Zlatne pločice od 20 grama – Jedan od najpopularnijih oblika ulaganja u investiciono zlato

Zlatne pločice od 20 grama

Zlatne pločice od 20 grama jedan su od najpopularnijih oblika ulaganja u investiciono zlato na tržištu danas. U pitanju je fizički komad zlata obično pravougaonog oblika koja se proizvodi tehnikom kovanja. Na taj način postiže se vrhunska preciznost detalja sa glatkim površinama i ivicama.

Ove poluge sadrže zlato visoke čistoće, odnosno 24-karatno zlato ili – 999 fino zlato. Imaju iste karakteristike, uključujući čistoću, težinu, kao i oblik. Na svakoj je ugraviran serijski broj, naziv i logo rafinerije. Ove informacije osiguravaju autentičnost i sprečavaju falsifikovanje. Osim toga, omogućavaju laku identifikaciju, praćenje i verifikaciju zlatne poluge. Radi zaštite od oštećenja dolaze upakovane u sigurnosne blister folije.

Zašto su zlatne pločice od 20 grama dobar izbor za svakog investitora otkriva vam Insignitus GOLD.

Zlatne pločice od 20 grama – Veća fleksibilnost

Prvi razlog za kupovinu zlatnih pločica od 20 grama jeste veća pogodnost u pogledu deljivosti portfolija. Naime, posedovanje zlatne poluge od 1 kg može izgledati zadovoljavajuće i nagrađujuće, ali u trenutku prodaje, investitor ima samo jednu šansu. To znači da može da je proda samo po jednoj ceni.

Zlatne pločice od 20 grama

Za razliku od velikih, pločice od 20 grama ne morate da prodate sve odjednom, već u različitim vremenskim intervalima. Samim tim omogućavaju vam da iskoriste različite cene zlata na tržištu.

Pored deljivosti, ove pločice donose i izvesnu uštedu. Mnogi prodavci daju popust na kupovinu više komada. Stoga, ako imate plan da nabavite 1 kg investicionog zlata, kupovina ovih manjih poluga verovatno će biti povoljnija.

Lakša kupovina i prodaja

Prednost plaćanja je još jedna odlika. Kupovina poluga veće gramaže ide na upit, dok pločice od 20 grama mogu se veoma lako kupiti od renomiranog distributera čak i preko zvaničnog web shop-a, bez potrebe da gubite vreme odlaskom u prostorije prodavca.

Zlatne pločice od 20 grama

Plaćanje možete obaviti i gotovinom za manje količine. Međutim, ukoliko je vrednost vašeg ulaganja veća od 10.000 eura prema Zakonu o sprečavanju „pranja novca“ i finansiranja terorizma plaćenje se vrši uplatom na račun prodavca.

S obzirom da su pristupačne, zlatne pločice od 20 grama su traženije u odnosu na one veće gramaže. Zahvaljujući većoj likvidnosti možete ih lako prodati u svakom trenutku, kada to i poželite.

Pločice od 20 grama su jednostavnije za skladištenje

Čuvanje investicionog zlata često dovodi u dilemu mnoge investitore. Srećom, zlatne pločice od 20 grama oslobađaju vas ovog pitanja. Zbog malih dimenzija i težine ne zahtevaju veliki prostor za skladištenje, te ih možete bezbedno čuvati u sefu kod kuće. Ipak, stručnjaci savetuju da je bolje rešenje zakup sefa u banci, jer donosi viši nivo bezbednosti od krađe, oštećenja ili gubitka u odnosu na kućne uslove. Sefovi su dostupni u različitim dimenzijama, pa ćete lako pronaći onaj koji odgovara vašim potrebama.

Zlatne pločice od 20 grama

Zlatne pločice od 20 grama čuvenog nemačkog proizvođača Argor Heraeus možete pronaći u bogatoj ponudi Insignitus GOLD. Kupovinu mođete obaviti lično, u prostorijama naše kompanije ili online, putem našeg web shop-a. Naš tim stručnjaka stoji vam na raspolaganju i za konsultacije i savete u vezi kupovine zlata.

 

3/5 - (2 votes)
Precious Metals Data, Currency Data, Charts, and Widgets Powered by nFusion Solutions

Main Menu