to poželite. Nećete!

Čisto zlato možete zameniti za papirni novac svuda u svetu. Kao što smo i ranije naglasili, čisto zlato je međunarodno priznato. Ukoliko svoju pločicu ponesete sa sobom, a nađete se bez dovoljno finansijskih sredstava, možete je prodati u zamenu za novac.

Zašto investirati u zlato – Zlato je vremenom dokazalo svoju vrednost!

Zlato je kroz istoriju itekako dokazalo svoju vrednost. Stopa rasta investicionog zlata ima stabilan tok. Ovo čini zlato vašim najpouzdanijim partnerom kada je investiranje u pitanju!

Zašto investirati u zlato

Za razliku od papirnog novca, koji je podložan padovima i periodima inflacije i deflacije, zlato održava relativno stabilan rast tokom godina. Ukoliko sada kupite svoju prvu zlatnu pločicu, za godinu dana će vaša investicija porasti barem za 9 odsto, kako pokazuju statistički podaci.

Dakle, ne postoji loš momenat za početak investiranja u zlato. To možete učiniti onog trenutka kada poželite ili kada imate dovoljno novca za ovakav poduhvat.

Zašto investirati u zlato koje vam nudi Insignitus GOLD?

U Insignitus GOLD-u možete pronaći svoju prvu zlatnu pločicu ili dukat, koji će obeležiti početak svetlije finansijske budućnosti!

U našoj ponudi nalaze se zlatne pločice Heraeus, u različitim gramažama. Ukoliko ste početnik, onda će zlatna pločica od 5 grama biti savršen izbor za vas. Ne zaboravite, zlatne pločice mogu biti i idealan poklon najbližima za razne proslave i specijalne prilike. Obradujte svoje prijatelje ili porodicu za važne datume kao što su rođendani, krštenja, svadbe, venčanja ili proslave punoletstva.

Insignitus GOLD nudi vam i najpoznatije Franc Jozef dukate, u dve veličine – male i velike. Odaberite onaj koji najviše odgovara vašim finansijskim mogućnostima.

Za sve dodatne informacije u vezi sa investiranjem u plemenite metale, stojimo vam na raspolaganju. Kontaktirajte nas!

Ocenite post
Precious Metals Data, Currency Data, Charts, and Widgets Powered by nFusion Solutions

Main Menu