Zlatne pločice od 100 grama – Savršen izbor za investitore

Zlatne pločice od 100 grama

Zlatne pločice od 100 grama spadaju u najtraženiju veličinu od strane investitora širom sveta.

Prema definiciji, u pitanju je zlato visoke čistoće koje sadrži čak 99,99% čistog zlata. Po veličini svrstavaju se u srednju grupu. Mogu se dobiti tehnikom livenja ili kovanja, a za njihovu proizvodnju zaslužne su renomirane kovnice koje poseduju sertifkat za izradu. Što znači da moraju da ispune standarde proizvodnje u pogledu finoće, težine, dimenzija, izgleda i oznaka.

Zlatne pločice od 100 grama najčešće imaju pravougaoni oblik sa jasno naznačenim oznakama. Odnosno, na njima se može tačno uočiti gramaža, stepen finoće, kao i logo i naziv sertifikovanog proizvođača. Takođe, poseduju serijski broj čime je obezbeđena autentičnost zlata.

Zlatne pločice od 100 grama su čest izbor investitora

Svestka finansijska kriza iz 2008. godine bila je poziv na buđenje za ljude koji su svu svoju štednju uložili u konvencionalne hartije od vrednosti. Ona je pokazala da se diversifikacija ne može postići ulaganjem samo u akcije, obveznice i zajedničke fondove. Na kraju krajeva, to je sve papirna imovina. Njihova vrednost 100% zavisi od kontinuiranog rada krhkog međusobno povezanog globalnog finansijskog sistema.

Zlatne pločice od 100 grama

Kako je ovaj sistem složen i u potpunosti zavisi od stalnih zaliha podsticaja u obliku duga po ultra niskim kamatnim stopama, neophodno je investirati u imovinu koja je izvan finansijskog sistema. Odnosno, u onu koja ima suštinsku vrednost, ali bez rizika i u idealnom slučaju sa mogućnošću porasta cena kako vrednost papirnog zlata i druge imovine opada. Upravo ove karakteristike poseduje investiciono zlato.

Ulagači obično biraju zlatne poluge, jer uglavnom imaju niže cene od dukata. I dok su pločice od 2 grama, kao i od 5 i 10 grama često namenjene za poklon, zlatne pločice od 100 grama predstavljaju značajan vid investiranja u cilju očuvanja kapitala.

Prednosti kupovine zlatnih poluga od 100 grama

Pločice od 100 grama su koncentrisano bogatstvo. One su opipljiva imovina, koja je malih dimenzija tako da može stati u vaš džep, ali nosi vrednost više hiljada dolara. S obzirom na malu veličinu ne zahteva previše prostora za skladištenje.

Ipak, glavni razlog investiranja u njih leži u činjenici da je cena zlata drastično nadmašila vrednost akcija u poslednjih 20 godina. Zbog trenutno visoke inflacije stručnjaci naglašavaju da će ovaj trend nastaviti da raste i u narednim decenijama.

Prednost kupovine se ogleda i u premiji. Naime, troškovi proizvodnje su najveći faktor pri određivanju premije koju kupci plaćaju iznad spot tržišne cene. Kako je za proizvodnju većih pločica potrebno manje rada i mašinskog vremena, cena po unci za jednu pločicu od 100 grama mnogo je niža nego za 100 pločica od jednog grama.

Pločice od 100 grama su idealne za dugoročna, ali i kratkoročna ulaganja

Kao sredstvo zaštite od inflacije zlatne pločice od 100 grama su odličan izbor za dugoročna ulaganja. Međutim, mogu se koristiti i za kratkoročne investicije. Kako spadaju u najpopularnije investiciono zlato, njihova tražnja je konstantno velika, te ih lako možete prodati i to po uslovima koji vama idu u prilog.

Zlatne pločice od 100 grama

Kompanija Insignitus GOLD ima višegodišnje iskustvo u prodaji investicionog zlata. U našoj ponudi možete pronaći zlatne dukate i zlatne pločice različite gramaže, uključujući i one od 100 grama.

5/5 - (4 votes)
Precious Metals Data, Currency Data, Charts, and Widgets Powered by nFusion Solutions

Main Menu