Nedelja štednje – Uložite pametno i iskoristite specijalni promotivni period!

Nedelja štednje

Nedelja štednje obeležava se svake godine, a počinje 31. oktobra i traje prvih dana novembra.

Tradicija je započela davne 1924. godine. Predstavnici 29 zemalja na Prvom međunarodnom kongresu štedionica, koji je održan u Milanu, želeli su da svetskoj javnosti skrenu pažnju na štednju i njen značaj za privredu i pojedinca. Zbog toga su doneli odluku da poslednji dan Kongresa bude proglašen Svetskim danom štednje. Iz njega je proistekla i Nedelja štednje.

Cilj je bio da se vrati poverenje ljudi u štednju nakon Velike depresije tako da se oni osećaju sigurnije u vezi ulaganja novca. U skladu sa tim brojne banke, institucije, pa i organizacije širom sveta su tokom Nedelja štednje sprovodile aktivno obrazovanje o štednji na lak i siguran način.

Tokom godina Nedelja štednje se proširala i na druge države, uključujući i našu. S obzirom da ovi dani pružaju priliku da naučite nove veštine štednje ili nadogradite ono što već znate, kompanija Insignitus GOLD vas podseća na značaj štednje u zlatu.

Zašto štedeti u zlatu?

Iako savremeni svet finansija nudi, zaista, neverovatne mogućnosti za štednju stručnjaci naglašavaju da je najsigurnija štednja u fizičkom zlatu. Razlozi za to su brojni.

Zlato kao dugoročna investicija predstavlja sigurno utočište za zaštitu kapitala. Uprkos suočavanju sa toliko neizvesnosti i kriza, vrednost zlata je uvek ostala iznad svih sredstava, što ga čini jednom od najpouzdanijih sredstava.

Nedelja štednje

Za razliku od drugih vidova štednje, investiranje u zlato obezbeđuje stabilnost i tokom inflacije. Naime, sa porastom stope inflacije kupovna moć novca slabi. Dok vrednost zlata raste zajedno sa inflacijom.

Dugoročno gledano, jasno se može uočiti da cena zlata ima rastući trend, bez obzira na kratke fluktuacije. Samim tim, donosi bolje prinose od drugih instrumenata štednje.

Poređenja radi, u proseku je vrednost zlata rasla za 12% svake godine u poslednje 23 godine. To znači da novac koji ste uložili za kupovinu zlata vratiće vam se u većem iznosu kada odlučite da ga prodate. Zapravo, možete da prodate samo onaj deo u iznosu koji ste uložili, a ostatak zlata možete sačuvati za dalju štednju.

Ne treba zaboraviti ni činjenicu da je zlato odličan alat za diverzifikaciju. S obzirom da ima negativnu korelaciju sa većinom klasa imovine, ulaganje u zlato smanjuje ukupnu volatilnost i rizik vašeg portfolija.

Kako štedeti u zlatu?

Štednja u zlatu podrazumeva kupovinu zlatnih poluga i zlatnih kovanica. U pitanju je zlato najviše čistoće, koje sadrži najmanje 99,5% čistog zlata.

Zlatne poluge dolaze u različitim težinama – počev od 1 grama, pa do 1 kilograma. Najmanje gramaže se obično koriste kao poklon. One težine od 10 i 20 grama su odličan izbor za početnike i investitore sa nižim budžetom. Dok veće su namenjene za velike investitore.

Na svakoj se nalazi utisnut stepen finoće, gramaža, kao i serijski broj, logo i naziv proizvođača. Na taj način potvrđuje se autentičnost komada.

Zlatne kovanice imaju atraktivniji dizajn, koji prati određenu priču o poreklu. Kuju se u manjim veličinama. Najčešće je to težina od jedne unce ili manja.

Važno je napomenuti da i ušteda u malim komadi je vredna. Upravo mogućnost izbora među različitim vrstama i težinama investicionog zlata čini ovaj plemeniti metal pristupačnim za svakog.

Nedelja štednje je pravo vreme da započnete investiranje u čisto zlato

Sa višegodišnjim iskustvom poslovanja na tržištu plemenitih metala kompanija Insignitus GOLD je zaslužna za unapređivanje štednje u zlatu kod nas. Tome je doprinelo i njeno zalaganje da se ukine PDV-a na investiciono zlato, što je povećalo interesovanje za ulaganjem.

Nedelja štednje

Insignitus GOLD prati svetske trendove, te se pridružuje i Nedelji štednji. Tim povodom organizovao je akciju za kupovinu zlatnih poluga od 10 i 20 grama. Naime, klijenti koji kupe 5 i više poluga od 10 grama dobijaju gratis zlatnu pločicu od 1 grama. Dok oni koju kupe 5 i više poluga od 20 grama dobijaju na poklon pločicu od 2 grama.

Kupovinu zlatnih kovanica i zlatnih poluga možete obaviti u prostorijama kompanije Insignitus GOLD ili putem našeg web shop-a.

 

5/5 - (1 vote)
Precious Metals Data, Currency Data, Charts, and Widgets Powered by nFusion Solutions

Main Menu