Panel na temu „Investiciono zlato u svetlu istorijskog maksimuma“

Panel na temu „Investiciono zlato u svetlu istorijskog maksimuma“

U modernom dobu postoje brojne mogućnosti za investiranje. Ipak, kada se postavi pitanje koja od njih je najsigurnija, odgovor svih stručnjaka jeste zlato.

Ovaj plameniti metal od davnina je predstavljao odraz bogatstva, dok sa pojavom savremenog monetarnog sistema čini dragoceno sredstvo za očuvanje kapitala, naročito tokom turbulentnih vremena. Razlog tome leži u činjenici da zlato ne gubi na vrednosti dugoročno gledano, bez obzira na kratkoročne fluktacije u ceni.

  1. vek je do sada bio u velikoj meri obeležen epizodama ekonomskih i društveno-političkih preokreta. Neizvesnost u svetu gurnula je plemeniti metal na rekordno visok nivo. Kao posledica globalne krize, koju je izazvala Covid-19 pandemija, cena zlata je prvi put prešla 2.000 dolara po unci sredinom 2020. godine.

Kada se početkom 2022. godine ruska invazija na Ukrajinu sukobila sa rastućom inflacijom širom sveta, javila se još veća potražnja za imovinom sigurnog utočišta. Rezultat jeste istorijska cena zlata od 2.074,60 dolara po unci koja je zabeležena marta te godine. Maja ove godine zlato se približilo maksimalnoj vrednosti sa preko 2.050 dolara po unci.

Panel

S obzirom da su početkom oktobra započeli novi sukobi između Izraela i Palestine, investitori pomno prate kretanje cene zlata. Trenutna vrednost ovog plemenitog metala iznosi skoro 2.000 dolara, te se opravdano predviđa da će se ponovo približiti istorijskom maksimumu.

U svetlu trenutnih događaja, kompanija Insignitus GOLD je organizovala panel sa ciljem da ljudima ukaže na značaj ulaganja u investiciono zlato. Panel na temu „Investiciono zlato u svetlu istorijskog maksimuma“ biće održan 30. novembra u Media centru, u Beogradu sa početkom od 13 časova.

Na panelu govoriće stručnjaci iz ove oblasti. Željko Vojinović, investiciono zlato i nekretnine, koji je ujedno i medijator panela. Zatim, Bane Jorgić, investiciono zlato i zemlja i poljoprivredna, Đura Bajić, investiciono zlato i kripto i direktor kompanije Insignitus GOLD, Ljuba Jakić, investiciono zlato, istorijski maksimum.

Panel

Gotovo 10 godina Insignitus GOLD je sigurni partner svima koji žele da posluju na tržištu zlata u Srbiji. Izuzetno višegodišnje iskustvo i konstantno praćenje trendova, uz bogatu ponudu zlatnih kovanica i zlatnih poluga najvišeg stepena čistoće, učinili su da postane prepoznatljiv brend ne samo u Srbiji, već i u regionu.

U nastojanju da približi investiciono zlato našim građanima kompanija Insignitus GOLD je pokrenula inicijativu za ukidanje PDV-a na zlato, koju je Skupština Republike Srbije usvojila 2017. godine. Dve godine kasnije otvorila je i prvu online prodavnicu u Srbiji i time kupovinu zlata učinila lakšom.

Kao renomirani distributer Insignitus GOLD se zalaže za edukaciju početnika u ulaganju i pravovremeno informisanje iskusnih investitora, te je najnoviji panel samo jedna od niza akcija koje je sprovela ova kompanija.

5/5 - (1 vote)
Precious Metals Data, Currency Data, Charts, and Widgets Powered by nFusion Solutions

Main Menu