Zlatne poluge od 1 kilograma

Zlatne poluge od 1 kilograma

Zlatne poluge od 1 kilograma predstavljaju najveći komad investicionog zlata koji možete kupiti.

Prema definiciji u pitanju je zlato visoke čistoće. To znači da sadrži 99,5% do 99,9% zlata. Teži tačno 1.000 grama, tj. 35,27 unci. Obično su pravougaonog oblika i dobijaju se tehnikom livenja ili kovanja. Pri čemu između ove dve tehnike ne postoji razlika u vrednosti, već samo u estetici. Livene poluge imaju zaobljene ivice i izgledaju robusnije. Kovane su preciznije izrade.

Proizvode ih isključivo kovnice koje imaju dozvolu za to. U skladu sa tim, na svakoj je jasno naznačen, pored težine i stepena finoće, naziv kompanije i logotip kompanije. Ugraviran je i serijski broj, za potvrdu o autentičnosti.

Zlatne poluge od kilograma izbor su investitora sa značajnim sredstvima

Iako kupovina zlata velike gramaže ima uže polje interesovanja, donosi brojne prednosti. Pre svega, u pogledu ekonomičnosti cene.

Da biste razumeli šta to znači morate znati da se cena zlatne poluge zasniva na težini te poluge sa uključenom spot cenom zlata i premijom. Spot cena je cena jedne unce čistog zlata koja je dostupna za trenutnu isporuku. Premija predstavlja procenat koji se dodaje spot ceni zlata. Visina procentualnog udela određena je troškovima proizvodnje, procesom proizvodnje i logistikom plasiranja na tržištu.

Zlatne poluge od 1 kilograma

Troškovi proizvodnje zlatne poluge od 1 kilograma su niži od troškova proizvodnje ekvivalentne količine zlata u manjim polugama ili kovanicama. Samim tim, ove poluge imaju relativno nisku cenu u odnosu na spot cene zlata i obično su bliže povezane sa stvarnom cenom zlata nego drugi komadi investicionog zlata.

S obzirom da imaju najnižu cenu po gramu donose i maksimalan povraćaj. Zbog toga su idealne za investitore koji raspolažu većim kapitalom.

Viši nivo zadovoljstva

Zlatne poluge od 1 kilograma su popularan izbor za sve one koji traže osećaj vrednosti u fizičkom obliku. Zbog svoje gramaže donose jedinstveno zadovoljstvo koje držanje fizičkog zlata može da priušti.

Većina ljudi zamišlja zlatne poluge nalik onim u filmovima. Nije redak slučaj da kada kupe zlatnu pločicu od 20 grama budu razočarani njenim dimenzijama. Odnosno, iznosom koji njihov novac može kupiti.

Sa druge strane, zlatne poluge od jednog kilograma, svojom veličinom podsećaju na one iz filmova. Bez obzira što su manjih proporcija, efekat težine je prisutan.

Zlatne poluge od 1 kilograma u investicionom portfoliju

Individualne preferencije i ciljevi diktiraće da li su zlatne poluge od 1 kilograma najefikasniji izbor za investitora.

Stručnjaci savetuju da, kao deo veće investicija, treba ih kombinovati sa zlatnim kovanicama i zlatnim polugama manje gramaže. Na taj način obezbedićete veću fleksibilnost svog portfolija. U protivnom, samo jedna zlatna poluga ove veličine dovodi u pitanje deljivost, ograničavajući izbor likvidacije. Kada odlučite da prodate deo investicionog zlata nećete moći, jer ćete morati da prodate čitavu zlatnu polugu.

Zlatne poluge od 1 kilograma

Osim preraspodele težine zlatnih poluga prilikom kupovine morate voditi računa i o čuvanju. Znati gde i kako najbolje uskladištiti zlatne poluge od 1 kilograma je važan deo ulaganja. I dok manje poluge možete držati u sefu u svojoj kući, za poluge ove veličine to nikako nije preporučljivo. Da biste bili sigurni da je vaša investicija zaštićena izaberite sef u banci.

Ukoliko ste odlučili da investirate u zlatne poluge i zlatne kovanice kupovinu možete obaviti u kompaniji Insignitus GOLD ili putem našeg web shop-a.

5/5 - (1 vote)
Precious Metals Data, Currency Data, Charts, and Widgets Powered by nFusion Solutions

Main Menu